Death Valley

Dor, droog en dodelijk mooi

Death Valley is een prachtig natuurgebied wat zeer de moeite waard is om aan te doen. De omgeving is bergachtig en glooiend. De temperaturen stijgen onder het rijden gestaag door tot soms wel 50 graden Celsius. In Death Valley is de hoogste temperatuur ooit gemeten. 

Laagste punt 

In Death Valley ligt het laagste punt van het Westelijk Halfrond; Badwater Bassin. Op de bodem van dit opgedroogde zoutmeer zijn de zoutkristallen en witte vlaktes nog steeds te zien. Wandel hier over de witte vlaktes en kijk achter je op de bergen. Daar staat met een klein bordje het zeeniveau aangegeven. Kan jij het bordje vinden?

Badwater

360 graden foto

Onze witte huurauto gooit een beetje roet in het eten, maar verder geeft deze 360 graden foto een goede indruk van Death Valley. En die wolken? Tja, die waren er wonderbaarlijk genoeg echt. Terwijl wij Death Valley binnen reden, begon het te druppelen. Maar na een paar spatjes regen, was de lucht binnen no time weer helder blauw. Toch gek, regen in Death Valley.

{mosmap sv='bottom' | svpano='4NSou3DF6eQAAAQYK7pD0A'| svaddress='0' | height='0' }

Natuurlijke bezienswaardigheden

In Death Valley zijn verschillende bezienswaardigheden, allen natuurschoon. Zo heb je er prachtige uitzichtplekken in de bergen, de dorre landschappen, de zoutvlaktes en rotsen, rotsen en nog eens rotsen. Rij in rustig tempo door dit schitterende National Park en geef je ogen de kost. Vooral ook zonsopgang en zonsondergang zijn erg indrukwekkend, maar zorg dan wel dat je een slaapplek hebt gereserveerd bij bijvoorbeeld the Furnace Creek Resort om te voorkomen dat je in het donker moet rijden. 

Stovepipe Wells 

Mocht je nog even wat water of benzine nodig hebben, dan is Stovepipe Wells het laatste stukje bewoonde wereld wat je voorlopig te zien krijgt. Hier kan je ook nog even een drankje doen aan de bar of een souvenirtje kopen natuurlijk. 

Sand Dunes Death Valley

Sand Dunes 

Bij het woord woestijn dacht ik altijd aan enorme stoffige zandvlaktes, maar niets is minder. Een groot gedeelte van Death Valley bestaat uit rotsen, bergen en zoutvlaktes. Behalve natuurlijk bij de Sand Dunes. Hier liggen duinen vol met zand. De zanderige heuvels vallen ook direct op als je er langs op rijdt. De duinen kunnen zogenaamd ook 'lopen' en verplaatsen zich via de wind. Neem je sjaal even mee wanneer je over de zandduinen gaat wandelen, want voor je het weet zitten je haren en je oren vol zand. 

P1020719

Devils Golf Course 

Het landschap dankt zijn naam aan de verraderlijk scherpe rotsen met gaten. Alsof de duivel hier een potje golf heeft gespeeld. Wees voorzichtig met het betreden van het landschap. De versteende zoutkristallen zijn erg scherp. Wanneer je valt, is de kans groot dat je je benen aardig verwond. Wel is het een schitterend gezicht. Geen landschap is hetzelfde als Devils Golf Course

Kleurrijke rotsen

Rotsen in de kleuren rood, groen, blauw en bruin vormen samen het zogenaamde 'Artist's Palette'. Omdat ze lijken op het kleurenpalet van een schilder. Met de auto is er een route langs deze rotsen die Artist's Drive heet. 

P1020754-001

Mooiste uitzicht

Het mooiste uitzicht op Death Valley heb je vanaf Dante's View. Vanaf deze bergtop op ruim 1500 meter hoog, kijk je uit over de vallei. Met de auto kan je helemaal naar de top rijden. 

Death Valley in 20 seconden

Kleine waarschuwing

Death Valley uitgestorven? Dat valt wel mee. Het is er erg toeristisch dus wees niet bang niemand tegen te komen. Maar toch is een kleine waarschuwing op zijn plek. De airco van de auto maakt overuren in de hitte van Death Valley, zeker als je berg op rijdt, kan het verstandig zijn de airco soms even uit te zetten. En wat mijn moeder ook zou zeggen; "ga nooit van de gebaande paden af", wat in Death Valley een goed advies is. Zolang je op de wegen blijft, heb je niets te vrezen als je autopech krijgt..

Genoeg te doen

Er valt genoeg te doen, te zien en te beleven in een woestijn. De rangers van Death Valley organiseren allerlei activiteiten zoals wandelingen, vogels spotten, fietsen en zelfs kamperen. Kijk hier voor alle activiteiten

The Furnace Creek Resort 

furnacecreek resort Death Valley Amerika

In het midden van Death Valley National Park ligt ineens een oase met palmbomen waar een heerlijk verfrissend drankje genuttigd kan worden. The Furnace Creek Resort biedt toeristen een goede plek om te overnachten in Death Valley. Zeker in het geval je pas op het einde van de dag door Death Valley komt rijden en het nog uren kan duren voor de bewoonde wereld, is dit een goede stop zijn van je doorreis. Bedenk wel dat buiten The Furnace Creek Resort, er niets te doen is en het zomers wel erg heet is. 

Eén overnachting bij Furnace Creek Resort is ongeveer 150 euro. 

Beoordeling 

The Furnace Creek Resort scoort een 7,7 op zoover.

Hotel bekijken

Death Valley USA

Praktische info

  • Furnace Creek Resort ligt op zo'n 2 uur rijden vanaf Las Vegas. Het is een goede tussenstop vanaf Yosemite richting Las Vegas
  • Op rondreis en dan door Death Valley rijden, prima te doen, maar neem wel voldoende water mee!
  • Meer tips nodig voor een leuke route door het Westen? Neem dan contact met me op. 
contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in