Beijing!

In de Groetjes Uit rubriek worden er tien vragen gesteld aan locals. Zo krijg je eens wat andere tips dan de doorsnee uit reisgidsen! Yvonne Horst stuurt ons een kaart uit 'haar' Beijing. Voor haar werk belandde ze in deze Chinese metropool en inmiddels woont ze er alweer een paar jaar. Yvonne houdt een blog bij over haar avonturen in China; GoYvon. GoYvon is een informatieve reisblog met informatie over wonen, werken & reizen in China.Ik vroeg Yvonne naar de beste tips voor een trip Beijing. Want wie kan je nou beter adviseren over een leuke stad dan de locals zelf?

1- Wie ben je en hoe kom je in Beijing terecht?  

Ik ben Yvonne Horst en kom oorspronkelijk uit het noorden van Nederland. In 2010 ging ik voor het eerst naar China en na wat omzwervingen kwam ik in 2013 in Bejing terecht voor werk. Tot eind 2014 heb ik er gewerkt als groepsleerkracht op een interculturele Chinese school.

4 days in Beijing

2- Wat moet iedereen gezien hebben in Beijing?

Heb je even? Beijing heeft zoveel te bieden! Je mag de Verboden Stad zeker niet overslaan, net als de Tempel van de Hemel. Verder moet je absoluut naar de Chinese muur, het Zomerpaleis en is het een must om door de hutongs van Beijing te wandelen.

3- Deel ons je geheim: wat is jouw hidden gem?

In de hutongs rondom de Lama Tempel en de Confucius Tempel vind je allerlei leuke, kleine restaurantjes, cafeetjes en court yard hotels. Plekken waar je heerlijke taartjes kunt eten of bubble tea kunt drinken. Ga juist die ene hutong in die alle anderen overslaan en je zult versteld staan van wat je ziet.

NaifenDessertCafeBeijing

4- Wat is jouw favoriete hotspot?

Dat is een lastige! Moka Bros in Sanlitun is een fijne plek met verse sapjes en gezonde maaltijden. Maar ook Café DESOFA is een aanrader. In Beijing vind je heel veel toffe hotspots. Het nadeel is alleen dat ze vaak net zo snel verdwijnen als dat ze verschenen zijn. Je kunt aan het begin van de maand een fijne plek ontdekken en aan het eind van de maand terug gaan om er achter te komen dat die leuke cocktailbar verdwenen is. 

5- Wat is een typisch gerechtje of lekkernij uit Beijing?

Dat is uiteraard de Pekingeend!

6- Wat doe je ‘s avonds in Beijing?

Houd je van een goed feestje, dan ga je naar één van de kroegen of discotheken in Sanlitun of rondom het Houhai meer. Wil je liever een goed gesprek kunnen houden terwijl je van een drankje nipt? Dan is MaoMaoChong (in Nanluoguxiang, 12 Ban Chang Hutong,) een aanrader. 

Beijing

7- Wat mag je als toerist best overslaan?

Dat zijn wat mij betreft Wangfujing Xiao Chi Jie. Een straat met allerlei eten waarvan men claimt dat het authentiek Chinees is. Dat is het bij lange na niet. Verder is het er veel te druk en liggen de prijzen voor de snacks veel te hoog.

8- Wat te doen in Beijing bij slecht weer?

Wanneer het weer slecht is zijn er voldoende interessante musea waar je terecht kunt,zoals bijvoorbeeld het Beijing Capital Museum of het Art District 798. Niet helemaal overdekt, maar er zijn veel galeries waar je de regen goed kunt ontlopen.

GoYvonBeijing

9- Welke tijd van het jaar kan je Beijing het beste bezoeken?

Beijing kun je het best in april of halverwege september bezoeken. De temperaturen zijn dan aangenaam (rond de 20 graden), maar het is nog niet té warm.

10- Heb je zelf nog een laatste tip of opmerking?

Wanneer je voor een dag of 3, 4 in Beijing bent is het aan te raden een metrokaart te kopen. Deze koop je voor 20RMB. Je zet er vervolgens geld op en je kunt de metro en bus gebruiken zonder steeds een kaartje te hoeven kopen. Het scheelt je tijd (want je hoeft niet in de rij te wachten) en het is vooral een stuk makkelijker!

Ook een kaartje sturen?

Woon jij in een bruisende stad en vind je het leuk om insiders tips te geven over jouw stad? Of ken je iemand die in op een gave plek woont en graag wat wil vertellen over zijn of haar stad? Laat het me weten!

Groetjesuit3

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in