Skip to main content

  De Koepel

  • Haarlem, Nederland
  • Geschreven op 19 juni 2024

  Creatieve hotspot

  Zeg je 'de Koepel', dan zeg je gevangenis! Voormalig gevangenis dan. Want deze beruchte gevangenis is omgetoverd tot een ontmoetingsplek voor heel Haarlem en daar buiten. Op deze indrukwekkend plek, onder de enorme koepel, komen cultuur, onderwijs en het bedrijfsleven samen. Je kan hier werken, studeren, kantoor houden, vergaderen, maar ook lekker koffie leuten of naar de film gaan. Ook worden er events georganiseerd zoals de welbekende Vintage Kilo Sales en andere creatieve weekmarkten. De voormalig cellen van de Koepel hebben nu allemaal een nieuwe bestemming. En hoewel De Koepel al volop in bedrijf is, wordt er ook nog volop ontwikkeld. De plannen blijven groeien en een hotel is in de maak. (bron hoofdfoto: Max Kneefel)

  In het kort

  Haarlem

  De Filmkoepel 

  Ondergronds, in het middelpunt van de koepel bevindt zich nu de Filmkoepel. Een bioscoop met zes zalen en in totaal zeshonderd stoelen en een fijne bar. Hier worden de mooiste arthouse titels, het beste van Hollywood en alles daartussenin getoond. Ook vinden er regelmatig filmfestivals en (voor)premières plaats met bijzondere gasten.

  Delicafé 

  Op de begane grond van de Koepel kan je terecht voor een goede kop koffie met een vers gebakken croissant. Of neem er een lekker ontbijtje of een taart. Ook voor de lunch kan je bij Delicafé lekker aanschuiven. Aan het einde van de dag (donderdag en vrijdag tot 19.00 uur) neem je natuurlijk plaats aan de bar voor een borrel met hapjes. 

  Gratis parkeren

  De Koepel ligt in het centrum van Haarlem. Vanuit de binnenstad ben je er in no-time. En je kan er ook nog eens parkeren. 

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder