Skip to main content

    Leukste restaurants Nijmegen

    • Geschreven op 2 november 2014

    Hippe & heerlijke hotspots

    Er zijn gewoonweg teveel leuke en hippe tentjes in Nijmegen! Het lijkt wel of de afgelopen jaren er alleen maar meer bijzondere plekjes en lekkere restaurants zijn bijgekomen. Van hippe lunchrooms tot trendy eetcafé's. 

    Dat vraagt dus om een apart artikel, speciaal voor al die leuke hotspots in Nijmegen. Kijk bij de categorie 'hotspots' voor alle lekkere adresjes van Nijmegen op de kaart. Of lees mijn blog over Nijmegen, waar je ook een opsomming vindt van alle leuke hotspots. 

    Lees hier meer over Nijmegen

    Bistrobar Bankoh Nijmegen4

    Bistrobar Bankoh

    "Ontdek het middelpunt van smaak". Zo luidt de lijfspreuk van restaurant Bistrobar Bankoh en tjonge deze spreuk is de nieuwste hotspot in town op het lijf geschreven. Een avondje naar Azië in een stijlvol interieur, met uitzicht op de Waal, in het 'nieuwe Nijmegen'. Geen typisch Aziatische gerechtjes, maar verfijnde smaken en kruiden uit het verre Oosten die samenkomen op het bord. Asian food met een twist. Lekker pittig, lekker anders en zo smaakvol. Ook het interieur verdient een schoonheidsprijs. Mooi strak, groots en meeslepend. Daarnaast is er het prachtige uitzicht op de kolkende Waal. Je hoort het al, ik ben fan :)

    Bistrobar Bankoh

    Restaurant Plek NMGN Nijmegen2

    Plek NMGN

    Een prachtige Plek in Nijmegen: Plek NMGN Een picture perfect plek waar je je ogen uitkijkt! Een sprankelend en prikkelend restaurant gevestigd in de creatieve broedplaats de Houtwerf, op moonwalk-afstand van de Radboud Universiteit. Het interieur van Plek is 'Picture Perfect' waarbij de letter P centraal staat. Overal waar je kijkt vind je de P; zoals het papegaaien-behang en pauwen en piranha's. Wel 150 soorten P's komen in het interieur terug (kan jij ze allemaal vinden?). 

    Plek NMGN

    BRASS. 

    Een bruisende hotspot in een nieuwe wijk. BRASS. is helemaal hip and happening en vind je in Nijmegen-Noord aan het water. Het interieur en het gezellige terras van BRASS. zijn oogstrelend mooi! In het nieuwste stukje Nijmegen maar dan wel met uitzicht op de natuur. In korte tijd is BRASS. echt een begrip geworden; voor de mensen in de buurt maar ook ver daar buiten. Laat het centrum van Nijmegen zeker eens achter voor een bezoekje aan BRASS. Je zal niet teleurgesteld worden :) 

    BRASS. Nijmegen

    Nimma Nijmegen hotel hotspot en restaurant

    Nimma 

    Nijmeegser kan niet! Met uitzicht op één van de drie bruggen, op steenworp afstand van de Vasim en de HONIG fabriek én met een echte Nijmeegse naam, is restaurant Restaurant Nimma een heerlijke hotspot. Je kan hier terecht voor een lekker hapje en drankje, maar ook het bed in duiken om een nachtje over te blijven. Dé plek voor festivalgangers, stadstoeristen, borrelliefhebbers en lekkerbekken. Het oude, saaie kantoorpand is omgetoverd tot een frisse, trendy plek om samen te komen voor een hapje of drankje én een hotel met fijne kamers voor een fijne prijs. Terwijl we binnenstappen, worden we verrast door de 'urban jungle' met veel groen, groene muren en veel planten. Inspiratiebron voor Nimma is de kolkende Waal, dat op steenworp afstand ligt. De golven van de Waal symboliseren de gekrulde letters in het logo. Leuk detail zijn de enorme zeecontainers met doorkijk-keuken. 

    Restaurant Nimma

    Honig fabriek Nijmegen

    Honig fabriek 

    In de oude Honig fabriek zitten een aantal heel lekkere adresjes. De fabriek heeft een nieuw jasje gekregen en die jasje is hip en happening. Zo zit er in de fabriek restaurant Meesterproef, van dezelfde eigenaar als de Firma. Ook hier is de inrichting weer helemaal top, een mix tussen industrieel en vintage. Vooral het uitzicht is weer helemaal top, ook dit keer kijk je weer naar het stromende water van de Waal. Maar er is meer in de oude Honig fabriek, onder Meesterproef zit koffiebranderij First Things First waar je kan genieten van een heerlijk vers kopje koffie. Net als Meesterproef een hippe en trendy plek! Hier houdt het Honig verhaal echter nog niet op, er is nog veel meer. Bovendien is er ook nog Brebl. Brebl staat voor broeien en bloeien en is een nieuw podium en ontmoetingsplek waar jazz gespeeld wordt. Genoeg te beleven dus in de oude fabriek! 

    Honig Fabriek

    BarBistroIvory

    Bar Bistro Ivory 

    Het chique restaurant Ivory heeft een stoer broertje gekregen; Bar Bistro Ivory. En zoals het robuuste interieur al doet verklappen, eet je hier gerechtjes zonder nonsens. Maar dan wel verfijnd, culinair en tongstrelend! Bar Bistro Ivory biedt dezelfde verfijnde kwaliteit als chique broer Ivory, maar is toegankelijker en laagdrempeliger dan het restaurant.  Hoewel je hier met gemak een hele avond kan tafelen, kan je er ook na een dagje shoppen even binnenwaaien voor een kleinere hap. Culinaire hoogtepuntjes verschijnen op ons bord, gecombineerd met een wijn die de smaken versterken. Smullen!

    Bar Bistro Ivory

    Restaurant Parkzicht Nijmegen 4

    Parkzicht

    Smaakvolle gerechten in een even zo smaakvol interieur. Restaurant Parkzicht is wat mij betreft één van de betere restaurants die Nijmegen rijk is. Op mijn bord verschijnen culinaire maar toegankelijke gerechtjes tegen een goede prijs. Hier kan je een lekker avondje tafelen, een uitgebreid menu kiezen met bijpassend wijntje erbij en smullen maar. Een stijlvol restaurant met een smaakvolle, maandelijks wisselende kaart! 

    Parkzicht

    De Wit Wasserij Credible bar Nijmegen

    I wish you wash here!

    Vernieuwend en anders dan anders...Nijmegen draait door met deze 'verfrissende' hotspot. Een lunchroom annex wasserij waar je de heerlijkste donuts kan verorberen. De heerlijkste creaties staan in de etalage, zowel zoete verleidingen als ook hartige donuts! In de urban jungle van De Wit Wasserij is je wasje doen nog nooit zo leuk geweest. Maar ook gewoon voor een lekkere lunch of gezellig borrel ben je bij De Wit Wasserij aan het juiste adres. You wish you wash here...

    De Wit Wasserij

    bairroalto

    Bairro Alto 

    Verstopt achter de Grote Markt ligt het schattige koffietentje Bairro Alto. Dit leuke, vintage ingerichte tentje is vernoemd naar de beroemde wijk Bairro Alto in Lissabon. Vooral de koffie van Bairro Alto is bijzonder lekker, alhoewel de broodjes er ook mogen wezen. Het feit dat Bairro Alto geen terras heeft, is slim en leuk opgelost. Je mag een kleedje en kussentjes lenen zodat je in het tegenover gelegen parkje kan genieten van je koffie en broodje. 

    Bairro Alto

    Philipse

    Philipse Koffie & Brocante 

    Vlakbij Bairro Alto, een beetje verscholen bij de Stevenskerk, ligt het schattige eettentje Philipse Koffie & Brocante. Als je weg bent van brocante spulletjes ben je hier aan het juiste adres. Koffie en thee worden geserveerd in brocante kopjes die met de hand worden afgewassen. De koffie en thee zijn een bewuste keuze en dus zonder 'bijsmaak'. Ook kan je er genieten van een heerlijke high tea. Een bijzonder sfeervol koffietentje. 

    Philipse Koffie & Brocante

    Wally Nijmegen3

    Wally 

    Een hamburger zoals een hamburger bedoeld is. Vergeet de fastfoodketens die zeggen hamburgers te verkopen en omarm het concept van Wally. Bij restaurant Wallygeven ze om hamburgers. En een goede hamburgers is gemaakt van eerlijke ingrediënten. Bij Wally komt alles uit de buurt, het vlees, de broodjes en de aardappels waarmee de frites wordt gemaakt. Het restaurant is hip en trendy ingericht en nodigt uit om eens een échte burger te komen proeven. 

    Wally

    Credible Nijmegen hotspot

    Credible 

    Eat, Sleep & Drink. Bij Hotel Credible kan je niet alleen heerlijk eten en drinken, maar ook overnachten. De inrichting van Credible is origineel en smaakvol, een mix tussen vintage en industrieel. De kamers hebben een smaakvolle, frisse en basic inrichting. Het idee achter Credible is om een plek te creëren waar mensen zich snel thuis voelen. Zeker geen standaard hotel, gezien de creativiteit van de eigenaren. 

    Credible

    Wereldkoks 

    Een reis rond de wereld met heerlijke gerechtjes. Wereldkoks is een initiatief van OntmoetplanB. Mensen uit verschillende culturen die nét de aansluiting missen op de arbeidsmarkt werken in de kookstudio en volgen tegelijkertijd een opleiding. Samen laten ze je de wereld proeven: in kookworkshops, in multiculturele hapjes en buffetten voor feestjes en partijen, of in de unieke proefdewereld. Elke woensdagavond van 17.30 uur is het restaurant geopend en kan je al deze heerlijkheden proeven. Een echte aanrader!

    Wereldkoks

    lux2

    LUX

    LUX is een filmhuis en cultureel podium waar je ook gezellig kan borrelen en een hapje kan eten. Er zijn ook leuke arrangementen die een diner en een filmpje combineren. Hier is altijd wel wat te doen en te beleven. LUX heeft een buitenterras achter de Mariënburgkapel. Ook met kinderen is LUX een leuke plek, er zijn speciale kinderprogramma's en activiteiten. 

    LUX Nijmegen

    Tati

    Tati 

    Hou je van een lekkere lunch en van een vintage interieur? Dan ben je bij Tati aan het juiste adres, want deze lunchroom heeft deze twee ingrediënten perfect weten te combineren. Allerlei tweedehands meubeltjes en spulletjes sieren dit lunchcafé in Nijmegen Oost. Lekker kneuterig met heerlijke gerechtjes op de kaart. 

    Tati

    Nibbles

    Nibbles

    Nibble betekent letterlijk 'een hapje'. Dit hippe en sprankelende restaurant in hartje Nijmegen heeft vele lekkere hapjes op de kaart staan. Het interieur van restaurant Nibbles is smaakvol en doet je denken aan het warme zuiden van Europa. Blauw-witte tegeltjes in combinatie met een houten materialen, glimmende bronzen lampen en een trendy verticale tuin vol plantjes. Vooral de bronzen, houten en blauwe accessoires zou ik allemaal wel mee willen nemen naar huis. Een muur vol zwart-wit foto's siert de wand van het restaurant. Neem plaats in de serre met uitzicht op de Lange Hezelstraat of aan de knusse tafeltjes in het midden. Ben je met een grotere groep neem dan plaats aan de lange tafel in een apart, knus gedeelte van het restaurant. Op de menukaart staan gerechten uit de Mediterraanse keuken; Spaans, Italiaans, Portugees maar ook Israëlisch en Libanees. En heb je al eens van Pintxos gehoord? Pintxos zijn de luxe variant van tapas die traditioneel in barretjes in Noord Spanje worden geserveerd.

    Nibbles

    NewDutch3

    New Dutch

    Deze lunchroom in hartje Nijmegen heeft een bijzondere kaart met heerlijke gerechtjes. De combinaties zijn verrassend en weer eens wat anders dan een doorsnee broodje. Van een Indonesische Sotosoep, een vegetarische broodje falafel tot een chicken satay. Met andere woorden de inspiratie voor de menukaart komt uit alle windstreken. New Dutch heeft een frisse inrichting. Neem plaats aan de lange tafel en lees op je gemak een magazine. Schijnt de zon? Dan kan je ook plaatsnemen op het buitenterras. New Dutch is elke dag geopend. 

    New Dutch Streetfood

    Fika

    FIKA

    Fika is een begrip in Zweden. In Zweden is de koffiepauze veel meer dan een pauze. Fika staat voor bijkletsen met vrienden onder het genot van iets lekkers. En wie wil dat nou niet? Een Fika doen, is een ritueel. De tijd nemen voor elkaar. Niet snel een koffie achterover gooien. Fijn dat deze nu ook in Nederland wordt geïntroduceerd! Het interieur van Fika is ook Scandinavisch; minimalistisch, lichte kleuren en natuurlijke producten. Voeg daarbij een tikkeltje vintage en design toe en je hebt de stijl van Fika te pakken.

    Fika

    CALI

    CALI 

    Gezellig borrelen met een speciaal biertje, een cocktail of een goede wijn, dat kan bij CALI. Dat niet alleen de huisgemaakte hapjes zijn heerlijk! De borrelplankjes kan je de hele dag bestellen. Wat dacht je van een SuperDeLuxe borrelplan vol lekkers! Hoewel er niet een echte avondkaart is, kan je er prima avondeten door verschillende hapjes te bestellen. CALI heeft de gezelligheid van een bruine kroeg, maar de inrichting van een hippe eetbar. Regelmatig worden er muzikale avonden georganiseerd, MuziCali genaamd. Een frisse, jonge borreltent met goede muziek en fijne hapjes. Smullen dus. 

    DowntownNijmegen6

    Down Town

    Downtown is een term die voornamelijk wordt gebruikt in Noord-Amerika om te verwijzen naar de kern, het drukbezochte centrum van een stad. Dat de middelgrote stad Nijmegen ook een heus ‘Down Town’ heeft, bewijst het gelijknamige café achter de St. Stevenskerk. Middenin de stad dus! Dit is dan ook dé plek waar men zich al op de vroege zaterdagochtend verzameld om het weekend goed te beginnen met een kop koffie en verse croissants. Je kunt hier namelijk terecht voor een ontbijtje, lunch of brunch. Later op de middag schuif je aan voor een lekkere kop verse thee met een stuk van de taart van de week. In Down Town kun je je mengen in de drukte aan één van de tafeltjes, of je even terugtrekken in de vensterbank met de krant. Is het zomer? Dan geniet je op het terras. Houd je niet van de weekenddrukte? Down Town is ook op de doordeweekse dagen woensdag, donderdag en vrijdag geopend. 

    Down Town

     

    Stroom Lent Nijmegen5

    STROOM Lent

    Laat je mmmeevoeren. Nijmegen! Kom naar smaakvol Lent. Oké het is dus een beetje valsspelen om deze hotspot op de lijst te zetten, maar hij zó de moeite waard dat ik wel moet ;) Enne, het is maar net de brug over. Op slechts enkele fietsminuten van de Waalbrug vind je Lents nieuwste aanwinst: Stroom Lent. In het voormalige waterpompstation stroomt nu de passie voor het horecavak. Dat proef je, dat zie je en dat voel je! Want wauw! Wat een locatie en wat een inrichting! Yep, hier heb ik een zwak voor. Ik beken! Binnen waan je je in een echte urban jungle!

    Stroom Lent

    Dit is ook iets voor jou

    Auteur: Daisy Wubbels

    Geschreven door Daisy

    Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
    Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder