Liebster Award

liebster-soetkees3

Door Sandra van Travel by San werd ik genomineerd voor de Liebster Award. Eén week later werd ik nogmaals genomineerd! Dit keer door Travelinq. Joepie wat een eer! Klinkt geweldig. Ik ben dol op awards. Maar eerlijk gezegd moest ik eerst even uitzoeken wat een Liebster Award nou precies betekent...

Wat is de Liebster Award?

De Liebster Award is een virtuele award voor beginnende bloggers om de mens achter de blogger beter te leren kennen. De Liebster Award is in het leven groepen om de blogs met minder dan 3000 volgers onder de aandacht te brengen. Leuk initiatief waar ik graag aan mee doe. Het idee: beantwoord 11 vragen van degene die jou heeft getagd en stel vervolgens 11 vragen aan bloggers die jij nomineert.

11 vragen en antwoorden 

1. Waarom ben je je blog begonnen?

Pure hobby. Wanneer ik op vakantie ga, of het nou een grote of een kleine trip is, kan ik uren zoet zijn met het uitzoeken van leuke hotels, activiteiten en bezienswaardigheden. Het internet wordt zorgvuldig uitgeplozen om me voor te bereiden op het tripje. De vakantiepret begint bij mij dus al vroeg. Ook na een vakantie zit ik boordevol verhalen, maar ik deed er eigenlijk niets mee. Tot vriendlief me op het idee bracht een eigen blog te beginnen. Ik ben dol op vertellen, schrijven en typen én op reisjes! Een reisblog was dus de ideale manier om dit te combineren.

2. Waarom heb je gekozen voor deze blognaam?

Het representatieve antwoord is natuurlijk door creatief te brainstormen, maar het eerlijke antwoord is onder het genot van een aantal glazen wijn. Ik wilde graag een afwijkende naam voor mijn reisblog. Het moest een indirecte verwijzing worden naar reizen. Omdat ik erg kan lachen om de boekjes van Maarten Rijkens 'I alway get my sin' over het vermakelijk Engels van Nederlanders, kwam ik op het idee van Soetkees. De fonetische beschrijving van suitcase. En ook een beetje credits voor vriendlief, want hij was het slachtoffer van al mijn brainstormsessies.

3. Je hebt een vrije dag. Wat ga je doen?

Slapen. Veel slapen. Voor iemand die erg graag op uit gaat, ben ik een echte luiwammes. Vroeg op staan is voor mij een straf. Het maakt eigenlijk niet eens uit hoe lang ik geslapen heb, opstaan is een ramp. Het gekke is echter dat ik er op vakantie geen last van heb. Dan is het helemaal niet zo erg om vroeg wakker te zijn en een nieuwe stad te ontdekken.

Als ik eenmaal 'uit de veren ben' en niet aan het werken voor Soetkees, dan breng ik graag tijd door met vriendlief, vriendinnen en familie. Een borreltje op het terras, gezellig uit eten en spelletjes doen zijn mijn favoriete bezigheden. Het liefst met een lekker wijntje erbij. Of nog beter cider! Ik ben dol op de zon. Dus zodra het zonnetje schijnt, bevind ik me in zijn stralen. 

DSC03173

4. Wat is jouw guilty pleasure?

Mijn 'bankbroek'. Wanneer ik 's avonds thuis ben, kan ik niet wachten om die vrouwelijke jurk te verruilen voor een zogenaamde bankbroek. Een trainingsbroek (natuurlijk wel met mooi gouden stippels en een sierlijk lint) waarmee ik lekker op de bank kan liggen. Deze broek verlaat het huis overigens nooit. Dat kan natuurlijk echt niet. Maar thuis is het mijn favoriete kledingstuk.

5. Wat is je favoriete stad in Nederland?

Den Bosch. Dat is de stad waar ik gestudeerd heb. Destijds kon ik kiezen uit een studie in Den Bosch of Arnhem. Het was niet zo lastig om deze knoop door te hakken. Ik heb een geweldige tijd gehad in Den Bosch. Het is een bourgondische stad die bruist van de gezelligheid. Ik voel me nog steeds verbonden met de stad. Daarnaast is het een mooie, historische stad. Echt de moeite waard om eens te bezoeken. Toen wij buitenlandse logees hadden, heb ik ze dan ook met veel plezier Den Bosch laten zien. Een rondvaart over de Binnendieze mag niet ontbreken. En had ik al gezegd dat de stad bruist van gezelligheid?

6. Wat lust je echt niet?

Iets met bot. Of beter gezegd; alles met bot. Ik ben nogal een hypocriete eter. Ik eet wel vlees, maar ik moet niet zien dat het van een beest afkomt. Ik ben nogal visualiserend ingesteld, dus zodra ik er een botje aan het vlees hangt, moet ik denken aan een zielig diertje. In een kippenpoot zie ik steevast een kipje. Ik zie de botstructuur, de heupkom en de plek waar het pootje moest zitten. Jakkie. Kipfilet daarentegen, jammie. Ik weet het, het is hypocriet, maar toch is het zo.

7. Aan welk land heb je je hart verloren?

Zonder twijfel Noord-Amerika. Niet zonder reden gaan we dit jaar weer terug naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. Volgens sommige ben ik verliefd geworden op Amerika omdat ik Azië nog niet gezien heb. Zou kunnen, maar ik ben er in elk geval helemaal weg van. Waarom zul je je afvragen? Want ergens heeft Amerika ook een suf imago. Als jonge reiziger ga je rondtrekken door Zuid-Amerika misschien of zeker Azië, maar toch niet naar Amerika. Toch heeft Noord-Amerika veel te bieden. De verrassende afwisseling tussen de verschillende landschappen is hier enorm. Van het groene Yosemite rijd je, via de magische mammoetbomen, naar het oververhitte landschap van Death Valley. Dan is er ineens een grote stad, vol knipperende lichtjes. Rijd je nog wat verder dan komen de Indianen je tegemoet in Zion. Ga niet te hard, want voor je het weet val je van de enorme kliffen van de Grand Canyon. En dan heb ik nog niets gezegd over steden als New York (I love NYC), San Francisco of Chicago. Amerika heeft verrassend veel te bieden, van natuur tot stad.

P1010609

8. Hoe zie jij je toekomst?

Als je me deze vraag twintig jaar geleden had gesteld, had ik waarschijnlijk hetzelfde antwoord gegeven als nu. Het is cliché, maar huisje, boompje, beestje spreekt me toch wel erg aan. Als ik op mijn sterfbed lig, wil ik in elk geval zo weinig mogelijk spijt hebben van de dingen die ik níet gedaan heb. Dat betekent dat ik nog veel meer van de wereld wil zien. In mijn dromen wordt Soetkees zo groot dat ik ervan kan leven. Dan zeg ik mijn huidige baan op en ga ik me fulltime storten op het reizen en het schrijven voor mijn blog. Maar ja, dat is een droom hè.

9. Wat is je favoriete film?

Er zijn verschillende categorieën films en dus ook verschillende lievelingetjes. Toevallig was één van mijn lievelingsfilms laatst op televisie, dus deze zit nog vooraan in mijn geheugen. De film Intouchable vond ik schitterend. Ontroerend en grappig tegelijk.

Ik ben verder helemaal verslingerd aan series. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Het liefst kijk ik series waarvan al heel veel afleveringen zijn gemaakt, zodat ik de ene na de andere kan kijken. Dan kruip ik 's avonds extra vroeg op de bank (in bankbroek uiteraard) en kan het feest beginnen. De series die ik met veel plezier gekeken heb zijn; Sex and the City, the Sopranos, Breaking Bad, Gooische Vrouwen, Downton Abby, maar mijn favoriet is toch wel Game of Thrones.

10. Wat is je favoriete buitenlandse maaltijd?

Stiekem vind ik de macaroni van 'ons mam' (met enkel blokjes boterhammenworst en uitjes) het allerlekkerste, maar dat klinkt natuurlijk niet zo culinair. Verder mag je me wakker maken voor sushi. Zelf maken duurt me te lang, dus het liefste eet ik sushi in een restaurant. De opkomst van de Shabu Shabu en de Sumo is dan ook een uitvinding. Daarnaast ben ik dol op Italiaans eten. Italianen weten wat echte smaak is. De meest heerlijke pasta's heb ik gegeten in Italië.

11. Wat doe je het liefste op reis?

Ontdekken, ontdekken en nog eens ontdekken. Dat betekent vroeg opstaan (het kan dus wel!) en erop uit gaan. Bezienswaardigheden afgaan, een (stads)wandeling maken, lokale gerechtjes proeven, genieten van het zonnetje op het terras, foto's maken en vooral genieten.

DSC02846

Ik nomineer...

Op mijn beurt mag ik weer vijf andere bloggers nomineren voor de Liebster Award. Bloggers die ik volg en waar ik graag wat meer over wil weten. Alhoewel de bloggers die ik nomineer al lang geen beginnende bloggers meer zijn, ben ik toch nieuwsgierig naar ze.

 • Bea Pors (Waar is Bea). Een leuk blog vol met reisverhalen. Ik ben er benieuwd naar meer. 
 • Denise Miltenburg (denisemiltenburg.nl). Denise schrijft boeken, colums en reisverhalen. Ik ben haar al een paar keer tegengekomen op bloggersevent en zou graag meer van haar willen weten. 
 • Sandra van Bijsterveld (Stralend Schrijven). Sandra's is gespecialiseerd in reisverhalen over Scandinavië en Oost-Europa. Ze spreekt vele talen, leert je veel over schrijven en won ook nog eens een toonaangevende blogprijs. 
 • Grietje Evenwel (TravelbyPolaroid). Grietje fotografeert haar avonturen op TravelbyPolaroid. Een leuk initiatief met mooie plaatjes van over de hele wereld. 
 • Laura (lauranathalietravels). Laura geeft op haar reisblog travel-highlights en travel-tips en dat in verschillende categorieën. Voor ieder wat wils dus. 

De vragen die zij mogen beantwoorden:

 1. Wat vind je het leukste aan bloggen?
 2. Als bloggen niet jouw full time job is, wat doe je nog meer?
 3. Kun je jezelf in 5 woorden omschrijven?
 4. Wat is jouw quilty pleasure?
 5. Waar houd je je mee bezig als je niet blogt?
 6. Wat voor een soort reiziger ben je?
 7. Wat neem je altijd mee op reis?
 8. Welke plek wil je absoluut een keer bezocht hebben?
 9. Waar ging je allereerste vliegreis naar toe?
 10. Hoe zie jij je toekomst?
 11. Wat vind jij het leukste aan weer thuis komen van vakantie?

liebster3

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in