Waud

Eettentje in het (warme) Oosten

Het is zomer en het is warm. Je hebt daarom geen zin om met je hoofd boven warme pannen te hangen of om de zoveelste zweetaanval tijdens het snijden van de groenten te moeten onderdrukken. Begrijpelijk, geen paniek! Er is een oplossing; buitenshuis een hapje gaan eten. Als ik mij even tot mijn eigen woonplaats wend, Nijmegen, dan zijn er talloze leuke tentjes waaruit te kiezen valt. Één van mijn favoriete hotspots is Waud. Dit biologische eettentje maakt volop gebruik van producten uit de streek én zit bij mij om de hoek in Nijmegen-Oost. Voor degenen die van verder weg moeten komen; er zijn voldoende parkeerplekken. Dus, heb je eenmaal het fornuis gelaten voor wat ‘ie is en de benenwagen in gang gezet/op de fiets gesprongen/in de auto met airco gestapt? Dan kun je bij aankomst kiezen uit het terras vóór het restaurant of in de achtertuin. Kom maar op met die menukaart!

Waud Nijmegen 1

Wauw.. eh Waud Menukaart

En van die menukaart word je blij! Niet alleen omdat de gerechten gemaakt worden van verse producten uit de streek, maar vooral door het leuke concept. Geen standaard kaart dus met de keuze uit een voor-, hoofd-, en nagerecht, maar meerdere mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen samen te delen, of je geeft aan waar je zin in hebt en zorgt de chef ervoor dat er iets bijzonders gemaakt wordt. Wij stelden ons eigen menu samen. Op het grote krijtbord staan vijf verschillende gerechten. Deze gerechten kun je bestellen in het klein en in het groot. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik de runderkebab met tzatziki en zongedroogde tomaat als voorgerecht koos. Verlekkerd door mijn bord, koos mijn tafelgenoot Rody dit als hoofdgerecht. Houd nog wel een plekje over voor het nagerecht. De eigenaar van Waud heeft een achtergrond als banketbakker en dat proef je. Het toetje wat wij beiden kozen, chocoladetaart, is om je vingers bij af te likken! En, good to know, bij de (vaste) toetjeskaart is er ook gedacht aan mensen met een gluten- of lactose allergie. Het leuke is dat de kaart wekelijks wisselt, waardoor je vaker terug kunt komen zonder uit hetzelfde te hoeven kiezen. En het is betaalbaar; voor de kleine gerechten betaal je 7 euro, voor de grote 14 euro. Het toetje kost eveneens 7 euro.

Waud Nijmegen 10

Waud Nijmegen 4

Jarige Waud

Afgelopen juli bestond Waud alweer vijf jaar en dit was voor hen een reden om het roer om te gooien. Doordat zij zich richten op de markt en zij werken met de streekproducten van boeren waar zij mee werken, houdt Waud de kaart overzichtelijk. En: geen voedselverspilling! Een kleine greep uit de eerlijke en biologische leveranciers: de Wijchense molen zorgt voor het bloem voor het brood, de biologische kazen komen van een kaasboerderij uit Afferden en een schapenboerderij uit Erlecom zorgt voor het lamsvlees uit de streek. Maar niet alles komt van dichtbij: een bedrijf uit Malden zorgt voor de import van losse thee uit Sri Lanka. Een deel van de omzet wordt gedoneerd aan Stichting Carelanka. Op deze manier worden zowel onze Hollandse boeren als de Sri Lankaanse bevolking geholpen. Dat zorgt toch wel voor een betere nasmaak!

Waud Nijmegen 5

Waud Nijmegen 8

Ambiance

Wij brachten een zwoele zomeravond in augustus door bij Waud.  Op het terras uiteraard! De oude schoolstoeltjes in combinatie met de houten loungebanken met kussens maken dat het geheel een vintage uitstraling heeft. De rood geruite handdoekjes en de fleurige bloemetjes maken het geheel af en zorgen ervoor dat het er vanaf de straat uitnodigend uitziet. Omdat het al weken zo'n lekker weer is, waren de tafels tijdens ons bezoek binnen niet opgedekt. Maar ik weet uit ervaring (schuldig, ik kom hier vaker!) dat de hippe maar toch knusse sfeer in de koudere maanden van buiten naar binnen wordt gehaald. Want ook daar vind je het vintage karakter terug door de oude schoolstoeltjes en de azuurblauwe buffetkast.  

Meer hotspots in Nijmegen? Lees de blog!

Waud Nijmegen 9

contentmap_plugin
Marjolein

Geschreven door Marjolein

Struint alle festivals af | Verliefd op strakblauwe luchten en helderblauwe zeeën |  Fitgirl die je wakker mag maken voor lekker eten | Houdt van de drukte in steden maar ook van rust en mooie landschappen | Groot Azië-fan

...

Meer over Marjolein