15 Beste Winterzon Bestemmingen

Geniet van de winterzon 

Oké, het is gezellig en mooi hoor die donkere dagen, koude nachten, sneeuw en dat ijs. Maar een beetje vitamine D tijdens de winterperiode is niet verkeerd! De warme zonnestralen op je bleke gezicht. Je koffer inpakken met zomerse jurkjes. Heerlijk! Soms is alleen al wegdromen naar een mooie winterzonbestemming genoeg om je even te verwarmen. Daarom zette ik de leukste winterzonbestemmingen met daarbij de beste reistijd voor je op een rijtje. 

1. Canarische Eilanden

Tenerife2

Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerta Ventura zijn niet voor niets populaire bestemmingen om te overwinteren. Op de eilanden schijnt het zonnetje vrijwel altijd en de temperaturen zijn er altijd aangenaam. Omdat de Canarische eilanden voor de kust van Noord-Afrika liggen waait er het hele jaar door een passaatwind en blijft de temperatuur redelijk constant. Het zeewater is in de winter en het voorjaar echter heel koud. Wil je zeker zijn van een onbewolkte hemel:, hoe dichter bij de zomer, hoe groter de kans.

 • Gemiddelde temperatuur in de winter: 21 graden
 • Beste reistijd in de winter: november, december, januari, maart
 • Vliegtijd van Amsterdam: 4 uur en 45 minuten

2. Marokko

marokko3

In de zomer kan het er snikheet zijn en in de winter is het er aangenaam warm. In Marrakech is het in de wintermaanden ongeveer 17 graden. Iets warmer is het in Agadir, een plaatsje aan de kust. Daar wordt het in de winter nog zo'n 20 graden. Agadir is de grootste badplaats van Marokko. Het heeft een mooi strand en je kan er goed uitgaan, eten en drinken. Marrakech is exotischer dan Agadir en ook zeer geschikt voor een zonnetje in de winter. 

 • Gemiddelde temperatuur in de winter: 20 graden
 • Beste reistijd in de winter: januari, februari, maart 
 • Vliegtijd van Amsterdam: 3 uur en 30 minuten

3. Australië

australie

Wanneer het hier hartje winter is, is het aan de andere kant van de aarde hartje zomer. Dat maakt Australië dan ook de ideale winterzon bestemming. Bedenk wel dat het in december, januari en februari het erg warm kan worden in Australië, enigszins afhankelijk van het deel van Australië dat je gaat bezoeken. De noordzijde van het eiland is tropisch met de daarbij horende regenbuien. De beste reistijd is dan ook in ons najaar of het vroege voorjaar, dus van mei t/m november. In het zuidoosten heb je de minste kans op regen van september t/m december. Als strandliefhebber zijn Bondi Beach, Whiteheaven Beach en Whitsunday geweldige bestemmingen om te genieten van zon, zee en strand. Stedenliefhebbers kunnen in de wintermaanden hun hart ophalen in Sydney en Melbourne. 

 • Gemiddelde temperatuur in de winter: 33 graden
 • Beste reistijd in de winter: november, februari, maart
 • Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 24 uur

4. Thailand 

IMG 20151113 095434 001

Thailand heeft prachtige stranden en een overweldigend mooie natuur. Een tropische droom die ook in de wintermaanden bijzonder aangenaam is. In onze wintermaanden daalt de temperatuur in Thailand naar ongeveer 30 graden, heerlijk dus! Vele Aziatische landen hebben dan te maken met het regenseizoen, maar in Thailand valt er in die periode bijna niet. Uitzondering is Koh Sumai. Koh Sumai heeft in de periode november/december tot ongeveer half februari te maken met de moesson. Mijn aanrader: Koh Yao Yai. Een paradijs voor rustzoekers en overwinteraars!

 • Gemiddelde temperatuur in de winter: 30 graden
 • Beste reistijd in de winter: hele winter
 • Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 11 uur (rechtstreeks)

5. Cuba

cuba

Salsa, sigaren en rum. Cuba is een bijzondere en uitbundige bestemming. Tijdens onze wintermaanden is het er heerlijk weer. Vooral de maand november is de ideale maand omdat het er droog en warm is. Daarnaast zijn er in november relatief weinig toeristen. Cuba is echter de hele winter een geschikte winterzon bestemming. Van mei t/m oktober is het in Cuba heet, nat en vol wind. Het orkaanseizoen in Cuba is in augustus en september. In het noordwesten van Cuba is het ietsje koeler, gemiddeld zo'n 26 graden, dan in het zuidoosten, gemiddeld zo'n 29 graden. 

 • Gemiddelde temperatuur in de winter: 29 graden
 • Beste reistijd in de winter: hele winter
 • Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 10 uur (rechtstreeks)

6. Mexico 

mexico

Mexico is een populaire winterzon bestemming. In onze koude maanden schijnt de zon hier volop en lopen de temperaturen met gemak op tot 30 graden. Er is weinig neerslag in Mexico dus je kan volop genieten van de parelwitte stranden! De beste reistijd voor Mexico is december t/m maart. Uitzondering is de zuidelijke provincie Yucatan waar je oktober en november zeker te maken krijgt met een regenbui. De zwaarte regen valt in november. Het orkaanseizoen is in Mexico in augustus en september. 

 • Gemiddelde temperatuur in de winter: 28 graden
 • Beste reistijd in de winter: december t/m maart
 • Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 10 uur (rechtstreeks)

7. Turkije

turkije-palace

Op ongeveer 4 uur vliegen vanaf Nederland is het in de winter heerlijk warm. Alhoewel de winterzon niet te vergelijken is met de tropische bestemmingen in dit lijstje is het er in november en maart goed vertoeven. De meeste kans op slecht weer heb je in december, januari en februari. Maar als je deze maanden mijdt, dan kan je in Turkije volop genieten van het zonnetje. 

 • Gemiddelde temperatuur in de winter: 15 graden
 • Beste reistijd in de winter: oktober, november en maart
 • Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 4 uur

8. Bali 

bali

Alhoewel Indonesië geen typische winterzon bestemming is, is het echter toch een goede bestemming om te overwegen. In de winter zijn de temperaturen erg aangenaam, maar je kan ook regelmatig neerslag verwachten. Veel zonzoekers gaan in de winter naar het paradijselijke Bali. Het regenseizoen houdt in dat er meestal aan het einde van de dag een flinke bui valt en de rest van de dag droog is. Het regenseizoen op Bali loopt van december tot en met maart. Een goede regenstorm kan je op de noordelijke eilanden overigens het hele jaar door tegenkomen. Dus als je het niet erg vindt om een buitje te trotseren, dan kan je het gehele jaar door naar Bali reizen. 

 • Gemiddelde temperatuur in de winter: 30 graden
 • Beste reistijd in de winter: oktober en november
 • Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 16 uur (rechtstreeks)

9. ABC Eilanden

curacao

Aruba, Bonaire en Curaçao zijn perfecte bestemmingen voor de warme winterzon. De eilanden liggen op zo'n 10 uur vliegen van Nederland en vind je tropische stranden, warm zeewater en heerlijke temperaturen. In de maanden oktober, november en december heb je nog kans op een regenbuitje. Het regenseizoen loopt in het Caribisch gebied van juni tot en met november. Vanaf december neemt deze kans geleidelijk aan af. Het orkaanseizoen is in augustus en september. De temperatuur is er het hele jaar door gemiddeld 28 graden, dus wat dat betreft is het hier altijd goed vertoeven.  

 • Gemiddelde temperatuur in de winter: 28 graden
 • Beste reistijd in de winter: januari, februari en maart 
 • Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 16 uur (rechtstreeks) 

10. Florida, Amerika

Miami

De Amerikanen zelf trekken in de winter massaal naar Florida om er te genieten van het zonnetje en de lekkere temperaturen. In Miami is er in de wintermaanden genoeg te beleven. De prachtige parelwitte zandstranden zijn de ideale plek om de winterzon te ontmoeten. Over het algemeen wordt het in Florida niet kouder dan 23 graden! Het voorjaar is qua temperaturen en neerslag de meest gunstige reisperiode, maar dan is er ook stormgevaar en gevaar voor tornado's en orkanen. Alle maanden van het jaar is er kans op een drupje regen, maar niet meer dan dat. In november, december en februari, maart is het er rond de 25 graden. 

 • Gemiddelde temperatuur in de winter: 23 graden
 • Beste reistijd in de winter: hele winter 
 • Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 10 uur (rechtstreeks) 

11. Kaapverdië 

kaapverdie2

Kaapverdië is een eilandengroep voor de kust van Afrika. Onder de Kaapverdische eilanden horen de Bovenwindse en de Benedenwindse eilanden. De hoofdstad Praia ligt op het eiland Santiago. Het miezerige regenseizoen loopt van juli t/m september. Alle plaatsjes aan de kust zijn geschikte winterzon bestemmingen. De hele winter door is de temperatuur ongeveer 25 graden en is het er kurkdroog. In december en maart is het niet de regen die 'roet in het eten kan gooien' maar de Harmattanwind. De stofwolken van deze wind kunnen de zon flink verbergen. 

 • Gemiddelde temperatuur in de winter: 25 graden
 • Beste reistijd in de winter: oktober en november
 • Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 6 uur (rechtstreeks)

12. Dubai

dubai2

In Dubai is het altijd heet. De zomermaanden zijn zo heet dat jet Dubai het beste kan bezoeken in de winter. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 24 en 33 graden. Er kan een spatje regen vallen, maar dat is eerder van harte welkom dan vervelend. Onze hele winter, van november tot april, is een goede reistijd voor Dubai. Dubai is een stad met een traditionele Arabische sfeer, maar staat ook vol met moderne hoogstandjes en architectuur. Er zijn brede, witte stranden, het zeewater is heerlijk warm en de hotels zijn superdeluxe. 

 • Gemiddelde temperatuur in de winter: 26 graden
 • Beste reistijd in de winter: hele winter
 • Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 7 uur (rechtstreeks)

13. Egypte 

egypte

Egypte is een geliefde winterzon bestemming onder de Nederlanders. De temperatuur is er nooit lager dan 20 graden en de zon schijnt eigenlijk altijd. Regen is hier een zeldzaamheid. In de winter is het zelfs aangenamer dan in de zomer! Tijdens de zomermaanden stijgt het kwik met gemak boven de 35 graden. De temperatuur van het water is tot in november nog erg lekker. In de wintermaanden kan het ten zuiden van Caïro, Luxor en Aswan 's avonds flink afkoelen. Als je van een zwoele zomeravond houdt, kan je beter in oktober, november of maart naar Egypte afreizen. 

 • Gemiddelde temperatuur in de winter: 24 graden
 • Beste reistijd in de winter: oktober, november, december en maart
 • Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 4,5 tot 5,5 uur 

14. Zanzibar 

zanzibar

Het eiland Zanzibar hoort bij het Afrikaanse land Tanzania. Dat is misschien niet de eerste winterzon bestemming waar je aan denkt, maar deze tropische bestemming heeft een schitterende schoonheid. Het klimaat op Zanzibar is tropisch. Het is er het hele jaar warm, rond de 32 graden. Van november tot maart is het warmer dan in de overige maanden. Aan de kust biedt een briesje enige verkoeling. De meeste kans op regen heb je in april en mei. In november en december kunnen er ook wat buitjes vallen waardoor het wel wat benauwder is. In de oostkant van het eiland, waar de mooiste strandjes te vinden zijn, valt de minste regen. De hele winter is Zanzibar een goede winterzon bestemming met warme temperaturen en veel zon. 

 • Gemiddelde temperatuur in de winter: 35 graden
 • Beste reistijd in de winter: januari, februari
 • Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 10 uur 

15. Barbados 

barbados

Zonovergoten bountyeilanden wachten op je. Barbados ligt op de grens van de Atlantische Oceaan en de Caribische zee waardoor de oostkust ruig is en de westkust rustig. Niet alleen boven water, maar ook onder water is Barbados schitterend. Het regenseizoen valt tussen juni en november. Daarnaast is het in juni tot en met augustus enorm warm. Het orkaanseizoen is in augustus en september. In Barbados is het altijd rond de 30 graden. De ideale reistijd naar dit tropische paradijs is dan ook januari, februari en maart. 

 • Gemiddelde temperatuur in de winter: 30 graden
 • Beste reistijd in de winter: januari, februari en maart
 • Vliegtijd van Amsterdam: minimaal 12 uur
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in