Tulipan

Sloveens smullen

Op tien minuutjes rijden van Bled kan je genieten van een stevige Sloveense maaltijd. Op de menukaart van restaurant Tulipan staan niet alleen heerlijke pasta's en verse vis, maar vooral Sloveense gerechtjes. Geniet van een goede maaltijd in het authentiek ingerichte restaurant of op het overdekte terras met uitzicht op de bergen! 

Vlees met fruit

Probeer vooral de Sloveense vleesschotel met zwijn en kalf. Het zwijn wordt geserveerd in een sausje van aardbeien en peer, de kalf wordt geserveerd in een bessensausje. Vlees en fruit blijken een gouden combinatie.

P1190700 001

Tulpen

Trouwens enig idee wat Tulipan betekent? De eigenaresse vertelde ons over haar oma. Oma had een Nederlandse vriendin, was eens in Nederland geweest en werd verliefd op de tulp. " Als ik later een restaurant begin, dan moet het Tulipan heten", aldus oma. Een beetje Nederland in Slovenië dus.

Locatie

Restaurant Tulipan bevindt zich tussen Bled en Radovljica in. Het is op enkele autominuten van beide dorpjes en heeft dus een ideale ligging. Het uitzicht van het restaurant is erg mooi, op de groene bergen van Slovenië. Aan de overkant van de straat kan je met gemak je auto kwijt. 

Lees mijn blog over Bled 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in