Top 10 Stedentrips

Parijs

En de winnaar is Parijs!

De gerenommeerde reisexpert Lonely Planet heeft voor 2014 niet alleen een top 10 gemaakt van landen die je gezien móet hebben (waarin België op nummer acht is geëindigd), maar uiteraard ook een top 10 van stedentrips die je gedaan moet hebben. 

Van de top 10 zijn er een aantal steden die ook vermeld staan op Soetkees. 

De top 10 van Lonely Planet is:

1- Parijs, Frankrijk.

Paris

Parijs is herboren! Voorheen was het qua verkeer een van de meeste verstopte steden, maar door de aanleg van autovrije zones en fiets- en wandelpaden, is de stad groener dan ooit. Maar dat is niet alles, er zijn nieuwe islamitische kunst galeries toegevoegd aan het Louvre, negen nieuwe klokken luiden in the Notre Dame en na jaren van renovatie zal het Picasso museum weer opengaan. Frankrijks mooiste stad, wordt nog een beetje mooier. 

2- Trinidad, Cuba.

Trinidad

Ontdek een fascinerende geschiedenis. Trinidad, liggend tussen de tropische uitlopers van het Escambray gebergte en de bruisende Caribische Zee, is een plaatje die niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO zijn. 2014 markeert de 500ste verjaardag van de stichting van de stad door de Spaanse veroveraars en zal in het teken staan van feesten en culturele evenementen. Trinidad is het buitengewoon mooie resultaat van de suikerindustrie. De opvallende rijkdom van de suikerbaronnen gemixt met de invloeden van de geïmporteerde Afrikaanse slaven gaven de stad een uniek karakter; Afro-Cubaanse dans, Afrikaans broederschap en rituelen, het hypnotiserende geluid van de percussie en de salsa die elke avond uit de dancings barst. 

3- Kaapstad, Zuid Afrika.

kaapstad

De moeder stad van Afrika krijgt een designer facelift. Er is nooit een verkeerd moment om Kaapstad te bezoeken. In de afgelopen jaren heeft de stad een stortvloed van lofbetuigingen gekregen van zijn onmiskenbare natuurlijke schoonheid. Dit jaar is de stad daarnaast 'World Design Capital' met als belangrijkste doel van het ontwerpteam om de kloof tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Kaapstad te verkleinen. Kaapstad is een stad met diversiteit en vele bezienswaardigheden.  

4- Riga, Letland.

Riga

Riga is Europa's Culturele Hoofdstad. Al eeuwenlang was Riga een strategische spil in de annexatie van de belangrijke landen totdat het werd gesmoord in de vergetelheid tot 'het IJzeren Gordijn' viel. Vandaag de dag, met twee decennia van herwonnen vrijheid, is de stad bezig zijn rechtmatige titel als kosmopolitische hoeksteen van de Oostzee terug te winnen. In de afgelopen jaren zijn er in de stad hippe en chique cafés bijgekomen, zijn de zweterige varkensvlees diners verruild voor inspirerende Letse gerechten en zijn de afgebrokkelde gevels gerestaureerd in hun briljante glas. 

5- Zürich, Zwitserland.

Zurich

Zürich is hot en trendy geworden. De stad heeft zijn suffe karakter achter zich gelaten en de deuren geopend van vele trendy en swingende bars en dancings. Het nachtleven van Zürisch is bruisender dan ooit. In het trendy Züri-West heeft het industriële verval plaatsgemaakt voor nachtelijk hedonisme. Daarnaast zijn er in de stad leuke modehuizen en boetieks te vinden, zijn er goede restaurants en nieuwe bijou cafés. 

6- Shanghai, China.

Shanghai

Shanghai wordt volwassen. Welkom in de stad die iedereen wil zien (en gezien wil worden). Als China de industriele motor van de wereld is, is Shanghai de high-perfomance V8. In 2014 gaat het nieuwe metrosysteem in werking, welke dan het derde langste netwerk van de wereld zal zijn. Daarnaast zal de Shanghai Tower na zijn opening het hoogste gebouw van China zijn en het hoogste hotel ter wereld huisvesten. Shanghai heeft het voor elkaar gekregen om een visum-vrije status te krijgen. Dat betekent dat je zonder visum toch drie dagen lang in de stad mag vertoeven!

7- Vancouver, Canada.

Vancouver

Vancouver is het oog-appeltje van Moeder Natuur. Bezoek Vancouver en je zal nooit ver weg zijn van een spectaculair uitzicht op de bergen, de groene parken en de zandstranden. Al op het moment dat je aankomt in Vancouver zul je merken dat de stad een "Big City Look" heeft maar een "Small Town Vibe". Het voelt klein en gemoedelijk, maar is allesbehalve dat. Mensen komen hier en wonen hier omdat ze houden van wandelen, fietsen, zwemmen, skiën en spelen. Verveling is hier niet toegestaan. Mocht je dan genoeg van de stad (als dat al kan) ga dan naar de heuvels: Cypress, Seymour en Grouse Mountains en de wereldberoemde Whistler (ski) en Blackcomb (snowboard) gebieden liggen binnen handbereik.

8- Chicago, Illinois, USA.

Chicagolicentie2

De wolkenkrabber-architectuur en de wereldklasse musea staan centraal in de Windy City, maar het heeft nog veel meer te bieden dan dat. Ga naar Wrigley Field en geniet van Amerika's favoriete baseballpark dat dit jaar zijn 55ste verjaardag viert. Chicago is de uitvinder van comedy en beroemdheden als Bill Murray en Tina Fey startte hier hun carriere. Deze zomer zijn er een aantal nieuwe festivals in Chicago; de Wavefront Music Festival in juli en September's Riot Fest in september. 

9- Adelaide, Australië. 

Adelaide

Klaar om ontkurkt te worden! Terwijl Melbourne en Sidney streden om de aandacht, heeft Adelaide zich ontpopt tot een perfecte gaststad. Het jaar 2014 brengt grote veranderingen voor het centrum van de stad met de voltooiing van een miljoenen restauratie van het Adelaide Oval wat centraal Adelaide zal verbinden met de Oval, zijn omringende schitterende parken en het historische Noord Adelaide. Daarnaast is Adelaide wijnstad bij uitstek. Het heeft de beste wijnen van het land. Adelaide is moeiteloos chique - als een perfect rood wijntje - en klaar om ontkurkt te worden. 

10- Auckland, Nieuw- Zeeland. 

Auckland

Auckland wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen die popelen om naar de mooie landschappen in het Zuiden te gaan. Maar heerlijk eten, de kunst en het verkennen van de kust zijn allemaal redenen om je verblijf in Nieuw-Zeeland's grootste en meest kosmopolitische stad te verlengen. Auckland is een up-coming hippe stad, met steeds nieuwe restaurants, een uitgebreide culinaire scene met ambachtelijke bieren. Er is een mooie haven met vissersboten en super chique jachten. Auckland is klaar om ontdekt te worden. 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in