Beste Nederlandse Stad

utrecht places

Den Bosch nummer één stedentrip

De ene na de andere prijs wordt door Den Bosch in de wacht gesleept. In 2013 werd Den Bosch al uitgeroepen tot Meest Gastvrije Stad van Nederland na onderzoek door de VVV. Nu blijkt de stad ook nog eens de beste stedentrip in 2014. Zoover deed een onderzoek en vergeleek 5000 beoordelingen van Nederlandse steden. Met een gemiddelde waardering van 8,54 kwam Den Bosch als beste uit de bus. 

Vooral gezellig 

Zoover heeft tevens gekeken welk woord het vaakst in de beoordelingen naar voren kwam. Je raad het misschien al, maar bij Den Bosch kwam het woord 'gezellig' het meest voor. De sfeer in de Brabantse stad scoorde met een 8,8 het hoogst. En dat kan ik beamen. Den Bosch is een bijzonder gezellige stad waar altijd wat te beleven is. Het knusse centrum barst van de hippe winkeltjes, smaakvolle eetcafés en bruine kroegen. 

De complete top 10 

Je wil dan natuurlijk ook graag weten welke andere Nederlandse steden in de top 10 eindigde; 

  1. Den Bosch 
  2. Maastricht   
  3. Breda 
  4. Haarlem
  5. Nijmegen
  6. Zwolle
  7. Utrecht
  8. Groningen
  9. Den Haag
  10. Amersfoort 

Amsterdam en Rotterdam

De grote steden Amsterdam en Rotterdam doen het minder goed dan de wat kleinere steden in Nederland. Amsterdam staat op een 12de plaats en Rotterdam op een 16de plaats. Dat blijkt vooral te komen door de slechtere beoordelingen van de hotels in deze steden. 

Maastricht is een goede tweede en is erg geliefd onder de buitenlandse toeristen. Helemaal terecht want Maastricht is een bijzonder mooie stad met veel sfeer. 

En toeval of niet, maar de top 6 heb ik al bezocht én op Soetkees geplaatst. Dus mocht je naar één van deze mooi plekjes willen gaan, dan heb ik al leuke tips voor je verzameld! 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in