Nimma

Nijmeegs nieuwste aanwinst!

Nimma is dé nieuwste, veelbelovende hotspot in town."Nimma", in de volksmond en onder studenten is dit de naam van de stad Nijmegen. Dé plek voor festivalgangers, stadstoeristen, borrelliefhebbers en lekkerbekken. Het oude, saaie kantoorpand is omgetoverd tot een frisse, trendy plek om samen te komen voor een hapje of drankje én een hotel met fijne kamers voor een fijne prijs.Terwijl we binnenstappen, worden we verrast door de 'urban jungle' met veel groen, groene muren en veel planten. Inspiratiebron voor Nimma is de kolkende Waal, dat op steenworp afstand ligt. De golven van de Waal symboliseren de gekrulde letters in het logo. Leuk detail zijn de enorme zeecontainers met doorkijk-keuken. Net als de buren De Vasim en de Honig is Nimma een creatieve hotspot geworden! 

Nimma hotspot Nijmegen1

Restaurant Nimma

We stappen onder een oude zeecontainer door en belanden in het gezellige restaurant. Er hangt een relaxte huiskamersfeer; de industriële ruimte wordt gevuld met veel plantjes, gerecyclede houten tafels, kleurige kussentjes en vintage schilderijen. Chef Rob heeft een heerlijke menukaart samengesteld met verrassende maar ook toegankelijke gerechten. Je kan er zowel terecht voor een grote honger als een gezellige bite bij de borrel. We laten onze zintuigen prikkelen met een lamsburger en de spaghetti met garnalen, heerlijk! Je krijgt veel waar voor je geld, een smakelijke hap voor een eerlijke prijs.

Nimma Nijmegen hotspot borrelen

Nimma restaurant Nijmegen

Restaurant Nimma Nijmegen2

Ouderwets gezellig borrelen

Plof neer in één van de luie stoelen of neem plaats op de houten tribune voor een gezellig onderonsje met je vrienden. In de lounge liggen gezelschapsspellen zoals Pictionary en good old Ganzenborden. Bestel een lokaal gebrouwen biertje van oersoep en je avondje uit is eigenlijk al compleet. Boek ook een kamer, dan hoeft niemand te bobben! Ideaal. Wanneer je in het hotel overnacht, kan je 's ochtends genieten van een continentaal ontbijt met knapperig vers brood. 

Hotel Nimma Nijmegen

Hotel Nimma trendy Nijmegen

Hotel Nimma, voor ieder wat wils

Dat het hotel omgeven is door culturele en creatieve hotspots is ook in de kamers te zien; frisse kleurtjes, trendy, industrieel en een tikkeltje vintage. Hotel Nimma heeft 27 kamers waarvan ook kamers voor het hele gezin, appartement met eigen keukentje en 6-persoonskamers voor je vriendenweekend Nijmegen! Wij testten de Cozy kamer en die is inderdaad een portie gezellig! Deze kamers zijn voorzien van fijne bedden, een mega flatscreen, een eigen badkamer met douche en heerlijke dikke gordijnen die de zon buiten houden. De appartementen hebben een prachtig uitzicht over de drie eyecatchers van Nijmegen; de drie bruggen! Zeker ook handig als je een langere tijd in Nijmegen wil verblijven.  

Nimma hotspot Nijmegen hotel en restaurant

hotspot Nijmegen Nimma

Oud pand wordt hippe hotspot

Het pand kent een rijk verleden en vast ook een rijke toekomst! Ooi was dit het kantoor van Nuon, daarna werd het jarenlang bewoond door krakers en werden hier illegale feesten gegeven. Dat bruisende karakter heeft het pand in elk geval behouden. Overal vind je fijne hang- en zitplekken voor een borrel. De grote lounge is de perfecte plek voor een gezellig verjaardagsborrel (ja, dat kan ook hier!) of speel met vrienden een gezelschapsspel in de luie stoelen in het restaurant. 

Hotel Nimma Nijmegen2

Flitsende receptie

De flitsende receptie is 'one of a kind'. Ik heb het eerst niet in de gaten, maar die knipperende lichtjes op de receptie vertellen een boodschap! Dit is nog eens een ludieke manier om actuele informatie aan gasten te verstrekken. Het weer komt voorbij, de datum en tijd maar ook voetbaluitslagen. 

Hotel Nimma Nijmegen vriendenweekend

Hotel Nimma overnachten Nijmegen

Omgeven door hotspots

Nimma ligt niet middenin het centrum is helemaal geen straf, want het is omgeven door de hippe hotspots als Waalhalla, De Vasim en de Honig. Al lopend bereik je zo de leukste hotspots zoals Meesterproef en Brebl. Maar ook voor een kop koffie en lekkere burger kan je bij Waalhalla en De Vasim terecht. Elk weekend is er hier een feestje te beleven, van grote festivals tot kleinschalige houseparty's. Check zeker de agenda van Waalhall, De Vasim en de Honig en boek een kamer bij Nimma. Blijf je gezellig na het feestje met je vrienden logeren (een feestje op zich!). 

Naar het centrum is het zo'n 20 minuten wandelen. Een taxi is natuurlijk ook zo gebeld, De eerst bushalte vind je op ongeveer 10 minuten lopen, dus dan ben je eigenlijk al op de helft. Wil je makkelijk en snel in het centrum geraken, huur dan een fiets! 

Nimma Nijmegen hotspot2

Huur een fiets

Al fietsend sta je binnen 10 minuten in hartje Nijmegen. Maar dat niet alleen, ook de omgeving van Nimma is prachtig om met de fiets te ontdekken. Met de Waal als achtertuin en de Ooijpolder om de hoek is fietsen een relaxt uitje. Fiets de brug over en je staat in het weidse Waallandschap. 

Meer weten over Nijmegen en zijn hotspots? Lees mijn blog!

Nimma eten en borrelen Nijmegen

Nimma Nijmegen industriele hotspot

Nimma Nijmegen hippe hotspot

Nimma Nijmegen urban jungle

Restaurant Nimma Nijmegen

Nimma Nijmegen overnachten familiekamers

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy