Westergasterras

Beste terras van West

Lekker borrelen op het gezelligste terras van het Westerpark! Op het groene terrein van de historische Westergasfabriek is het goed vertoeven. Met uitzicht op de Westergasfabriek (je weet wel, van die hippe feestjes) en op het water geniet je hier van een goede maaltijd of een gezellige borrel. Is het niet zo'n mooi weer, geen probleem, ook binnen is het gezellig borrelen. Er is altijd wel wat te beleven in het Westergasterras; een BBQ, live muziek tijdens een huiskamersessie, vrijdagmiddagborrels of een dansavond met DJ's. 

P1240912 002

Gezellig restaurant 

Het haardvuur knispert en het vuur wakkert in het restaurant van het Westergasterras. Het terras is een pareltje, maar binnen is het minstens zo gezellig. Plof neer in de comfortabele sofa's bij het haardvuur of neem plaats aan één van de vele tafeltjes. Het restaurant is heerlijk ruig ingericht, groots en met veel licht. Bakstenen, industrieel ijzerwerk en enorme ramen kenmerken het Westergasterras. De menukaart staat vol biologische gerechten en gerechten van het seizoen. Met de wisselende kaart weet je zeker dat je het beste van het seizoen eet! 

En die gerechtjes smaken bijzonder goed. Om van alles een beetje te proeven, maakten wij 'een rondje om de kaart'. Op onze bordjes verschijnen onder andere verse coquilles in oosterse marinade, eendenborstfilet in sojasaus en een millefulle van gegrilde groente. Smullen geblazen! Maar op de menukaart staat ook een stevige runderburger, pompoenstoof en aubergineburger met hummus. Fijne smaakcombinaties. 

P1240916 001

P1240942 001

Roast of! 

De BBQ staat al buiten te wachten op een vers stuk vlees. Elke donderdag is het smullen geblazen en wordt het meest lekkere vlees op de houtskool-grill gegooid. Ook in de winter, want een winter BBQ is leuk, net zo lekker en helemaal hip. Voor €17,50 mag je mee smullen en krijg je een eerlijk en goed stuk vlees op je bord. Natuurlijk vergezelt met bijpassende groente en een lekker bijgerecht. Roast master Tommy roostert elke week een ander dier. Het vlees is biologisch, eerlijk en vers want Westergasterras wil een smakelijk tegengeluid geven tegen de kiloknallers. En Tommy geeft je graag wat tips mee zodat je ook thuis zo'n heerlijk stuk vlees kan braden. 

IMG 20160228 175304 001

IMG 20160228 175216 001

Westergasfabrieklive 

Woensdag, live muziekdag! In samenwerking met Amsterdam Songwriters Guild staan er elke week de beste muzikanten op het podium. Zowel nationale als internationale singer/songwriters bezorgen je de beste break van de week. Vanaf 18.30 uur kan je genieten van deze muzikale avond, natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. De entree is gratis. 

P1240960 001

P1240961 001

Vrijmibo 

Op vrijdagmiddag is het Westergasterras dé plek om je weekend in te luiden. Wekelijks is er een vrijdagmiddagborrel met DJ's en swingende muziek. Neem gerust de kids mee want er zijn ook kinderactiviteiten georganiseerd. Op een zwoele zomeravond begin je je weekend op de exotische klanken van salsamuziek. 

Perfecte start van je avondje uit

Ga eerst gezellig een hapje eten in het restaurant of drink een drankje aan de bar om in de feestsfeer te komen, alvorens je naar de eerste verdieping gaat. Boven het restaurant Westergasterras zit namelijk de swingende club WesterUnie, bekend om de beste feesten van de stad. Ook vind je er de Westerliefde, waar evenementen en privéfeesten worden georganiseerd. 

Kindvriendelijk

Ook de kleintjes van van harte welkom in het Westergasterras. Niet alleen worden er kinderactiviteiten georganiseerd (zoals tijdens de vrijdagmiddagborrel) maar er zijn ook kleurplaten en spelletjes. Terwijl jij op het terras geniet van een koud biertje, spelen de kinderen op het autovrije terrein. 

Meer inspiratie voor de Westergasfabriek? Lees mijn blog!

P1240954 001

P1240963 001

P1240901 001

westergasterras2

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy