Goedkoopste Bestemming '14

geld

Beste prijs voor je reis 

Elk jaar beoordeelt 'Post Office Travel Money' welke reisbestemmingen het goedkoopst zijn om naar vakantie te vieren. Er zijn 44 bestemmingen die elk jaar worden gecheckt op de prijzen voor bijvoorbeeld een diner voor twee, een glas wijn en zonnebrandcrème.

Belangrijke bevindingen

Wat opvalt aan het prijzenonderzoek is dat de Algarve in Portugal een prijsdaling kent van 18% en het daardoor wint van de Spaanse Costa del Sol, die eerder altijd boven Portugal stond. Daarnaast heeft Bali zich een weg naar boven gebaand. Bali heeft Spanje en Sri Lanka van hun topplaatsen verstoten. Door de stand van de Turkse Lira is het voor reizigers heel aantrekkelijk om naar bijvoorbeeld Marmaris te reizen. Een vakantieganger betaald daar gemiddeld 19 procent minder. 

Europa doet het goed

In de top 10 van de goedkoopste bestemmingen staan maar liefst 6 Europese bestemmingen. Op vakantie gaan in Europa kan dus zeker lonen. Daarnaast vind je in de top 10 vooral de Aziatische bestemmingen en Zuid-Afrika. Hekkensluiters zijn Singapore (Chinatown), Australië (Darwin) en Nieuw-Zeeland (Auckland). De goedkoopste bestemming van de Verenigde Staten is Orlando op plek 17. 

Bali

En de winnaar is....Bali! 

Tropisch eiland Bali is de goedkoopste bestemming om je vakantie te vieren. Alhoewel je in Portugal voor een driegangendiner voor twee goedkoper uit bent dan in Bali, betaal je in totaal minder voor de beoordeelde items. Met name de goedkope drankjes en de prijs voor sigaretten gaven de doorslag. 

De 10 goedkoopste 

  1. Bali (Kuta)
  2. Portugal (Algarve) 
  3. Tjechië (Praag)
  4. Gambia (Kololi)
  5. Bulgarije (Sunny Beach)
  6. Spanje (Costa del Sol) 
  7. Turkije (Marmaris) 
  8. Zuid-Afrika (Kaapstad) 
  9. Hongarije (Boedapest) 
  10. Vietnam (Hoi An) 

Voor de hele lijst verwijs ik naar de website van 'Post Office Travel Money

Worldwide Holiday Costs Barometer Jan 2014.pdf

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in