Vrijland Festival

Everybody is free to feel good!

Ow yeah! 5 mei ben ik samen met een vriendin van Nijmegen naar Amsterdam gereisd. Met een hele goede reden: de vrijheid vieren! Nu ben ik altijd wel te porren om een feestje te vieren. Maar 5 mei is een heel bijzondere als je het mij vraagt. Vooral omdat vrijheid iets is wat niet vanzelfsprekend is. Het is iets wat je moet koesteren. En waarop heel veel dansjes gedaan moet worden. Vrijland Festival weet daar wel raad mee!

Voor mij was het festival redelijk onbekend. Dus vol verwachting klopte mijn hart toen we in speciale pendelbussen naar het festivalterrein werden gebracht. Blijburg aan Zee als eindbestemming. Vrijland Festival ligt aan het water en dus sta je met je voeten in het zand te dansen. Nog een beste workout ook kwam ik achter. Dit geeft het ook wel iets speciaals; een locatie die niet standaard is. De weergoden zijn best oké deze Bevrijdingsdag. De regen blijft in ieder geval weg, dat is het belangrijkste. Maar in mijn fantasie kan ik mij helemaal voorstellen dat, wanneer de zon schijnt, deze locatie nog meer glans krijgt. Maar ook zonder zon liggen de strandstoelen prima en smaakt mijn rosé nog steeds top.

DSC01112 001

DSC01131 001

DSC01174 001

Music was my first love…

De muziek is gevarieerd. In de grootste tent van het festival kan de technoliefhebber zijn hart ophalen.

Voor meer urban en hip hop kom ik terecht in de Puna. Een iets kleinere tent. Normaal gesproken niet helemaal mijn ding qua muziek. Maar de sfeer zat er goed in. Met als gevolg dat we verschillende malen een kijkje zijn gaan nemen.

Disco Dolly had haar plek genomen in een strandpaviljoen. Leuk om zo’n muziekstijl ook te horen op een festival! En het strandpaviljoen zorgde voor een leuke variatie aan spots om naar muziek te luisteren en te dansen.

Groove Proof, mijn favo! De reggae area. Stil zitten was onmogelijk. De heupen zijn los gegooid. Heerlijk in de buitenlucht.

Ook aan degene die niet zo van massale drukte houdt, is gedacht. In Hutje Mutje (de naam alleen al) konden we gezellig knus met elkaar dansen op lekkere beats.

DSC01159 001

DSC01177 001

DSC01166 001

Maar er is meer!

Het festivalterrein is gezellig aangekleed. Er is veel kleur. Strandstoelen en hangmaten om te relaxen. De spieren kunnen worden getraind maar je kan ook helemaal zen worden tijdens een yogasessie. Lekker zwieren in de zweefmolen of even shoppen en neuzen bij de leuke kraampjes. Een spelletje spelen in een gekke themacaravan of toch proberen om jezelf over de kop te schommelen. Het moge duidelijk zijn, er valt genoeg te beleven! Het is ruim opgezet, maar het heeft wel iets gezelligs en intiems over zich heen. Je hopt makkelijk van de ene naar de andere tent.

WhatsApp Image 2017 05 06 at 21.54.37

Vrijheid is….eten waar je zin in hebt

Festival eten. Een belangrijk ding als je het mij vraagt. Ook hierin kan ik Vrijland Festival een goedkeuringsvinkje geven. Allemaal leuke kleurrijke foodtrucks van diverse keukens. Mijn partner in crime is van de vega hapjes. Ook zij kwam niks te kort. Kroketten of frikadellen heb ik niet gezien (of misschien wilde ik ze gewoon niet zien, want er waren teveel andere smakelijke keuzes).

Voor de die hards was er trouwens ook nog een afterparty bij Claire op het Rembrandtplein. Ondanks dat ik daar normaal gesproken wel tot deze groep behoor, heb ik deze aan mij voorbij laten gaan. Er moest ook weer een trein terug naar Nijmegen gepakt worden.

Vrijland vierde dit jaar haar 5 jarige jubileum. Een goede reden om flink uit te pakken en om de gasten te verwennen. En dat is gelukt! Ik ging niet met een snoepzakje naar huis, maar wel met een dikke glimlach en spierpijn in mijn benen van het dansen.  Everybody’s is free to feel good, een van mijn favo songteksten. En het zegt precies waar ik, maar zeker ook Vrijland Festival, voor staat!

DSC01158 001

WhatsApp Image 2017 05 06 at 21.54.35

WhatsApp Image 2017 05 06 at 21.56.39

DSC01153 001

DSC01141 001

WhatsApp Image 2017 05 06 at 21.54.30

WhatsApp Image 2017 05 06 at 21.55.30

WhatsApp Image 2017 05 05 at 20.52.25

Wendy 2

Geschreven door Wendy

Grote passie voor reizen | Leert ongetemde reislust te combineren met moederschap | Van wereldstad tot jungle | Kampeert alleen op festivals | Grote liefde voor New York en haar zoontjes | Ontdekt de kneuterigheid van bungalowpar...

Meer over Wendy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in