Festivals Tips 2017

Good times, good music, good memories

Een drankje in je hand, de grassprieten voelend tussen je tenen, zonnetje op je bol, gezellige mensen om je heen en hele fijne muziek op de achtergrond… Festivals! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Oké, ik heb ook wel eens met -6 graden lopen blauwbekken in mijn tentje en modder van mijn oor af kunnen schrapen na een niet geziene modderplas maar hey, dat hoort er stiekem ook een beetje bij.  Voor de een kan de line-up qua artiesten bepalend zijn om naar een festival te gaan, voor de ander kan het juist de sfeer zijn die de doorslag geeft. Aangezien bij festivals de keuze reuze is tegenwoordig, is er eigenlijk voor ieder wat wils. Wat het dus ook weer erg moeilijk maakt… Daarom ga ik je een beetje helpen! Mijn top 5 van festivals die je niet wil missen deze zomer!

WhatsApp Image 2017 03 20 at 21.34.25

Lowlands

De klassieker in dit lijstje. Viert dit jaar haar 25ste verjaardag!!!

Voor een lang weekend is er een soort mini dorpje gecreëerd in Biddinghuizen waar alles draait om muziek, maar vooral gezelligheid. En sfeer! Bijna niet te beschrijven! You hate it or love it. In mijn geval, I adore it!

Naast muziek kun je op Lowlands ook naar dans- en comedyvoorstellingen. Er is een bioscoop en de mogelijkheid om workshops te volgen. Maar je kunt ook relaxen in een van de sauna’s in de Lowzone. Onderwerpen als duurzaamheid, politiek en literatuur worden dan niet geschuwd. Een enorme veelzijdigheid en dus voor ieder wat wils… Dat is Lowlands! Rock, urban, techno, indie, punk, electro… Betreft muziekgenres is het aanbod mega divers! In diverse tenten over het grote festivalterrein kan je luisteren naar jouw favorieten of juist een nieuwe favoriet ontdekken.

Vrijland2 001

Vrijland

Laten we de 1 daagse festivals niet vergeten! Vrijland is namelijk te leuk om over te slaan. Wil jij op 5 mei Bevrijdingsdag vieren en echt stilstaan bij vrijheid, dan is Vrijland de plek. Heerlijk dansen met je blote voeten in het zand, terwijl je geniet van een lekker drankje. Maar chillen in een hangmat of zitzak behoort ook tot de opties. De locatie is top: heerlijk aan het water van Blijburg aan Zee. En qua muziek kan je alle kanten op!

Naast house, techno en een disco dolly stage, wordt het muzikale aanbod dit jaar uitgebreid met een Nederlandstalige hiphop stage en een open air reggae stage! Er hangt een relaxt en vrijblijvend sfeertje zoals het hoort op een dag als deze! Wij gaan dit jaar sowieso ook naar Vrijland en we laten je weten hoe het was! (foto: Vrijland)

IMG 2939 001

Solar weekend

Een kleurrijk festival aan de Maasplassen van Roermond. Pop, dance en rap is de muziek die de boventoon voert en creativiteit is hierbij de kernwaarde! Je kijkt je ogen uit. Indrukwekkende bouwwerken, gekke zelfbedachte spelletjes en bezoekers in bijzonder uitgedoste outfits, niets is te gek tijdens dit weekend.

Een popcornbad of een tinderdagverblijf is hier de normaalste zaak van de wereld.

Het Solar weekend is trouwens niet compleet zonder haar jaarlijks terugkerende watergevecht. Dus bewaar een plekje in je backpack  voor een supersoaker-waterpistool.

Downtherabbithole1

Down The Rabbit Hole

Het jonge, aparte zusje van Lowlands. Dit jaar wordt ze alweer 4 jaar! En ze doet het goed. Vorig jaar volledig uitverkocht, dus deze kleine meid komt er wel!

Waarin Down The Rabbit Hole zich echt onderscheidt, is de geweldige aankleding van het festivalterrein. Dit werd afgelopen jaar overigens ook beloond, want toen won het festival de prijs voor het mooiste festival van Europa. Zeer verdiend als je het mij vraagt, want het terrein is een grote beleving. Zo sta je nog te springen bij de main stage, zo ontdek je ineens een geheim podium verscholen tussen de bomen. Dit festival zit vol verrassingen, is iets alternatiever en bevindt zich heerlijk aan het water. En laten we niet de kleine leuke feestjes vergeten die over het hele terrein gaande zijn! Ook kan je vlotten bouwen of helemaal zen worden tijdens een lesje yoga. (foto: Down the Rabbit Hole)

appelpop

Appelpop

Wat ooit begon als een klein lokaal feest, is inmiddels uitgegroeid tot een 2 daags festival. Aan de Waalkade in Tiel wordt er door jong en oud genoten van muziek. Met 3 podia waar voornamelijk nationale artiesten optreden. Toch weten ze elk jaar ook een paar internationale artiesten te strikken. De toegang kost niets! Als echte Nederlanders kunnen wij dit wel waarderen, toch!?

Appelpop is een van de festivals die het festivalseizoen afsluit en is een van de grootste gratis festivals van Nederland. Dus absoluut de moeite waard! (foto: Appelpop.nl)

glampingfestival2 001

Hate camping, try uncamping

‘Ja maar, ik haat kamperen’ is tegenwoordig geen excuus meer om niet naar een festival te gaan. Diverse festivals bieden de mogelijkheid aan om te ‘glampen’ (Lowlands Down The Rabbit Hole en Solar doen daar aan mee!). Ideaal voor degene die geen zin heeft om een tent en de rest van de kampeerspullen mee te slepen. Per festival verschilt het qua mogelijkheden, van kleurrijke tipi tent tot een kleine lodge. Tuurlijk zit hier wel een prijskaartje aan, maar dan heb je wel iets bijzonders. Op de site van de festivals zie je de mogelijkheden voor accommodaties.

En mocht je nu echt voor ‘luxe’ willen gaan, dan heb ik helemaal de oplossing voor je… Bungalow vakantieparken!!! Serieus, bij de meeste festivals vind je een bungalowpark in de buurt! Hou er dan wel rekening mee dat je er een klein stukje voor moet fietsen, rijden of wandelen.

Festivals2017

Festival food

De tijd van een weekend friet , pizza en een blikje knakworsten opwarmen op een pitje is voorbij. Festivals springen goed in op de foodtrends. Het aanbod aan eten is enorm, van foodtrucks tot chefkoks die aan het kokkerellen zijn. Maar ook diverse internationale keukens zijn aanwezig, zoals Mexicaanse wraps, een Indiaans rijstprutje of heerlijke sushi. Ik kan je zeggen dat ik altijd keuzestress heb. Gelukkig kan je ook nog gewoon een heerlijk patatje mayo halen, maar let op: het is dan wel een biologisch. (foto: Campsolutions)

IMG 6122 001

Bijzondere muzikale vakantieplannen

Vergeet ook niet om naar de festivals in het buitenland te kijken! Denk aan Rock Werchter of Tomorrowland in België, Glastonbury in Engeland, Sziget in Hongarije en  Roskilde in Denemarken. Plak er nog een aantal dagen aan vast en je hebt een fijne veelzijdige vakantie te pakken!

Ga jij dit jaar een 'festivalletje pakken'? 

Wendy 2

Geschreven door Wendy

Grote passie voor reizen | Leert ongetemde reislust te combineren met moederschap | Van wereldstad tot jungle | Kampeert alleen op festivals | Grote liefde voor New York en haar zoontjes | Ontdekt de kneuterigheid van bungalowpar...

Meer over Wendy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in