Skip to main content

  Rondreis Thailand

  • Bangkok, Thailand
  • Geschreven op 20 november 2019

  Het beste van Thailand, van Noord naar Zuid

  Ontdek de verschillende gezichten van Thailand; het boeddhistische noorden en het islamitische zuiden. Start je rondreis met tempels, monniken en olifanten en eindig je rondreis met tropische strandjes en exotische eilanden. Met deze rondreis krijg je een goede indruk van de veelzijdigheid van Thailand. In een rustig tempo heb je de tijd om op elke bestemming ook echt 'te zijn'. Om er te landen, de sfeer te proeven en dan pas weer verder te gaan. Thailand heeft zoveel te bieden dat je dit onmogelijk allemaal in drie weken kan zien, maar deze rondreis is de perfecte kennismaking. Een kennismaking, want na deze rondreis wil je vast en zeker nog eens terug. Ik in elk geval wel! 

  GOPR3126 001

  Rondreizen is keuzes maken

  Een rustig reistempo, het was een bewuste keuze. Je zou wellicht meer bestemmingen in drie weken kunnen zien, maar dan ligt je tempo een stuk hoger. Na het maken van verschillende rondreizen hebben we één ding geleerd: keuzes maken. Je kan gewoonweg niet alles zien. Optimaal vakantie vieren is voor ons ook een boekje lezen bij het zwembad of een dagje relaxen op strand. Ergens zijn, zonder de haast van alweer je koffer pakken. Juist door op één plek een aantal dagen te zijn, heb je het gevoel dat je vakantie veel langer duurt! 

  P1220054 001

  Reizen tussen de bestemmingen

  Vier bestemmingen in drie weken, dat betekent dat je het rustig aan kan doen. Wij kozen ervoor om minder te reizen en meer dagtripjes te doen. Om ook zo min mogelijk tijd kwijt te zijn aan reizen van bestemming naar bestemming, hebben wij alles met binnenlandse vluchten gedaan. Vanaf zo'n €30 koop je een binnenlands vliegticket, geen geld dus. Natuurlijk is het ook mogelijk om met de trein of de bus te reizen. Zeker bepaalde treinritjes zijn van harte aan te bevelen, alleen al vanwege het mooie uitzicht. Wij hebben de trein genomen als dagtripje van Bangkok naar Ayutthaya. Bedenk wel dat je voor een zitplek een apart kaartje moet kopen, anders mag je deze hele rit (ook een ervaring). Voor de nachttrein kan je het beste van tevoren online al kaartjes kopen. Het komt vaak voor dat deze kaartjes anders zijn uitverkocht. 

  IMG 20151102 125601 001

  Laat je inspireren en bouw je eigen rondreis

  Laat deze rondreis een inspiratie, een voorbeeld voor je zijn. Het is gemakkelijk om een aantal bestemmingen aan deze trip toe te voegen. Vanuit Bangkok kan je bijvoorbeeld naar de River Kwai gaan (trek daar wel minimaal één nacht voor uit) en ook Sukothai kan je achter Bangkok aan plakken. In het Noorden kan je naast Chiang Mai ook een bezoekje brengen aan Pai of een Chiang Rai. In het zuiden had ik nog wel Khao Sok National Park willen bezoeken, maar dat was er niet meer van gekomen. Boek hier een nachtje in een drijvend huisje op het water. Naast Krabi en Koh Yao Yai, zou je hier nog een eilandje kunnen aandoen óf kies voor een van de eilandjes aan de oostkant van Thailand. Phuket zou ik overslaan, deze plek schijnt meer en meer toeristisch te worden onder de Russen. 

   RondreisThailand

  1. Bangkok 

  Sa Wa Dii Bangkok. Wat ben je moeilijk onder woorden te brengen. Je straalt zoveel warmte uit, bent soms zo gehaast maar ook zo relaxed. Je bent complex, vol geheime straatjes en verborgen plekjes maar tegelijk ook zo simpel en toegankelijk. Je gezicht is misschien niet standaard mooi, maar oh wat ben je prachtig van binnen. De ene keer ben je stoffig en oud, de andere keer strak en hypermodern. Bangkok, een stad met vele gezichten. Neem de tijd om haar verschillende gezichten te leren kennen, want wie te vroeg afhaakt, mist een boel! 

  Lees mijn blog over Bangkok

  Wil je nog wat meer rondreizen in het noorden van Thailand? Ga dan naar River Kwai, Sukothai en de Erawan watervallen. 

  IMG 20151101 130354

  P1220126

  IMG 20151101 155844

  2. Chiang Mai 

  Zo anders dan Bangkok en toch ook typisch Thais. Chiang Mai straalt een enorme rust uit maar is tegelijkertijd hartstikke bruisend. Gelegen in het hoge Noorden, tussen de groene bergen, bidden de monniken in één van de vele tempels. Hier vergeet je welke dag van de week het is en laten we ons meevoeren met de relaxte Thaise instelling. Chiang Mai ligt in een begroeide vallei, tussen rivieren en heuvels. Relax en geniet van het intieme Chiang Mai.  

  Lees mijn blog over Chiang Mai

  Wil je nog meer bekijken van het mooie noorden? Ga dan ook naar Pai en Chiang Rai. 

  IMG 20151105 153746 001

  P1220530

  P1220402 001

  3. Krabi - Ao Nang

  Droom ik? Is dit het paradijs? Ik wrijf nogmaals door mijn ogen en knijp mezelf in mijn arm. Nee! Dit stukje tropische paradijs bestaat echt en het heet Krabi. Wuivende palmbomen, groen beklede rotsen en een helder blauwe zee maken het plaatje compleet. Een stukje hemel op aarde. Ao Nang is precies wat je verwacht van een tropische bestemming, maar dan nog meer! Samen met de lachende locals, nieuwsgierige aapjes en grappige gekko's staat deze plek garant voor het echte vakantiegevoel. 

  Lees mijn blog over Krabi - Ao Nang

  Ga in het zuiden ook naar het Khao Sok National Park! 

  IMG 20151113 093426 001

  IMG 20151110 144138 001

  IMG 20151113 122521 001

  4. Koh Yao Yai 

  Net als je denkt dat het niet beter kan... Dan is daar Koh Yao Yai. Er is simpelweg geen woord dat de schoonheid van dit landschap kan omschrijven. Koh Yao Yai is een rustig eiland, met bounty strandjes, schattige eettentjes onder de palmbomen en slechts een handje vol toeristen. We laten ons meevoeren door het relaxte tempo van dit eiland en komen in een andere wereld. Een wereld waar je wakker wordt met uitzicht op zee, je een cocktail drinkt op het strand en curry eet bij de locals. Haast bestaat hier niet, stress is iets van het vasteland. Koh Yao Yai ligt in de beroemde Phang Nga Bay; een baai met de mooiste, exotische eilanden van de wereld! 'Khop Khun Kha' Koh Yao Yai. Bedankt voor je betoverende schoonheid. Je uitmuntende gastvrijheid. Je smakelijke gerechten. Je kleurrijke natuur. Je glimlachende inwoners.

  Lees mijn blog over Koh Yao Yai

  Nog niet klaar met eilandhoppen? Denk dan eens aan de eilanden Koh Phi Phi en Koh Lanta. Of vlieg door naar de eilandjes aan de oostkant van Thailand; Koh Samui, Koh Pangan en Koh Tao. Nog dichterbij Bangkok liggen de eilanden Koh Kood en Koh Chang. 

  P1230388 001

  P1230491 001

  P1230579 001

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder