Heerlijke HerfstBestemmingen

Tips voor herfsttrips

De wereld kleur bruin, de blaadjes vallen van de bomen en de eerste storm raast over het land. Tijd voor een winterslaap of juist tijd om erop uit te gaan!? Sommige bestemmingen komen het best tot zijn recht in de herfst! Kom dus maar onder dat dekentje vandaan en ontdek deze heerlijke herfstbestemmingen…

Herfstvakantie in Europa

De herfst is een prachtig vakantieseizoen! Buiten is het eerder donker, dus de kaarsjes branden eerder. De veel bestemmingen schijnt er nog een heerlijk herfstzonnetje. Geen overdreven hoge temperaturen, maar een aangename najaarszon. In oktober zijn deze bestemmingen ‘Niet Te’. Niet te duur, niet te druk, niet te warm.

sunset 2434796 1920

Rome

In de zomer is het er snikheet, en druk, en snikheet. Dus kan je beter even wachten tot de herfstvakantie en alsnog je koffers pakken voor een weekendje Rome. Hoewel de nachten ook al fris kunnen worden, verwarmt het zonnetje je overdag nog genoeg voor een terrasje (met jas aan, dat wel). De herfstzon geeft de stad een unieke gouden gloed. Alsof de stad in vuur en vlam staat. En ook de shoppers onder ons kunnen er hun hart ophalen. De nieuwe wintercollectie hangt in de winkels. Voor de Romanen is de herfst een goede reden om weer hun wintergarderobe te showen. Op het terras, met een ijskoffie, een mooi zonnebril en een dikke sjaal, het is geen uitzondering.

IMG 6154

Toscane

Deze regio in Italië is in de herfst misschien wel op zijn mooist! De najaarszon verlicht het prachtige, glooiende landschap. De pijnbomen en kastanjebomen kleuren bruin en oranje. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen de 20 en 25 graden, heerlijk. Maar misschien nog wel belangrijker; de herfst is het Druivenplukseizoen! Toscane staat dan in het teken van wijn! De druiven worden in september geoogst en in oktober openen de boeren hun wijnkelders voor het publiek. Je kan er de nieuwste oogst proeven (jammie). Toscane is namelijk de streek van de Chianti, Montalcino of Montepulciano- wijntjes. Naast de druiven, zijn ook de olijven rijp en wordt er door jachthonden volop gezocht naar truffels. Lekkerbekken kunnen deze periode dus hun hart ophalen in Tocsane.

Ga zeker ook naar de stad Florence. In de zomermaanden is het hier poepiedruk en heter dan heet. Maar in de herfst is het er heerlijk! Struin door de historische straatjes en proef van het echte Italië. Valt er toch een herfstbui? Geen nood, er is genoeg vermaak in het beroemde museum of ga shoppen!

Veluwe 2CV oldtimer natuur eigen land

Veluwe

De heide kleurt paars, de bossen bruin en de paddenstoelen schieten uit de grond… Het is prachtig in de Nederlandse natuur tijdens de herfst. Waarom weggaan als er in ons eigen land zoveel moois te zien is? Ja, het kan zijn dat er een flinke herfstbui valt. Of dat je terecht komt in een najaarsstorm. Maar daar kunnen wij Nederlanders toch zeker wel tegen. “Je bent niet van suiker”, hoor ik mijn moeder zeggen. En hoe lekker is het om na een stevige boswandeling in de herfstkou binnen op te warmen met een warme chocomel of (nog beter) rode wijn?

Pak je winterjas en sjaal dus maar in en ga naar misschien wel het mooiste natuurgebied van Nederland; de Veluwe. Tijdens de herfstvakantie worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud, zoals een herfstverrassingstocht of een maak een seizoenswandeling over de Veluwe met een gids en zoek naar alle veranderingen van de natuur.

playa francesca 2460285 1920

Canarische Eilanden

Bye bye regenbuien, hello herfstzon! Het grote voordeel van de Canarische Eilanden is de aangename temperatuur het hele jaar door. In de herfstmaanden kan het nog rond de 22 graden worden op de eilanden. Een heel fijn temperatuurtje. Nog warm genoeg om een duik te nemen in het zwembad, maar niet zo heet dat je je niet meer kan bewegen. Ga surfen op het eiland Fuertaventura, fietsliefhebbers strijken neer op Gran Canaria, families op Tenerife, rustzoekers gaan naar Lanzarote en wandelaars banen hun weg naar La Palma. Wil je graag tips van een local over het eiland Gran Canaria? Lees dan eens dit artikel ‘Groetjes Uit Gran Canaria’ .

landscapes 2712473 1920

Zweden

De herfst is in Zweden prachtig! Het najaar is een ideale periode om Zweden eens te bezoeken. De overgangstemperaturen van de zomer naar de winter zijn helemaal prima. Het is er nog lekker mild. Ideaal om een prachtige wandeling door de bossen te maken. Want aan bomen geen gebrek in Zweden. De bossen verkleuren in de meest waanzinnige kleuren bruin en oranje. Het is er nog niet te koud, maar ook die vervelende zomerse muggen zijn een heel eind verdwenen. Enne met een beetje geluk kan je ook al een glimp opvangen van het Noorderlicht! Zodra de avonden langer worden en het vroeg donker is, is er ook een kans op dit magische lichtspektakel! Opletten dus.

ibiza 2734874 1920

Ibiza

Partyeiland Ibiza heeft zoveel meer in huis dan alleen ‘pillenfeestjes’. De meeste feestjes zijn over hun hoogtepunt heen en het eiland verkeert in relatieve rust. Tijd voor de natuur! Want Ibiza stikt van de mooie plekjes. Het najaarszonnetje verwarmt het eiland tot een lekkere temperatuur van ongeveer 20 graden. Er valt misschien af en toe een buitje, vervelend misschien, maar ook mooi want dankzij deze waterdruppels komen er kleurrijke bloemen in bloei. Op de stranden is het nog steeds goed toeven; de zonsondergangen zijn waanzinnig mooi. En denk niet dat er helemaal niets meer te beleven is op Ibiza, zo is het ook niet. In oktober vind jaarlijks het ‘October Ibiza Festival’ plaats, waar ook veel locals op af komen (leuk!). Het wordt ook wel Flower Power festival genoemd omdat de muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 op het programma staan. Do I need to say more?

wenen

Wenen

Wenen is een perfecte winterbestemming; de besneeuwde straten zijn super romantisch. Ook als zomerbestemming is Wenen een echte aanrader. Maar wat dacht je van Wenen als herfstbestemming? In het najaar is Wenen misschien wel bruisender dan de rest van het jaar. Het ene festival lost het andere festival af. Vooral muziekliefhebbers kunnen in oktober hun hart ophalen in de Oostenrijkse stad. Zo is er in oktober ‘Wiener Wiesn’, een bierfestival. Begin oktober dans je de sterren van de hemel bij "Waves Vienna”. En alsof dat niet genoeg is, is er eind oktober het Wien Modern Festival. Een vol muziek, dans, theater, kunst en film.

budapest 1959378 1920

Boedapest

Tijd voor een ‘Oude Wijven Zomer’, zoals de Hongaren zo schattig de herfst noemen. En laat ik nou zo’n ‘oud wijf’ zijn die dat heerlijk vindt; ’s ochtends is het nog lekker fris maar overdag zijn de temperaturen zeer aangenaam. Boedapest staat daarnaast bekend om zijn baden en zijn spa’s. En tref je dan toch zo’n herfstachtige dag… wat is er dan lekkerder dan een dagje spa? Heerlijk badderen, bubbelen in een jacuzzi en jezelf laten verwennen. Ander voordeel is dat de grootste toeristische drukte wel voorbij is! Er is nog genoeg rumoerigheid en nog genoeg te doen, maar je hoeft niet meer ‘over koppen te lopen’. Boedapest is een stad met veel parken die zich prima lenen voor een kleurrijke herfstwandeling.

ardennen

Ardennen

Bij de herfst horen vallende blaadjes en kleurrijke bossen. Waar vind je deze beter dan in de Ardennen? Ideaal voor de herfstvakantie want je bent er zo! In de Ardennen is er in het najaar genoeg te doen. En zoals ik al aangaf “we zijn toch zeker niet van suiker?!”. Dikke jas aan en naar buiten! Wist je trouwens dat je het beste ‘de batterijen kan opladen’, door de natuur in te gaan. Er schijnt niets zo heilzaam te zijn als een goede boswandeling. En hoe fijn is het om met rode, koude appelwangen en tintelende vingers jezelf op te warmen aan een warme chocomel (of rode wijn!). Naar buiten dus, één van de vele bossen in. Natuurlijk ben je niet verzekerd van mooi weer, maar gelukkig zijn er in de Ardennen ook genoeg ‘binnen-alternatieven’. Wat dacht je van de Spa in Spa? Bier proeven in één van de vele brouwerijen? Of gewoon gezellig een potje kaarten in een gezellig houten huisje in het bos, kampvuurtje erbij, niets meer aan doen.

(Foto's Rome, Canarische Eilanden, Zweden, Ibiza, Wenen, Boedapest: Pixabay)

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in