Top 10 Landen 2015

top10landen2015

Lonely Planet's Best in Travel Landen

Jaarlijks komt Lonely Planet met inspirerende lijstjes waar je absoluut de vakantiekriebels van krijgt. Zo is er een lijstje van de top 10 Steden die zich bij uitstek lenen voor een bezoekje in 2015. Hetzelfde geldt voor de top 10 landen. Lonely Planet kijkt naar bijzondere gebeurtenissen, evenementen en verjaardagen om te beoordelen of een land in de top 10 van 2015 moet komen te staan. En wauw wat staan er mooie en verrassende landen in de top 10! 

1. Singapore 

Singapore2

Singapore, het kleinste land van zuid-oost Azië siert deze lijst op nummer één. Singapore heeft namelijk een speciale reden om een feestje te vieren in 2015; het viert haar Gouden Jubilieum. Sinds 1965 is Singapore onafhankelijk en weten steeds meer reizigers het land te vinden. Dat is ook niet gek, het heeft alles in huis voor een trip vol cultuur en natuur. De stad heeft historische gebouwen, enorme wolkenkrabbers, groene parken en gigantische winkelcentra. Maar de ontwikkelingen in deze stad blijven doorgaan. Zo is er een nieuwe 'Marina Bay', een gebied vol entertainment en er zijn vele nieuwe in het oog springende hotels. Ook zijn er nieuwe attracties zoals 'the National Art Gallery' en de 'Singapore Sports Hub' en ga zo maar door. Singapore is overigens ook een prima stop-over voor vluchten naar Azië en Australië. 

2. Namibië

Namibie

Na het Gouden Jubilieum van Singapore kan het niet anders dan dat er ook een Zilveren Jubilieum op de lijst moet. Op nummer twee staat dan ook het land Namibië dat in 2015 haar 25ste verjaardag van onafhankelijkheid viert. Namibië heeft een baanbrekende ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van duurzaamheid: het is het eerst Afrikaanse land dat zelf opkomt voor de bescherming van zijn land en natuur. Namibië stimuleert haar eigen bevolking om zorg te dragen voor de duurzaamheid van het land. Het zonovergoten land beschikt over een geweldige flora en fauna, spectaculaire landschappen en is rijk aan cultuur. Ontdek het land snel voordat je het moet delen met de wereld. 

3. Litouwen

vilnius

Litouwen is het zuidelijkst en het minst bezochte land van de drie Baltische staten; Litouwen, Letland en Estland. Toch is het een land van ongekende schoonheid. Litouwen staat op een derde plaats omdat dit land vanaf 1 januari 2015 het nieuwste lid van de Eurozone zal zijn. Het is voor Litouwen de laatste stap om zich terug te trekken van de Sovjet en volledig deel uit te maken van de Europese natie. Het wordt laagdrempeliger om op reis te gaan naar Litouwen omdat elektronisch betalen en pinnen gemakkelijker wordt. Waarom je Litouwen moet bezoeken? Het wonderschone en bijzondere 'the Curonian Spit' of op zijn Hollands de Koerse Schoorwal is een must see. Dit is een enorme zandplaat vol uitgestrekte zandstranden. Het zijn Europa's grootste bewegende zandduinen. Daarnaast natuurlijk de schitterende barokke hoofdstad Vilnius, dit is de eerste stad uit Litouwen die op de Werelderfgoedlijst staat. 

4. Nicaragua 

nicaragua2

Nicaragua is een kleurrijk land vol geschiedenis. De schilderachtige (met kogels doorboorden) steden, losbandige volksfeesten en de betoverende caribische eilanden hebben de meeste reizigers op afstand gehouden. Onterecht, want Nicaragua heeft veel te bieden! Maar toen kwam Mukul, het eerste volwaardige vijfsterren resort van Nicaragua, gevolgd door Yemaya Island Hideaway and Spa en langzaam begint het grotere publiek te komen. Nicaragua krijgt nu naam als opkomende luxe ecotoeristische bestemming. Daarnaast zijn fijnproevers en smulpapen enthousiast over de restaurants in Managua die van de hoofdstad een culinair hoogtepuntje maken. 

5. Ierland 

Ierland

Een land waar veel liefde voor is, alhoewel de verwachtingen van Ierland (schaapjes op de kronkelende landweggetjes) niet helemaal klopt. Ierland heeft ook een modern uiterlijk met snelwegen en moderne culinaire ambities. Wat wel klopt is het beeld van fenomenale uitzichten en schitterende, ruige landschappen. Wat Ierland daarnaast zo charmant maakt, is dat zijn tradities van muziek, dans, whisky en bier nog intact zijn! Ierland staat op de lijst omdat 2015 het jaar van de Wild Atlantic Way is, dit is een 2500 kilometer lange weg met prachtig uitzicht die kronkelt langs de westkust van Donegal naar Cork. Een adembenemend mooie route. 

6. Republiek van Congo

congo2

Congo of Congo-Brazzaville staat aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Verwar Congo overigens niet met het naast gelegen Democratische Republiek Congo of Congo-Kinshasa. Congo heeft olie, hout, een goede infrastructuur en na turbulente jaren is het eindelijk veilig en stabiel in het land. Op dit moment zijn toeristen in Congo nog zo zeldzaam als een albino gorilla, maar de Congolese regering is bezig om de oude National Parks weer op te knappen, nieuwe parken op te richten en de toeristische infrastructuur te verbeteren. Voor diegene die klaar zijn om ongerepte en wilde natuur te ontdekken, Congo wacht op je! 

7. Servië 

Servie

Dit verbazingwekkende goedkope land is een van de best bewaarde geheimen van Europa. Maar schiet op want daar gaat in 2015 verandering in komen. Dat komt omdat het 'Exit Festival' dat plaatsvindt in een middeleeuws fort in Novi Sad en die begon als anti-Milošević protest is uitgeroepen tot 'Best Major European Festival'. Het festival vindt plaats in juli 2015. Belgrado wordt daarnaast in één adem genoemd met Berlijn en Ibiza. Nog meer goede redenen waarom spanningszoekers naar Servië worden getrokken; de waanzinnige wintersportmogelijkheden, Spa-hoppen en het raften op de Drina rivier! 

8. Filipijnen 

filipijnen

Filipijnen is het land met de 7100+ eilanden met fantastische duiklocaties, koraalriffen, witte zonovergoten stranden, wuivende palmbomen en rieten strandhutjes. Daarnaast zal de regering van de Filipijnen in 2015 allerlei speciale evenementen organiseren om het aanzien van het land te vergroten. En als er één ding is wat de Filipijnen goed kunnen, dan is het wel een feestje vieren. Verwacht straat parades, foodfestivals, sport toernooien en live muziek. De Filipijnse luchtvaartmaatschappij heeft toestemming gekregen om direct te gaan vliegen op Europa, Amerika en Australië. Het land is dus makkelijker dan ooit te bereiken! 

9. St. Lucia 

SaintLucia

Saint Lucia is een onafhankelijke eilandnatie in het Caribisch gebied dat behoort tot het Verenigd Koninrkijk. Buurlanden zijn Martinique en Saint Vincente. Dit verrukkelijke eiland van smaragd bergen en gouden stranden wordt nog maar weinig bezocht, behalve door de cruiseschepen die hier aanmeren. Saint Lucia is het ideale eiland voor de 'off-the-beaten-path' avonturier; je kan er duiken en snorkelen, hiken door het regenwoud en de vulkaan beklimmen. Natuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen en zwemmen met dolfijnen, zien hoe zeeschildpadden hun eieren leggen op het Grand Anse strand en leguanen observeren. Sensatiezoekers moeten de Piton berg beklimmen, kitesurfen op Sandy Beach of duiken tussen de onderzeese koralen. 

10. Marokko 

Marokko

Last but not least het zonovergoten Marokko. Door de goedkope luchtvaartmaatschappijen komen de Marokkaanse surfstranden, bergdalen en palmbossen steeds dichterbij Europa. Het land heeft zijn Magherbi mysteries weten te behouden. Reizigers kunnen het ruige landschap en de Berber cultuur in alle comfort en stijl verkennen. Daarnaast zal iedereen die in 2015 naar Fez afreist, zien dat de stad boven zichzelf uitstijgt. Een stad vol verfijnde glamour, cultuur en magie. 

Welke landen heb jij al gezien?

Van deze top 10 heb ik nog geen enkel land met eigen ogen mogen aanschouwen, auw! Hoeveel van deze landen heb jij al bezocht? Of staat er één van deze landen op je to-go-lijstje voor 2015? 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in