13 x Hotspots Utrecht

De leukste hotspots van Utrecht

Historische panden, slingerende grachten en hippe hotspots. Nee, ik heb het hier niet over Amsterdam, maar over Utrecht! Utrecht is hotter dan hot. Steeds meer toeristen kiezen voor een dagje Utrecht, eenzelfde karakteristieke uitstraling als Amsterdam maar dan anders. Compact en overzichtelijk. Een dagje winkelen, een stedentrip of een weekendje weg, natuurlijk wil je dan weten waar je het best kan gaan lunchen en borrelen. Wat zijn de hotspots van Utrecht? Waar moet je vooral een wijntje drinken en op welke plek in de stad komen de locals hun koffie drinken? Ik zette 13 leukste hotspots van Utrecht voor je op een rijtje.

Het eetstraatje van Utrecht

De Biltstraat is helemaal hot en happening. Vroeger stond deze straat bekend als 'werkstraat' vol uitzendbureaus. Een saaie straat waar weinig te beleven was. Maar daar is verandering in gekomen. De ene na de andere hippe eettent opent hier zijn deuren. In deze straat alleen al zijn wel 5 hippe hotspots te vinden, zoals Crop, Bastacosi, Stach, Boter Kaas en Eieren en ietsje verder op Spaghetteria (die je misschien al kent uit Amsterdam). 

Koffie & een koekje 

The Village Koffiebar Utrecht

The Village 

The Village is een espressobar met maar liefst drie locaties in Utrecht; de Bisschopssteeg, de Voorstraat en het Wolvenplein. Vooral het Wolvenplein is een bijzondere locatie. The Village is hier gevestigd in de voormalige vrouwengevangenis. Nu een hippe plek voor een kopje zelf gebrande koffie. Niet alleen de koffie wordt zelf gebrand, maar ook de koekjes en het brood worden hier vers gebakken. Elke vrijdagmiddag is er een soort van vrijdagmiddagborrel, maar dan hipper. Luid het weekend in met een lekker hapje en drankje, een fijn muziekje en speel een potje airhockey. Ook voor een vijfgangendiner kan je tegenwoordig aanschuiven bij The Village, een nieuw idee. Elke twee weken kan je een plekje reserveren aan tafel en word je verrast met een heerlijk diner. 

BlackBird koffiebar

Black Bird

Te midden tussen de vintage meubeltjes staat een vintage Italiaanse koffiemachine waar nog steeds koffie mee wordt gezet! De eigenaren van Black Bird zijn dol op vintage meubels, retro fietsen én koffie. Zij combineren dit in hun koffiebarretje Black Bird. Vooral onder de locals een geliefde plek voor een heerlijke kop koffie. 

Koffie Leute Utrecht2

Koffie Leute 

Een no-nonsense koffiebar waar je een gewoon, goed kopje filterkoffie kan drinken. Soms doen we alsof filter en slow coffee een nieuwe ontdekking is, maar eigenlijk hadden onze opa's en oma's dat allang begrepen, aldus Koffie Leute. De koffiebar wisselt elke paar weken van koffiebonen, waardoor je er elke keer weer een nieuwe koffie ervaring kan opdoen. Ook leuk, in de grote ruimte van Koffie Leute staat een kas. Deze kas kan je afhuren als vergader- of werkplek. In de gezellige woonkamer van Koffie Leute is het alsof je thuiskomt in de jaren '60. Een vintage ingericht huisje waar je op een oude stoel kan genieten van een echt kopje koffie. 

Eten & borrelen 

IMG 20160522 171928 001

LE:EN

Een oude loods is omgetoverd tot een hippe hotspot waar een stukje Azië naar Utrecht komt. Op de muren prijken graffiti kunstwerken van Aziatische draken en tropische bloemen. Industriële elementen, verticale groene tuinen en houten tafels geven LE:EN haar unieke sfeer. Een 'one of a kind' plek voor echte lekkerbekken. Een plek waar Aziatische gerechten in gedurfde combinaties op je bordje belanden. Kleine bordjes weliswaar, want bij LE:EN geniet je van 'Aziatische gerechten om te delen'. Kleine porties zodat je van meerdere gerechten kan proeven.

Lees meer over LE:EN 

Stan&Co Utrecht

Stan&Co 

Stan&Co is een stoere plek, middenin het centrum van Utrecht, waar je gezellig kan borrelen en lekker kan eten. Niet alleen het hippe interieur is de moeite van een bezoekje waard, vooral ook de heerlijke gerechten. Stan&Co staat voor 'the good life'. Dat betekent goede koffie, lekkere dranken en koken op de Jospergrill. In deze afgesloten oven wordt het houtskool intens heet. Daardoor krijgt het vlees een heerlijk rokerige smaak. Daarnaast zijn er heerlijke BBQ gerechtjes die worden bereid op de traditionele grill van STAN. De menukaart staat vol lokale producten en wisselt een paar keer per jaar. Stan&Co heeft er sinds kort ook een zusje bij. In Arnhem opende Stan&Co eind 2015 haar deuren. 

Lees meer over Stan&Co

IMG 20160523 094559 001

Daen's 

Shoppen, even lekker wat eten en drinken en direct weer door met shoppen. Daen's was één van de eerste echte conceptstores van Utrecht. Naast de mooie winkel met kleding en (woon)accessoires vind je het gezellige eetcafé. Bij Daen's kan je al vanaf de vroege uurtjes terecht voor een lekker ontbijt. Logeer je bij het Mother Goose hotel (aanrader!) dan mag je bij Daen's aanschuiven voor je ontbijt. Vooral de huisgemaakte muesli is overheerlijk. 

Lees meer over Daen's

P1260711 001

Bar Beton 

Een unieke inrichting, lekker licht, trendy en super stoer! Wat begon als een begon als een kleine koffiebar is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Utrecht. Bar Beton vindt het belangrijk dat alles van goede kwaliteit is, of het nou gaat om een koffie-to-go of een uitgebreid diner. Hoewel Bar Beton enorm gegroeid is, is de uitstraling hetzelfde gebleven; verzorgd, sfeervol en sympathiek. 

Lees meer over Bar Beton

CROP saladebar Utrecht

CROP

CROP staat, zoals je misschien al kan raden, voor SLA. Gezonde, liefst lokale en biologische salades. De salades van CROP zijn zo vers en zo eerlijk mogelijk. Het interieur van CROP is heerlijk licht en vol hout. Ook heeft CROP Utrecht een mooi terras waar je heerlijk buiten kan zitten. CROP zit in 'het eetstraatje' de Biltstraat. Geen zin om te koken, dan kan je ook een heerlijke salade afhalen bij CROP.

Le Jardin restaurant Utrecht

Le Jardin

Alleen al vanwege het bijzondere interieur moet je een keer gaan eten bij Le Jardin. En dan hebben we het nog niet gehad over het speciale concept. Le Jardin is een restaurant en bloemist in één. Een concept waar groente centraal staat. Iets wat je vaker tegenkomt in Milaan of Parijs en nu dus ook in ons eigen Nederland. Bij Le Jardin dineer je tussen de kassen, het groen en de planten. Het interieur is zeer smaakvol en stijlvol. Normaal gesproken bestel je in een restaurant als hoofdgerecht vlees of vis, maar niet bij Le Jardin. Daar is je hoofdingrediënt een bijzondere groente. Daaromheen wordt een smaakvol gerecht voor je gemaakt. Le Jardin heeft ook een eigen terras. In de zomermaanden kan je hier genieten van een driegangenlunch. Le Jardin is populair, dat is niet natuurlijk niet voor niets. Wil je hier dineren, zorg dan dat je tijdig een plaatsje reserveert! 

Lees meer over Le Jardin

The Colour Kitchen Oude Gracht Utrecht

The Colour Kitchen

Wat Jamie Oliver is voor Engeland, is de The Colour Kitchen voor Utrecht. Kansarme jongeren krijgen hier een kans aan de slag te gaan in de horeca. Een hippe plek met smaakvolle inrichting waar je een goed hapje kan eten. 'Een professioneel hospitality concept met een groot maatschappelijk hart', zoals The Colour Kitchen het zelf zegt. The Colour Kitchen is gevestigd in een jaren '30 schooltje in de Zuilen. Sinds kort heeft het ook een vestiging aan de Oude Gracht in het centrum van Utrecht. 

Lees meer over The Colour Kitchen

Restaurant De Watertoren Utrecht

De Watertoren

Wauw! Dit restaurant is absoluut een pareltje. Alleen al vanwege het fantastische uitzicht is dit restaurant een must om te bezoeken. Restaurant de Watertoren is, zoals de naam al verklapt, gevestigd in een oude watertoren. Aan de rand van het centrum van Utrecht dineer je hier op grote hoogte. Op de negende verdieping of op de tiende verdieping. De enorme ronde, glazen pui op de tiende verdieping bied je een 360 graden uitzicht op de stad. Op de negende verdieping zit je 'in' de watertoren, maar kan je door de raampjes naar buiten spieken. Reserveer je in de zomermaanden een plekje op de negende en laat het weer het toe, dan mag je plaatsnemen op het terras buiten op de tiende verdieping. Nu zal je denken dat een smaakvol restaurant op zo'n toplocatie vast heel duur is. Nee hoor! De gerechtjes zijn goed betaalbaar. Voor een driegangenmenu betaal je €34. Zie de zon ondergaan achter de Utrechtse gebouwen en geniet van een hoogstaand diner. 

Lees meer over de Watertoren

Wijn proeven

Wijncafe Lefebvre Utrecht

Lefebvre

Een wijncafé met meer dan 120 wijnen op de kaart. Deze hotspot is een waar walhalla voor de wijnliefhebber! De wijnen op de kaart zijn allemaal persoonlijk uitgezocht door de sommelier van Lefebvre. De wijnen hebben één ding met elkaar gemeen; ze zijn super elegant. Licht prikkelend, heerlijk fris en vooral niet te zwaar. Gezelligheid in je glas. De sommelier kan je alles vertellen over de wijnen op de kaart en je adviseren welke wijn het beste past bij je 'mood'. Vol passie en liefde stelde hij de menukaart samen. Zijn favoriet; de wijnen uit het Zuid Afrikaanse Swartland. Romantisch een avondje borrelen met zijn twee of gezellig met een groepje vrienden. Voor ieder is er wat wils. Ook kan je bij Lefebvre een wijnproeverij doen of een borrel organiseren. Bij een goede borrel hoort natuurlijk ook een lekker hapje. Daarom staan er op de menukaart ook fijne hapjes die goed samengaan met wijn, zoals een kaasplank, Flammkuchen of oesters. Ben je meer van de biertjes? Bij Lefebvre bestel je een bier van bierbrouwerij de Leckere uit de Meern of het Belgische bier van Brouwerij Lefebvre uit Quenast. 

Lees meer over Lefebvre

Conceptstore

Conceptstore Hutspot Utrecht

Hutspot 

Een conceptstore waar niet alleen de hipste kleding en accessoires worden verkocht, maar waar je ook kan genieten van een lekker kopje koffie of goede lunch of een glaasje wijn. Hutspot is inmiddels al een begrip in Amsterdam, maar ook Utrecht heeft nu haar eigen 'Hutspot'. Het is zo moeilijk om hier naar buiten te gaan zonder iets te kopen! 

Hoteltips Utrecht: EYE Hotel (ook met prachtige familiekamers!) en het mooie Mother Goose hotel (met uitzicht op de Domtoren!)

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in