Kasteel Limbricht

Borrelen in de eeuwenoude burcht

In het kleine dorpje Limbricht, op fietsafstand van Sittard, staat een eeuwenoud kasteel waar je kan borrelen, eten en overnachten. Landgoed Kasteel Limbricht is een historisch landgoed met in het midden een eeuwenoude burcht. In de voorburcht trekt een enorme boom met gezellige vlaggetjes meteen de aandacht. Daaromheen staan op de kiezeltjes terrassen die uitkijken op de hoofdburcht. Een sfeervolle binnenplaats waar je heerlijk kan vertoeven. 

Het Proeflokaal

Landgoed Kasteel Limbricht is een plek waar je kan vieren, feesten en borrelen. Bij Brasserie Het Proeflokaal, op de binnenplaats, is het heerlijk eten en drinken. Alleen het uitzicht is al uitnodiging genoeg om hier eens langs te gaan. Het Proeflokaal is het kloppende hart van Kasteel Limbricht. Al vanaf 10.00 uur staat de koffie hier voor je klaar. De thee wordt gemaakt van vers geplukte kruiden uit de tuin. Maar ook een bourgondische lunch, high tea of Limburgse vlaai staat op de menukaart. 

Kasteel Limbricht Zuid Limburg 1

Kasteel Limbricht Zuid Limburg 7

B&B Kasteel Limbricht

En mocht je er niet genoeg van kunnen krijgen? Dan kan je ook logeren bij Landgoed Kasteel Limbricht. Je kan er sinds april 2020 'vorstelijk overnachten' in de eerste B&B's in de voorburcht van ons kasteel. De B&B's bevinden zich in een vleugel van het kasteel. Iedere kamer heeft een eigen ingang met aparte douche en toilet. 

Tal van activiteiten

Kasteel Limbricht is het startpunt van tal van activiteiten in de omgeving; een wandeltocht, autotocht, steptocht en groepsactiviteiten. Het gehele jaar door zijn er ook super leuke evenementen zoals een BuitenBioscoop, muziekfeesten en Sprookjesdagen. 

Vlakbij Sittard

Wij verbleven niet in de B&B van het kasteel zelf, maar in het gezellige stadje Sittard. Vanuit Sittard is het slechts een paar keer flink trappen met de fiets en je staat zo bij het kasteel. Omgekeerd natuurlijk ook. Sittard is een gezellig stadje, charmant, kleinschalig maar minstens zo bruisend. 


Meer weten of Sittard? Lees mijn blog! 

Kasteel Limbricht Zuid Limburg 12

Kasteel Limbricht Zuid Limburg 3

Kasteel Limbricht Zuid Limburg 4

Kasteel Limbricht Zuid Limburg 8

Kasteel Limbricht Zuid Limburg 5

Kasteel Limbricht Zuid Limburg 13

Kasteel Limbricht Zuid Limburg 6

IMG 20230604 111035

Landgoed Kasteel Limbricht

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in