GLOW Eindhoven

Licht in donkere dagen

Wanneer de dagen weer korter worden en de nachten lang en donker, kruip ik het liefst onder een dekentje op de bank. Kaarsjes aan, wijntje erbij en genieten van een goede serie. Buiten kom ik nauwelijks nog, het is koud en nat. Maar de donkere dagen zijn hét moment om een paar bijzondere festivals te bezoeken. Het donker is de grootste vriend van een lichtfestival. Want zodra het schemerig wordt, komen al die gekleurde lichtjes pas echt tot hun recht. Kom dus onder dat dekentje vandaan en bezoek twee waanzinnige lichtfestivals in Nederland; het Amsterdam Light Festival en GLOW Eindhoven!

GLOW Eindhoven 

Een jaarlijks terugkerend lichtevenement is GLOW in Eindhoven. Wie kan er nou beter een lichtfestival organiseren dan de stad van het licht! Eindhoven staat ook wel bekend als de lichtstad van Nederland, niet vanwege Philips (wat veel mensen denken) maar vanwege de luciferfabriek die hier stond! GLOW is dit jaar al voor de twaalfde keer. Tijdens dit lichtspektakel worden gebouwen op magische wijze in de schijnwerpers gezet. Lichtprojecties maken van de stad een unieke decor. Er zijn niet alleen verlichte kunstobjecten en projecties maar ook lichtshows en sprankelende wandelroutes. 

Het thema van GLOW Eindhoven 2017 is The Source, uitgaande van de bron van licht. Eindhoven is al sinds de oprichting van de luciferfabriek in 1870 en gloeilampenfabriek Philips in 1891 een bron van licht voor de hele wereld.

Data 

GLOW Eindhoven vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 18 november. De Eindhoven Brandstore/VVV wordt omgetoverd tot GLOW hotspot. Hier vind je brochures, informatie en entreekaartjes voor de speciale shows. 

Spectaculaire wandeling 

De wandeling van GLOW Eindhoven start altijd in het GLOW café. Dit jaar is Parktheater Eindhoven het officiële GLOW Café. Een route van zo'n 4 kilometer brengt je vervolgens langs de meest bijzondere lichtplekjes van de stad. Bekijk de plattegrond van de route. De GLOW route is voor iedereen vrij toegankelijk. Je kan je GLOW-ervaring echter ook uitbreiden met wat extra belevenissen, de zogenaamde specials. Elk jaar zijn er weer andere speciale lichtshows en lichtprojecten. 

P1120415-001

GLOW Specials 

Maak je GLOW experience nog een beetje meer bijzonder en bezoek één van de GLOW specials. Projecten met een speciaal tintje, een voorstelling of een unieke ervaring. Voor deze projecten heb je een entreekaartje nodig. De Specials zijn elk jaar anders, afhankelijk van het thema, de kunstenaars en de deelnemende bedrijven. Ze geven GLOW een extra beleving en extra dimensie. Kijk even wat de GLOW specials van dit jaar zijn! 

Eén van die specials in 2017 is de lichtshow 'Once upon a Light' in het Philips Stadion. Deze show van maar liefst een half uur moet echt heel spectaculair worden! 

P1120329-001

GLOW Next

Bij GLOW Next word je als bezoeker aan het nadenken gezet over de nieuwe mogelijkheden van licht. Professionals dagen je uit om na te denken over vragen als, "hoe zien we beweging?" en "kunnen we licht voelen?". Een wandelroute door Strijp-S verbindt deze boeiende projecten met elkaar. Bekijk de GLOW Next Projecten. Ook zijn er de zogenaamde GLOW Side projecten. 

P1120380-001

Blijf slapen! 

GLOW duurt tot in de late uurtjes, dus is het een goed idee om lekker in Eindhoven te blijven slapen. Een heerlijk groot bed staat op je te wachten in hotel Pullman Eindhoven Cocagne. Een mooi design hotel met smaakvolle inrichting, luxe kamers en een heerlijk vers ontbijt. De slaapkamer ziet er modern en sfeervol uit. De hippe verlichting boven het bed kan je zelf een kleurtje geven. De badkamer is deels van glas waardoor de kamer nog groter lijkt. Onder de grote regendouche wil je eigenlijk niet meer vandaan. Maar doet doe wel, want het Pullman hotel bevindt zich op de wandelroute van GLOW.  

Lees mijn blog over hotel Pullman

Pullman2

Nog meer lichtfestivals?

Ken jij nog meer festivals vol lichtjes en lichtspektakel? Heb jij wel eens een bijzonder festival, waarin licht centraal stond, bezocht? Laat het me weten!   

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in