Amsterdam Light Festival

P1140592-001

Festival vol licht!

De Amsterdamse grachten zijn altijd al romantisch en bijzonder, maar stel je voor dat je door de grachten vaart en allerlei kunstwerken van licht kan aanschouwen. Wanneer het donker intreedt, sprankelt Amsterdam als nooit te voren. Tijdens het Amsterdam Light Festival is de stad een decor vol lichtjes. Deze lichtgevende kunstwerken vind je door de hele stad en er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Elk jaar is er een ander thema. Het thema van dit jaar is 'A Bright City'. Bekijk hier het programma.

Data 

Het Amsterdam Light Festival is dit jaar van 27 november 2014 tot en met 18 januari 2015. Om precies te zijn duurt het festival 50 dagen. 

Vaarroute Water Colors 

Er is tijdens deze dagen een speciale vaarroute door de grachten. De rederijen varen je langs bijzondere kunstwerken die op deze route worden tentoongesteld. Altijd al zijn vele van de bruggetjes over de grachten verlicht, maar tijdens het Amsterdam Light Festival stikt het van de lichtjes. Je ziet vanaf de boot de projecties, kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars. Romantiek ten top. 

AmsterdamLightFestival

Wandelroute Illiminade 

Let op, want in tegenstelling tot de rest van het festival kent de wandelroute andere data. De wandelroute is beschikbaar van 11 december 2014 tot en met 4 januari 2015. Tijdens deze wandelroute word je rondgeleid door de stad en langs de verschillende bijzondere lichtkunstwerken meegevoerd. In de openbare ruimte presenteren opkomende en gevestigde (internationale) kunstenaars hun lichtobjecten. Een bijzondere belevenis in de donkerste maanden van het jaar. 

Mercure Amsterdam Arthur Frommer

Ga je naar het Amsterdam Light Festival? Logeer dan bij hotel. Mercure Amsterdam Arthur Frommer. Niet alleen heeft dit hotel heerlijke kamers en een fantastische ligging, maar het hotel heeft ook een speciaal Amsterdam Light arrangement samengesteld. Er zijn in Amsterdam 6 Accor hotels die het arrangement aanbieden, dus kijk even welk hotel jou het meeste aanspreekt. 

Bekijk het arrangement

MercureAdamUit de 17de eeuw

Het Mercure Arthur Frommer is gevestigd in historische wevershuisjes uit de 17de eeuw. Dat maakt het hotel direct al karakteristiek en stijlvol. Het hotel heeft 93 smaakvol ingerichte kamers. Het interieur is aangepast op de stijl van het hotel, klassiek maar met een modern tintje. Dat betekent een oude schommelstoel in combinatie met een hippe lamp. Ook details zoals de vintage kopjes en de versierde wasbak zijn erg leuk. De grote doeken aan het hoofdeinde van het bed geven de kamer een bijzondere uitstraling. Achter de enorme ramen heb je uitzicht op de typische Amsterdamse huisjes. 

Faciliteiten 

Drink een drankje in hotelbar die zich onder straatniveau bevindt. De bar is wederom een leuke mix tussen oud en nieuw, paarse barrokken stoelen steken af tegen de stenen muur. Elke dag vanaf 17.00 uur is de bar geopend en kan je genieten van een vers gemixte cocktail. 

Naast de bar is er ook een ontbijtzaal waar elke ochtend het ontbijt op je staat te wachten. Het ontbijt is uitgebreid, croissants, stokbrood, scrambled eggs en worstjes, poffertjes en yoghurt met fruit. De jus d'orange wordt vers geperst, heerlijk. Zeker weten een goede bodem voor je dagje Amsterdam. 

Ligging 

De ligging van het hotel is bijzonder goed. Het ligt zo'n beetje tussen de Pijp en het Spui. Vele bezienswaardigheden zijn op loopafstand, maar ook de tramhalte is erg dichtbij. Omdat het hotel in een zijstraatje ligt, heb je er nauwelijks last van drukte, verkeer of geluid. Heerlijk rustig dus. 

Mercure hotel Arthur Frommer bekijken

AmsterdamWaterColours

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in