Sequoia

Het magische bos met giga-bomen

In Sequoia & Kings Canyon National Park staan de imposante, reusachtige mammoetbomen die zijn weerga niet kennen. Het wordt ook wel 'het Land van de Reuzen'  genoemd. Je kan je niet bedenken hoe indrukwekkend het is om onderaan deze giganten te staan en al zijn grootheid te aanschouwen. Het is een bijzondere ervaring om door het bos te rijden en te lopen. Een mens is nietig en klein in vergelijking met deze eeuwenoude bomen.

De twee beroemdste bomen

Er zijn twee beroemde bomen die het meest worden bezocht. In 'the Grant Forest' groeit 'the General Shermen Tree'. Het is qua volume de grootste levende boom op aarde. De boom is 83,8 meter hoog en zijn omtrek op de grond is 31,3 meter. De tweede beroemde boom is 'the General Grand'. Dit is derde grootste boom ter wereld. Zijn omtrek op de grond is 32,8 meter.

Brandschade

Wat meteen opvalt aan de enorme Sequoia's is dat ze allemaal wel ergens brandschade op de stam hebben zitten. Dit ziet er ernstig uit, maar is juist één van de redenen waarom de Sequoia's zo goed groeien. Een bosbrandje af en toe helpt de Sequoia om verder te groeien. Door de brand gaan omliggende, kleinere bomen en gewassen dood. Dit geeft de Sequoia extra ruimte om te groeien en de bodem extra vruchtbaar maakt. Daarnaast heeft de Sequoia een enorm dikke schors (van soms wel zestig centimeter dik) waardoor hij menig brandje wel overleeft.

Sequoia

Kings National Park

Een trip door het magische bos is dan ook zeker een must wanneer je in West-Amerika bent. In het Sequoia National Park en het nabijgelegen Kings National Park is zoveel te zien dat een overnachting in het park zeker de moeite waard is. Dan kun je de rust en de tijd nemen om een aantal bijzondere hikes te doen en al deze geweldigheden op de gevoelige plaat te leggen. 

Visitor Center 

Een goed uitgangspunt voor je trip in Sequoia & Kings Canyon National Park is een visitor center. Er zijn verschillende visitor centers langs de route. Hier hebben ze informatie, kaartjes en kan je vragen naar excursies en activiteiten. Let goed op wanneer je door deze National Parken wil reizen want de meeste visitor centers zijn in de winter gesloten. 

Sequoia route

Omgeving/ vooral doen

  • Bezoek de Giant Tree en de General Sherman en neem de tijd voor een korte wandeling door het bos.
  • Neem een foto van een dennenappel die soms wel zo groot als een onderarm zijn.
  • Bezoek the Giant Forest Museum en leer meer over de wonderlijke geschiedenis van het National Park. 
  • Bezoek je Sequoia in de winter? Geniet dan van de vele wintersportmogelijkheden die het park te bieden heeft.
  • In 'the Wuksachi Lodge' wordt er regelmatig een kampvuur gemaakt en kun je genieten van romantisch marshmallows roosteren boven het vuur.

Sequoia Lodge Wuksachi

Wuksachi Lodge 

In het National Park zelf zijn er maar weinig accomodaties, maar volop kampeergelegenheden. Ben je niet zo van het kamperen of ben je, omdat je een autorondreis maakt, gewoonweg niet voorbereid op een nachtje 'back-to-basic' dan is the Wuksachi Lodge een prima hotel om een tussenstop te maken. Het gehele jaar door biedt Wuksachi lodge in stijl ingerichte kamers. Groot voordeel van de Lodge is dat het op korte afstand ligt van de belangrijkste bezienswaardigheden van het National Park, de beide reuzebomen, het Giant Forest Museum, het 'Big Trees Trail' en Wolverton Recreation Area. In the Lodge is een restaurant en cocktail lounge en in de wintermaanden een skishop. Want vergeet niet dat in de wintermaanden er sneeuw ligt in de bergen en er volop wintersportmogelijkheden zijn! 

Wuksachi Lodge biedt kamers vanaf 89 euro per kamer per nacht. 

Beoordeling

Wuksachi Lodge scoort een 8,0 op booking. 

Hotel bekijken

Praktische info 

  • Sequoia National Park ligt in de staat Californië en sluit zo'n beetje naadloos aan op Yosemite National Park, welke ten noorden van Sequoia ligt. 
  • Sequioa National Park ligt op ongeveer vier uur rijden vanaf San Francisco en op ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Yosemite National Park
  • Adres: 64740 Wuksachi Way, off Generals Highway, rte 198, Sequoia and Kings Canyon National Park, CA 93262.
  • Het klimaat en dus de omstandigheden verschillen erg per seizoen. In de zomer is het er heerlijk warm, in de winter kan er een dikke pak sneeuw liggen. Houdt hier rekening mee als je door het park gaat rijden. 
  • Wil jij een mooi samengestelde rondreis door het Westen? Neem dan even contact met me op.
contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina