Skip to main content

  Doorlopende reisverzekering

  • Geschreven op 28 maart 2024

  Ben je gek op reizen? Dan grijp je iedere kans om op reis te gaan waarschijnlijk met beide handen aan. Voordat je vertrekt, is het alleen wel verstandig om een aantal zaken goed te regelen. Zo is het bijvoorbeeld handig om je goed te verzekeren. Tijdens een reis kan je namelijk van alles overkomen. Vandaar dat een reisverzekering geen overbodige luxe is. Verzekeraars bieden zowel een kortlopende als doorlopende variant aan. Als avontuurlijke reiziger is een doorlopende reisverzekering essentieel. Benieuwd waarom je het beste voor deze verzekering kunt kiezen? Je leest het in deze tekst!

  Het hele jaar door verzekerd tijdens je reizen

  Gezien de naam verbaast het je misschien niet dat een doorlopende reisverzekering het hele jaar door actief is. Sluit je deze reisverzekering af? Dan hoef je er niet langer aan te denken om jezelf te verzekeren voordat je op reis gaat. Sommige mensen denken dat alleen reizen en vakanties binnen de dekking van een doorlopende reisverzekering vallen, maar dat is niet het geval. Ook weekendjes weg en trips in Nederland met geboekte overnachting zijn verzekerd.

  Ben je op reis in het buitenland en overlijdt een dierbare of wordt hij/zij ernstig ziek? Dan ben je hier standaard voor verzekerd met een doorlopende reisverzekering. Dit geldt ook voor de kosten van vervoer na een ongeval of overlijden en reizen naar een gebied met kleurcode ‘groen’, ‘geel’ of ‘oranje’.

  Denk goed na over de samenstelling van je verzekering

  Als je van reizen houdt, heb je waarschijnlijk niet voldoende aan de standaarddekking van een doorlopende reisverzekering. Gelukkig kun je deze uitbreiden met aanvullende dekkingen. Bij de meeste verzekeraars kun je uit verschillende aanvullende dekkingen kiezen, waardoor je zelf bepaalt hoe je reisverzekering eruitziet. ‘Bagage’, ‘ongevallen’, ‘geneeskundige kosten’, ‘pechhulp en vervangend vervoer’, ‘winter- en onderwatersport’ en ‘zakenreizen’ zijn voorbeelden van dekkingen waarmee je een doorlopende reisverzekering bij veel verzekeraars uit kunt breiden.

  Je bepaalt zelf hoeveel aanvullende dekkingen je afsluit, maar het is niet verstandig om er lukraak een paar te kiezen. Doe je dit wel? Dan ben je misschien niet goed verzekerd tijdens je reis. Denk daarom goed na over de samenstelling van je verzekering. Houd rekening met de dingen die je van plan bent om te doen tijdens je reis en kijk welke aanvullende dekkingen hierbij aansluiten.

  Je bent goedkoper uit

  Omdat een doorlopende reisverzekering het hele jaar door actief is, betaal je er elke maand premie voor. Dit is een belangrijk verschil met een kortlopende reisverzekering, want hiervoor betaal je slechts eenmalig premie. Daarom lijkt het misschien voordeliger om voor de kortlopende variant te kiezen. Toch is het als avontuurlijke reiziger beter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. De kans is immers groot dat je meerdere malen per jaar op reis gaat. Als je voor ieder reis een kortlopende reisverzekering afsluit, ben je onderaan de streep vaak veel duurder uit. Wil je dit zeker weten? Bereken dan wat in jouw situatie de goedkoopste optie is.

  Sluit een doorlopende reisverzekering af

  Ben je nog niet doorlopend verzekerd, maar ga je vaker dan één keer per jaar op reis? Wacht dan niet langer met een doorlopende reisverzekering afsluiten. Bij veel verzekeraars kun je dit direct regelen, want je kunt online een aanvraag indienen. Vaak hoef je alleen maar een aantal simpele stappen te doorlopen, waardoor je binnen de kortste keren een doorlopende reisverzekering afsluit.

  (bron foto's: rechtenvrije beelden van Pexels.com)

  * Dit artikel is een advertorial

  Dit is ook iets voor jou

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder