Skip to main content

  Landgoed Kasteel Limbricht

  • Limbricht, Nederland
  • Geschreven op 30 juni 2023

  Borrelen in de eeuwenoude burcht

  In het kleine dorpje Limbricht, op fietsafstand van Sittard, staat een eeuwenoud kasteel waar je kan borrelen, eten en overnachten. Landgoed Kasteel Limbricht is een historisch landgoed met in het midden een eeuwenoude burcht. In de voorburcht trekt een enorme boom met gezellige vlaggetjes meteen de aandacht. Daaromheen staan op de kiezeltjes terrassen die uitkijken op de hoofdburcht. Een sfeervolle binnenplaats waar je heerlijk kan vertoeven. 

  In het kort

  Limbricht

  Het Proeflokaal

  Landgoed Kasteel Limbricht is een plek waar je kan vieren, feesten en borrelen. Bij Brasserie Het Proeflokaal, op de binnenplaats, is het heerlijk eten en drinken. Alleen het uitzicht is al uitnodiging genoeg om hier eens langs te gaan. Het Proeflokaal is het kloppende hart van Kasteel Limbricht. Al vanaf 10.00 uur staat de koffie hier voor je klaar. De thee wordt gemaakt van vers geplukte kruiden uit de tuin. Maar ook een bourgondische lunch, high tea of Limburgse vlaai staat op de menukaart. 

  B&B Kasteel Limbricht

  En mocht je er niet genoeg van kunnen krijgen? Dan kan je ook logeren bij Landgoed Kasteel Limbricht. Je kan er sinds april 2020 'vorstelijk overnachten' in de eerste B&B's in de voorburcht van ons kasteel. De B&B's bevinden zich in een vleugel van het kasteel. Iedere kamer heeft een eigen ingang met aparte douche en toilet. 

  Tal van activiteiten

  Kasteel Limbricht is het startpunt van tal van activiteiten in de omgeving; een wandeltocht, autotocht, steptocht en groepsactiviteiten. Het gehele jaar door zijn er ook super leuke evenementen zoals een BuitenBioscoop, muziekfeesten en Sprookjesdagen. 

  Vlakbij Sittard

  Wij verbleven niet in de B&B van het kasteel zelf, maar in het gezellige stadje Sittard. Vanuit Sittard is het slechts een paar keer flink trappen met de fiets en je staat zo bij het kasteel. Omgekeerd natuurlijk ook. Sittard is een gezellig stadje, charmant, kleinschalig maar minstens zo bruisend. 

  Lees mijn blog over Sittard

  Dit is ook iets voor jou

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder