Beste bestemmingen Europa 2017

Best places to travel in 2017

20 bestemmingen deden mee voor de titel 'Best European Destination 2017'. Hoewel ze alle 20 absoluut de moeite waard zijn, kan er maar één de winnaar zijn. Drie weken lang konden mensen online stemmen...426.859 mensen brachten hun stem uit en zij kozen dit jaar Porto als beste Europese bestemming! 

Genomineerde bestemmingen

European Best Destinations is een Europese organisatie, gevestigd in Brussel, die de opgericht is om cultuur en toerisme in Europa te promoten. Elk jaar selecteren zij 20 unieke bestemmingen om vervolgens door het publiek de winnaar te laten bepalen. Milaan, Gdansk, Athene, San Sebastian, Sozopol, Wenen, Stari Grad, Basel, Rotterdam, Rome, Madrid, Parijs, Bonifacio en Wild Taiga volgen na Porto als beste bestemmingen voor een vakantie of citytrip in 2017. 

Hier de top 5 van de bestemmingen met de meeste stemmen! Bron & foto's: www.europeanbestdestinations.com

1. Porto

Niet eerder is de stemming zo unaniem geweest als deze! Reizigers van over de hele wereld vinden dat Porto de beste bestemming van Europa is. Er hebben mensen uit meer dan 174 landen gestemd. Het is niet de eerste keer dat de eer naar Porto gaat. Ook in 2012 en 2014 won Porto de titel. 

Porto is een buitengewonde bestemming vanwege meerdere factoren; zijn geschiedenis, de architectuur, cultuur, gastronomie en ontdekkingen. Zeker weten dat jij ook door de stad wordt verleid. Porto dankt daarnaast zijn charme aan de mooie rivier Douro, dat ook wel rivier van goud betekent. Je kan Porto ontdekken door een prachtige cruise te maken over de rivier. Alsof dat nog niet genoeg is, beschikt Porto ook nog over een eigen strand. Een kort tramritje brengt je naar de kust waar je een duik kan nemen in de Atlantische oceaan. Maar struin vooral door de straatjes, ga naar de lokale markt en geniet van al dat lekkers dat Porto te bieden heeft. 

Milaan2

2. Milaan

Milaan is al een interessante en bruisende stad sinds het de hoofdstad was van het westelijk deel van het Romijnse Rijk. Vooral de imposante marmeren Dom, op het grote plein, is een bezoekje waard. Toeristen uit de hele wereld komen naar Milaan vanwege haar karakter en maken van de stad een van de meest bezochte steden van Europa. Vooral Zwitserse en Amerikaanse reizigers blijken aangetrokken tot de charme van Milaan. De stad heeft een elegante en internationale flair, zeker ook op modegebied. Want de stad is vooral een walhalla voor de shopper! 

Gdansk2

3. Gdansk

Deze stad staat zo hoog op mijn verlanglijstje. Waarom? Het is een stad waar je niet meteen aan denkt als je een citytrip gaat boeken, maar waar ik wel veel positieve verhalen over lees. European Best Destinations geeft aan "there is no other place like Gdansk" en dat maakt nieuwsgierig. Zijn unieke locatie en zijn geschiedenis van meer dan 1000 jaar, geven de stad zijn onderscheidende karakter. Het is de eerste keer dat Gdansk meedingt in deze Europese competitie en het heeft meteen de top 3 bereikt! Dat wil ook wel wat zeggen! 

Athene2

4. Athene

Reizigers hebben altijd al Athene hoog gescoord in deze Europese competitie. Het is een favoriete bestemming voor reizigers van over de hele wereld die Europa komen ontdekken. Als sinds het begin van de competitie staat Athene bij de 5 beste bestemmingen voor reizigers wereldwijd. Reden is de enorme culturele geschiedenis van de stad. Van het iconische Acropolis die boven de stad uitrijst tot de charmante buurtjes en art galleries. De stad is meer en meer een mix tussen het oude verleden en de hippe toekomst. Het is één van de oudste steden van de wereld met meer dan 3500 jaar aan beschreven geschiedenis. Momenteel ondergaat de stad een aantal vernieuwingen om de tand des tijds bij te blijven. 

SanSebastian2

5. San Sebastian

Met zijn belangrijke culturele identiteit, adembenemende omgeving, wereldvernieuwende gastronomie en belangrijke zakentoerisme, is San Sebastian één van de meest trendy bestemmingen van 2017. Elk excuus om San Sebastian is een goed excuus. Behalve de ongeëvenaarde schoonheid van La Concha Bay (een schelpvorming strand waar de Koninklijke familie ook verliefd op is geworden), is de stad het hart van innovatieve gastronomie. De stad is wereldberoemd dankzij haar unieke keuken! De stad kent vele culinaire festivals die van de stad een echt fenomeen hebben gemaakt. 

Benieuwd naar de rest van de top 15? En benieuwd waar ons eigen Rotterdam is geëindigd? Bekijk hier de andere winnende bestemmingen! 

EuropeanBestDestination

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in