Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel

Wie wint de persprijs?! 

Mijn publicatie "Mechelen, Authentiek & Bruisend" werd enkele weken geleden genomineerd voor de Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel 2016. Alleen de nominatie al was een grote eer, een kroon op mijn werk! Maar nu nog winnen...In het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam werden vandaag de winnaars bekend gemaakt. Behalve de Blogprijs, was er een Persprijs en een Culturele Persprijs. Grote vraag is nu natuurlijk; heeft Soetkees gewonnen? Tromgeroffel... Nope, helaas niet. Maar desalniettemin is het een eer om finalist te mogen zijn én om een mooie oorkonde en reischeque in ontvangst te mogen nemen! Benieuwd wie er wel gewonnen hebben en wie de andere genomineerden waren, lees dan verder!

IMG 20160602 150442 001

Persprijs naar journalist Bas van Oort

Tijdens een Belgische lunch het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam lichtten persverantwoordelijken Edith Andriesse en Natalie Siereveld de nominaties toe. Zij organiseren en begeleiden vele persreizen naar Vlaanderen en elk jaar is het weer een kers op de taart om de genomineerden in de kijker te zetten voor hun fantastische reportages.

Na een korte toelichting van alle publicaties werd Bas van Oort met zijn reportage 'Rondje Brussel' als winnaar van de Persprijs bekend gemaakt. Het artikel kon je lezen in REIZ& Magazine, editie september 2016.
Het verhaal van Bas van Oort is een persoonlijk verslag over zijn fietsroute door de Groene Gordel van Brussel. Hij geeft de karakteristieke sfeer weer van de Groene Gordel met zijn stevige heuvels, de Geuze en Lambiekbieren, de Tafeldruif, de plantentuin van Meise en de gastronomische adressen. De manier waarop Bas het verhaal neerpent maakt het verhaal geloofwaardig en uniek. Tevens wordt het artikel gelardeerd met aantrekkelijke foto’s, veel praktische weetjes en nuttige links. Een prachtig en compleet portret van de regio.

Genomineerden Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel

De overige vier genomineerden voor de Persprijs waren Diederik Plug en fotograaf Maurice Volmeijer met de reportage “Rondje Bier” in Carros magazine. De journalisten beschrijven hun roadtrip door Vlaanderen die hen via het schone landschap langs brouwerijen voert. Rosanne Vriend en fotograaf Stefan Vriend met het artikel “In het spoor van de hoogmis” in ACSI Freelife met een uitgebreid verhaal waarin de Flandriens, de sfeer van de Vlaamse Ardennen en toeristische troeven ingenieus verweven zijn.Leo van Marrewijk met het artikel “Van Zwin tot Westhoek” in AD Magazine waarbij de veelzijdigheid van de kust aan bod komt.  Roos Stalpers en Fee van ’t Veen met het artikel “Amai, en dat allemaal in Antwerpen” in Margriet Magazine. Een aantrekkelijk verhaal met verleidelijke beelden over een citytrip naar Antwerpen waardoor je meteen op pad wilt gaan.  

Naast de Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel werden nog twee specifieke persprijzen uitgereikt:

Culturele Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel

Eric Beets schreef in Palet magazine het artikel “Perfectie is een illusie, 500 jaar Utopia in Leuven” waarvoor hij de Culturele Persprijs in ontvangst nam. Beets neemt je mee door de expo over 500 jaar Utopia in het M-Museum in Leuven. Hij gebruikt als invalshoek het verhaal van de curator alsook de persoonlijke beleving van de kunstwerken. Hij weet het totaalconcept Utopia in Leuven goed te verwoorden en zijn artikel sluit sterk af met de zin: “Utopia verdient het hier en nergens anders zo uitgebreid gevierd te worden.”

Blogprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel

IMG 20170209 145047

In de categorie Blog ontving Bas van Eijk de prijs met “Trap je een slag in de rondte in Vlaanderen” op hetiskoers.nl. Bas neemt je mee op zijn fietstocht door de Vlaamse Ardennen. In een knap geschreven verhaal vertelt hij over fietsroutes, wielermusea, de Flandriens en uitstekende streekbieren. Een fraai stukje journalistiek.

Andere genomineerden voor de blogprijs waren Daisy Wubbels met haar formidabele publicatie “Mechelen, authentiek en bruisend” op Soetkees.nl en Joost Brantjes die met zijn blog “Langs de Vlaamse Kust” een veelzijdig beeld schetst van de troeven en must-do’s langs de gehele kustlijn van Vlaanderen.

Aan de persprijzen en de nominaties is - naast een officiële oorkonde - ook een Vlaanderen Vakantiecheque verbonden.

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in