Ontvlucht carnaval

Vieren of vluchten? 

Drinken, feesten, inhaken en de polonaise. Het klinkt je als muziek in de oren of je vindt het helemaal niks. Tijdens carnaval staat het zuiden des lands weer een paar dagen 'onder water' is. Steden veranderen hun naam, boerenkielen komen weer uit de kast en de kroegen worden omgebouwd tot feestpaleizen. Vind je dat nou helemaal niks, ben je niet in een feeststemming en wil je carnaval het liefst ontvluchten, lees dan vooral verder. Ik zette een aantal bestemmingen op een rij waar je weinig of niets van het feestgedruis mee krijgt. Ben jij juist een carnavalvierder in hart en nieren of wil je dat zotte feest ook wel eens uit proberen? Lees dan mijn blog over de beste carnavalssteden.

In deze steden vier je carnaval op zijn best

Ontloop de gekte

Geen zin of gewoon geen carnavalvierder, dan kan je carnaval ontlopen. Sluit je op in je huis en doe de gordijnen dicht als de optocht door de straten komt óf (nog veel beter) ga gewoon lekker een weekendje weg! Dan is het goed om te weten op welke plekjes je de minste kans hebt om het feestgedruis tegen te komen. In de onderstaande steden wordt carnaval niet of nauwelijks gevierd en kan je dus met een gerust hart door de straten slenteren. Vluchten naar onze buurlanden heeft echter weinig zin. In zowel Duitsland als in België wordt op de meeste plekken uitbundig carnaval gevierd. Ook Italië kan je maar beter overslaan. Kort door de bocht genomen, zorg dat je boven de rivieren blijft. 

P1080739

Texel

Verder weg vluchten van het zuiden des lands, kan volgens mij niet. Op Texel wordt er echter wel een soort van carnaval gevierd. Hier heet het 'Ouwe Sunder', maar het wordt eerder gevierd dan carnaval in het zuiden. Op 12 december verkleedt Texel zich en viert een nacht lang feest. Je kan dus in in februari/maart prima naar Texel om het 'echte' carnaval te ontlopen. Ga hier lekker uitwaaien aan zee!

Lees mijn reistips Texel

Amsterdam

Onze hoofdstad doet niet mee in de gekte die carnaval heet. Alhoewel er enkele carnavalsverenigingen in Amsterdam bestaan, merk je daar helemaal niets van. De kroegen staan niet stampvol met indianen, cowboys en clowns en je wordt niet meegesleurd in een polonaise. Amsterdam is trouwens altijd een goed idee, carnaval ontlopen of niet.

Lees mijn reistips Amsterdam

Amsterdam De Dam

Groningen

In het hoge noorden wordt er geen carnaval gevierd. Daarnaast is Groningen een schitterende stad die op elk moment van het jaar de moeite waard is om te bezoeken. Alhoewel 'het noorden' zelf aangeeft dat er wel degelijk carnaval gevierd wordt, is het er niet zo groots en massaal dat je niet meer fatsoenlijk over straat kan.

Lees mijn reistips Groningen

Antwerpen

In België wordt carnaval doorgaans overal gevierd, maar in Antwerpen misschien wel het minst. In Antwerpen merk je op zich weinig van het feestgedruis. Het is rustig in de stad en het 'gewone' uitgaansleven gaat hier gewoon door. Zonder je verkleedspullen kan je hier prima rondlopen. Geniet je toch een beetje van het bourgondische leven, maar dan zonder de polonaise.

Lees mijn reistips Antwerpen

Aardvarken Feestvarken Arnhem

Arnhem

Beneden de rivieren in Gelderland wordt carnaval uitbundig gevierd, maar hoe noordelijker hoe minder. In Arnhem wordt er her en der wat gevierd, in afgehuurde zaaltjes, maar dat merk je in de stad zelf niet. Arnhem is daarnaast een leuke stad om een keer naar toe te gaan. Het is een groene stad en de laatste stad van Nederland waar nog trolleys rijden.

Lees mijn reistips Arnhem

Ameland

Uitwaaien, door de duinen wandelen en genieten van de natuur. Op Ameland kom je om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. Hoewel er een stichting op het eiland is die carnaval organiseert, is er geen straatcarnaval zoals in het zuiden. Hier kan je met een gerust hart naar toe als je het carnaval wil ontvluchten. 

Lees mijn reistips Ameland

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in