Berlijn!

In de Groetjes Uit rubriek worden er tien vragen gesteld aan locals. Zo krijg je eens wat andere tips dan de doorsnee uit reisgidsen! Dit keer krijgen we de groetjes uit Berlijn van Eva Hoefsloot. Eva woont in Berlijn en laat ons weten wat de leukste plekjes zijn van 'haar' stad. Want wie kan je nou beter adviseren over een leuke stad dan de locals zelf? Je kan de avonturen van Eva ook volgen op haar blog EvainBerlin.com.

1- Wie ben je en hoe kom je in Berlijn terecht?

Hoi! Ik ben Eva, blogger van EvainBerlin.com en sinds bijna een jaar woonachtig in Berlijn. Ik ben geboren in Arnhem en woonde daar tot Koningsdag 2014. Kort voor die feestdag besloot ik echter dat het genoeg was en ik ergens anders heen moest. Die 25 jaar in Arnhem waren wel even genoeg. We dachten aan Utrecht of Amsterdam maar door een speling van het lot werd het Berlijn.

EvainBerlin---Groetjes-uit-08

2- Wat moet iedereen gezien hebben in Berlijn?

Het Holocaust Monument. Kans is klein dat je deze overslaat als je naar Berlijn gaat en dat is maar goed ook. Ontzettend indrukwekkend. Wat luchtigere must-do’s zijn: Neue Heimat in de RAW-Gelände, perfecte foodmarkt, relaxen in een park, een rondje Tempelhof en burgers bij White Trash, The Bird of Burgeramt.

3- Deel ons je geheim: wat is jouw hidden gem? 

Een echte Berlijnse hidden gem is wat lastig, er is zoveel en er zijn zoveel mensen die alles altijd opnieuw ontdekken. Dus in plaats van een hidden gem, een tip die velen misschien niet zouden verwachten: ga eens eten bij het Michelberger Hotel. Waarschijnlijk niet iets dat je verwacht te horen als tip van een local, eten bij een hotel.. Maar die keuken is zo ontzettend goed dat ik echt in mijn handjes knijp als ik daar weer eens ga eten!

EvainBerlin---Groetjes-uit-09

4- Wat is jouw favoriete hotspot?

Fitcher’s Vogel aan de Warschauer Straße. Die straat is één grote chaos van uitgaanspubliek, auto’s en trams maar dit is zo’n fijne bar. Groot pluspunt: van buiten heb je geen idee dat het van binnen best ruim en gezellig is dus je zult niet over veel toeristen struikelen. Oh en in de zomer is Klunkerkranich echt heel fijn, een leuke kroeg op de bovenste verdieping van een parkeergarage!

5- Wat is een typisch gerechtje of lekkernij uit Berlijn?

Curryworst natuurlijk! Maar ik ga liever voor een goede pretzel.

GroetjesuitBerlijn

6- Wat doe je ‘s avonds in Berlijn?

Berlijn stikt van de leuke, goedkope kroegen waar je relaxt een hele avond kan zitten en gezellig kan bijpraten. Ben je meer van het echte feesten dan zit je in Berlijn helemaal goed gezien het grote aantal clubs in de stad. 

7- Wat mag je als toerist best overslaan?

Checkpoint Charlie is echt overrated. Dit was een controlepost op de grens van de Amerikaanse en Russische sector, bij een doorgang in de Berlijnse Muur. Velen zeggen ook de East Side Gallery maar die vind ik toch wel wat hebben.

8- Wat te doen in Berlijn bij slecht weer?

Duik een van de vele musea in, zoals bijvoorbeeld het onlangs geopende C/O. C/O is een museum voor fotografie. 

EvainBerlin - Groetjes uit 03

9- Welke tijd van het jaar kan je Berlijn het beste bezoeken?

De lente, denk aan midden mei, vind ik zelf het fijnst. Berlijn is op z’n best als de dagen lang duren en je met een biertje in een park of biergarten kan zitten tot ver nadat de zon onder is. Genieten!

10- Heb je zelf nog een laatste tip of opmerking?

Ik kan aanraden een keer Berlijn op de fiets te verkennen! En sla dan niet te ver door, door in één keer de hele stad te willen zien, verken rustig wijk voor wijk. Op die manier kom je op de meest fijne plekken die je anders waarschijnlijk nooit had gezien en duik je sneller weer een nieuwe zijstraat in met nog meer leuks!

Ook een kaartje sturen?

Woon jij in een bruisende stad en vind je het leuk om insiders tips te geven over jouw stad? Of ken je iemand die in op een gave plek woont en graag wat wil vertellen over zijn of haar stad? Laat het me weten!

Groetjesuit3

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in