Skip to main content

  Ljubljananjam

  • Geschreven op 11 september 2015

  On the yummy side of the Alps

  De meest smakelijke manier om Ljubljana te verkennen, is mee wandelen met een foodtour. Iva neemt je mee op sleeptouw door 'haar' Ljubljana. Ze laat je niet alleen de leukste plekjes van de stad zien, maar vooral de meest lekkere plekjes van de stad. Iva is geboren en getogen in Ljubljana en kent de stad op haar duimpje. Ze blijft op zoek naar de beste hotspots en speurt haar stad nog wekelijks af naar nieuwe adresjes. Dit artikel over Ljubljananjam is dus niet zozeer één hotspot, maar dé manier om heel veel hotspots van de stad te ontdekken!

  Sloveense keuken

  De Sloveense keuken is veel gevarieerde dan ik van tevoren dacht. Behalve de stevige kost, is de Sloveense keuken verrassend verfijnd. Culinaire hoogstandjes zijn zeker geen uitzondering en in vele restaurants te vinden. Ook is de Sloveense keuken enorm gevarieerd. Het is enorm beïnvloed door de omliggende landen. Het kent Oostenrijkse gerechtjes, Italiaanse invloeden en een Balkan bite. 

  IMG 20150820 100008 001

  Foodtour

  Tijdens een foodtour van Ljubljananjam proef je allerlei kleine lokale gerechtjes. Elke hotspot serveert een eigen specialiteit. Er is een grote verscheidenheid aan gerechtjes, van een stevige Sloveense soep tot een suikerzoet chocoladegebakje. Ook krijg je bij elk restaurant een lekker drankje geserveerd. Aan het einde van de wandeling ben je niet alleen wat wijzer, maar heb je ook een goed gevulde maag. Na de tour zijn er vast een paar adresjes waar je graag nog eens terug komt voor een uitgebreide maaltijd. 

  Ontdek de stad

  Naast het proeven van de smakelijkheden van de stad, vertelt Iva je allerlei leuke weetjes over Ljubljana. Ze is ook gids geweest van de stad en kan je dus vertellen wat je wil weten. Welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn, waar je het beste ijsje kan eten en welk museum je vooral niet mag overslaan. 

  Wijnwandeling 

  De Slovenen weten hoe belangrijk een goed glas wijn is! Tijdens een wijnwandeling van Ljubljananjam brengt Iva je naar de beste wijnkelders van Ljubljana. En de beste wijntjes komen uit Slovenië, want het land verbouwd zijn eigen wijn. Er worden nauwelijks buitenlandse wijnen ingevoerd. De Slovenen zijn dol op hun eigen wijn. Tijdens de wandeling proef je zo'n 3 à 5 Sloveense wijntjes van de belangrijkste Sloveense wijnregio's. En probeer aan het einde van de avond de naam Ljubljana nog maar eens uit te spreken ;)

  P1190944 001

  Sweet home Ljubljana 

  Een wandeling voor zoetekauwen! Ze zeggen wel eens dat Slovenië en 'het andere Zwitserland' is en als het gaat om de chocolade, dan klopt dat als een bus. De Slovenen zijn dol op taartjes, cake en desserts. Tijdens de 'zoete wandeling' proef je 3 à 4 lekkernijen die Ljubljana zo zoet maken. 

  Bierwandeling 

  Zoveel meer dan een gewone kroegentocht! De tour heet niet voor niks 'Craft Beer Extravanganza'. Tijdens deze wandeling van Ljubljananjam leer je meer over de ambachtelijke gebrouwen Sloveense biertjes. Je proeft een aantal echte Sloveense biertjes onder het genot van een lekker knabbelhapje. 

  IMG 20150820 122034 001

  Wandeling naar jouw wens

  Elke wandeling wordt op maat door Iva samengesteld. Afgestemd op eventuele dieetwensen, smaak en budget. Met een foodtour kom je langs leuke hidden-gems. Plekjes die je anders niet gevonden had. Je wandelt de tour met niet meer dan 5 mensen. Daardoor is een wandeling altijd klein en persoonlijk. Raak aan de praat met andere toeristen en food lovers.  

  Inspiratie Ljubljana 

  Ljubljana is veruit één van de leukste steden van Europa. Het heeft alles in huis voor de perfecte citytrip; oude straatjes met historische panden, verhalen vol geschiedenis, heerlijk eten en gezellige terrasjes. Wil je meer weten over Ljubljana? 

  Lees mijn blog over Ljubljana

  Dit is ook iets voor jou

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder