Skip to main content

  Honig Fabriek

  • Nijmegen, Nederland
  • Geschreven op 31 december 2014

  Oud wordt nieuw 

  De oude Honig fabriek is hip en happening en wordt stukje bij beetje omgetoverd tot een van de hipste plekken van Nijmegen. In de fabriek komen steeds meer leuke tentjes die de boel opfleuren. De inrichting vind ik persoonlijk erg leuk; industrieel gemixt met vintage en modern. Alhoewel de Honig fabriek niet in het centrum van Nijmegen zit, heeft het een mooie locatie. Je hebt uitzicht op de voorbijstromende Waal.

  In het kort

  Nijmegen

  First Things First 

  Maar er is meer in de oude Honig fabriek, onder de Meesterproef zit koffiebranderij First Things First waar je kan genieten van een heerlijk vers kopje koffie. First Things First is genomineerd voor de Hospitality & Style Award 2014. Net als Meesterproef een hippe en trendy plek!

  firstthingsfirst

  STOOM

  Hier houdt het Honig verhaal echter nog niet op, er is nog veel meer. Waar vroeger de stoom ontsnapte uit de bouillonketels van de Honig fabriek, is nu STOOM gevestigd, de nieuwste brewpub van Nijmegen. Proef van de verschillende biertjes die STOOM te bieden heeft of eet een lekkere, goede maaltijd van de kaart. 

  STOOM

  Brebl

  Tegenover STOOM knalt de livemuziek je om de oren. Brebl staat voor broeien en bloeien en is een nieuw podium en ontmoetingsplek waar jazz gespeeld wordt. Genoeg te beleven dus in de oude fabriek!

  Brebl

  Meesterproef

  In de oude Honig fabriek zijn een aantal leuke hotspots gekomen. De fabriek heeft een nieuw jasje gekregen en die jasje is hip en happening. Zo zit er in de fabriek restaurant Meesterproef, van dezelfde eigenaar als de Firma. Ook hier is de inrichting weer helemaal top, een mix tussen industrieel en vintage. Vooral het uitzicht is weer helemaal top, ook dit keer kijk je weer naar het stromende water van de Waal. 

  Nijmegen is een plek vol hotspots, historische maar ook industriële plekjes met een urban vibe, zoals het Honig Complex. Ook super gaaf is de oude Vasim die ook is omgetoverd tot een hippe plek. Bij de Vasim vinden vele evenementen plaats, toffe feestjes en het is een creatieve ontmoetingsplek. 

  Meer weten over Nijmegen? Lees mijn blog!

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder