Skip to main content

  Chicago

  • Chicago, Noord-Amerika
  • Geschreven op 19 september 2013

  Dé cultuurstad van Amerika

  Blues, jazz, gospel, rock, house, Chicago biedt het allemaal. Daarnaast werd in deze stad het improvisatietheater uitgevonden. De stad biedt dan ook volop musical- en theatervoorstellingen. Chicago bruist en verspreidt over de hele stad zijn gezellige cafés en hippe bars. In Chicago zijn enkele van Amerika's beste restaurants gevestigd. Maar ook de Chicago-hotdog en de Chicago-style pizza (die hier werden bedacht) zijn mateloos populair.  

  Druppel Chicago

  P1030988 001

  Uniek stadsgezicht

  Chicago is de derde grootste stad van Amerika maar is, onterecht, niet zo populair onder de toeristen als New York en Los Angeles. De skylyne van Chicago, met zijn hoge wolkenkrabbers, worden enkel nog overtroffen door New York en Hong Kong. Wat mooi is aan het stadsgezicht van Chicago is de mengeling van verschillende gebouwen. Zo staan er oude, bakstenen gebouwen, maar ook moderne, stalen wolkenkrabbers. 

  P1040057 001

  Trein door de stad 

  Het is een apart gezicht; midden door de straten van de stad rijdt de trein met volle vaart. Boven de weg wel te verstaan. De auto's lijken dan ook in een soort van tunnel te rijden, maar in werkelijkheid ligt de spoorrails hier een verdieping hoger. In vele films is dit stadsbeeld dan ook het decor voor wilde achtervolgingen en spannende actie. 

  Chicago river

  Windy City

  Niet voor niets wordt Chicago 'the Windy City' genoemd. Door zijn ligging aan Lake Michigan (een van de vijf grote meren van Amerika) staat er vaak een flinke wind. Maar dat mag de pret niet drukken. Er is veel te zien en te beleven in Chicago en er is voor elk wat wils. De stad heeft een uniek karakter, een bijzondere uitstraling en een bruisend hart. 

  Chicago River

  Door de stad stroomt de Chicago River en dat is een bijzondere rivier. Het is namelijk de enige rivier in de wereld waar de stroomrichting kunstmatig is omgedraaid! De rivier geeft de stad een bijzonder karakter. De hoogbouw in combinatie met het water maken van Chicago een unieke stad. Op de rivier varen verschillende rondvaartboten en ook watertaxi's. 

  P1040005 001

  Omgeving/ vooral doen 

  • Laat je met de watertaxi door de stad vervoeren. 
  • Geen hoogtevrees? Waan je in dan in de wolken op de 103de verdieping van de Sears Tower op een heus uitkijkplateau en heb een schitterend uitzicht over de stad. Tip: koop je kaartje op tijd, want het is vaak lang wachten. 
  • Bezoek de historische pier "Navy Pier" welke oorspronkelijk in 1916 werd gebouwd als laadplaats voor cargoschepen maar nu is omgebouwd tot een entertainmentcentrum. Er zijn winkels, eetkraampjes, een concertpodium, een reuzenrad, IMAX bioscoop en een aantal musea. 
  • Met kinderen is het erg leuk om het Chicago's Children Museum te bezoeken. Er zijn drie verdiepingen vol vermaak voor kids en er zijn 15 permanente, interactieve tentoonstellingen. Het Chicago's Children Museum is gevestigd op de Navy Pier. 
  • Maak een foto van de beroemde Buckingham Fountain, vooral bekend vanwege de televisieserie Married with Children.
  • Struin door het groene Millennium Park waar altijd wel iets te beleven is, zoals een muziekoptreden of sportevenement. Zoek zeker the Crowne Fountain even op, een interactieve fontein. 
  • Dobber rond op het Lake Michigan, het grootste zoetwatermeer van Amerika. Er worden verschillende boottochten aangeboden. 

  acme-hotel-company-illinois-king-suite-bedroom Chicago Amerika stedentrip

  P1040052 001

  Praktische info 

  • Chicago ligt op zo'n 8 uur vliegen van Amsterdam. Verschillende grote luchtvaartmaatschappijen landen op Chicago. Tip: Sommige luchtvaartmaatschappijen laten je gratis (of tegen kleine vergoeding) een stop-over maken. Chicago kan een goede tussenstop zijn voor een vlucht vanaf de Westkust van Amerika naar Nederland.
  • Adres: 15 East Ohio Street, Near North Side, Chicago, IL 60611.
   Chicago Noord Amerika 1
  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder