Hezelstraat is Hot!

Hotspots in de Hezelstraat

De Hezelstraat is 'hip and happening'. Het is misschien wel het meest charmante straatje van Nijmegen geworden! Hoeveel hotspots kun je in één straat proppen? Nou, heel veel! De ene hippe hotspot na de andere opent er haar deuren. Naast leuke conceptwinkeltjes vind je er ook gezellig eet- en koffietentjes. De Lange Hezelstraat is tegenwoordig 'the place to be'. Ken jij deze zeven hotspots in Hezelstraat al? En dan heb ik het nog niet eens over de leuke boetiekjes... wordt vervolgd dus!

deviking

1. De Viking

Helemaal aan het begin (of het einde) van de Hezelstraat vind je lunchbar de Viking. Alleen het vrolijke, hippe interieur is al de moeite van het binnenstappen waard. Bij de Viking kan je niet alleen stevig lunchen (zoals een Viking betaamt) maar ook de dag goed starten met een stevig ontbijt. De enorm gele bar springt meteen in het oog. Daar vandaan komen de lekkere hapjes op tafel. Grotendeels worden alle gerechten hier zelf gebakken, gekookt en geperst. Jammie. (foto: De Viking)

borboleta

2. Borboleta

Sinds begin 2017 vind je lunchroom Borboleta in de straat. In het Portugees betekent dit letterlijk vlinder. In dit prachtige, monumentale pand word je bediend door mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Zij serveren een goed ontbijtje, een lekkere lunch of een kopje thee met een zelfgebakken taart (jammie). In het oog springt de bar met Portugese tegeltjes. (foto: Borboleta)

P1070293 001

3. Fingerz

Een lunch om je vingers bij af te likken! Niks geen gesmeerde boterham of broodje met salade, maar kleine hapjes die de maag vullen. In de hippe Hezelstraat in Nijmegen bevindt zich de gezellige lunchroom Fingerz. Hier hoef je niet te kiezen uit één gerecht, maar bestel je het lekkerste fingerfood. Met meerdere, smakelijke hapjes eet je je een weg door de kaart. Proef allerlei verschillende gerechtjes of deel samen één grote schaal vol lekkernijen... 

Lees meer over Fingerz

IMG 20160114 124723 001

4. Nibbles

Nibble betekent letterlijk 'een hapje'. Dit hippe en sprankelende restaurant in hartje Nijmegen heeft vele lekkere hapjes op de kaart staan. Het interieur van Nibbles is smaakvol en doet je denken aan het warme zuiden van Europa. Blauw-witte tegeltjes in combinatie met een houten materialen, glimmende bronzen lampen en een trendy verticale tuin vol plantjes. Vooral de bronzen, houten en blauwe accessoires zou ik allemaal wel mee willen nemen naar huis. Een muur vol zwart-wit foto's siert de wand van het restaurant. Neem plaats in de serre met uitzicht op de Lange Hezelstraat of aan de knusse tafeltjes in het midden. Ben je met een grotere groep neem dan plaats aan de lange tafel in een apart, knus gedeelte van het restaurant. 

Lees meer over Nibbles

IMG 20170325 141257 001

5. Yoghurt Barn

Oké, het is een keten die je door heel Nederland vind, maar toch verdient hij een plekje op deze lijst. Gewoon omdat ze de lekkerste creaties van yoghurt weten te maken en omdat het interieur trendy en uitnodigend is. En behalve die heerlijke yoghurt- en kwarkhapjes kan je er ook genieten van een heerlijke brunch of high tea. De high tea ziet er oogstrelend uit! Die ga ik binnenkort even uitproberen. 

Lees meer over Yoghurt Barn

OPENslowcafe

6. OPEN Slowcafé

Even tot jezelf komen. Dat is wat OPEN beloofd. "Life in the fast lane. Je agenda is vol, je praat niet maar appt, je bent permanent online, zelfs je lunch is te vaak fastfood. Herken je dit? OPEN wil de broodnodige balans bieden." Op de menukaart staan eerlijke en verse producten uit de regio. Daarnaast kan je er ook goed doen voor een ander. Bestel een kopje koffie voor een ander die het hard nodig heeft. Eerder schreef ik er al dit artikel over (foto: OPEN slowcafé)

Demain

7. Demain 

Cocktail time! De menukaart barst van de lekkere cocktails! Gevaarlijk want voor je het weet ga je 'op de kop' naar huis. De cocktails heeft Demain onderverdeeld in zes categorieën; sweet, sour, fresh, tiki, classis en specials. Niet zo'n cocktailliefhebber, je kan er ook een glaasje wijn, biertje of whisky bestellen (foto: Demain).

Lees meer over Demain

Nóg meer hotspots in Nijmegen

Nijmegen kent natuurlijk nog veel meer leuke plekjes dan alleen in de Lange Hezelstraat. Kijk voor een compleet overzicht van alle hotspots in mijn blog over Nijmegen of lees het artikel 'hotspots in Nijmegen'. Mijn persoonlijke favoriet? Neem eens een kijkje bij de oude Honig Fabriek! 

Op de website Hezelstraat Nijmegen vind je een mooi overzicht van alle winkels, boetiekjes en eettentjes van de straat.

 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in