Wintersport Noorwegen

Beleef de ultieme winter in Noorwegen

Ieder jaar trekken miljoenen mensen naar de Franse en Oostenrijkse Alpen, maar de ultieme winterbeleving in Noorwegen hoor je minder vaak voorbij komen. Dat is niet helemaal terecht, want in Noord-Europa vind je sneeuwzekere pistes midden in de ongeëvenaarde natuur van Noorwegen. 

Waarom kiezen voor Noorwegen? Niet alleen is het een stuk rustiger op de pistes, maar het wintersportseizoen duurt ook nog eens een stuk langer door de noordelijke ligging. De skigebieden liggen ook allemaal in het zuiden van Noorwegen, waardoor het het een stuk langer licht is dan dat je denkt. Daarnaast hebben de meeste resorts verlichte pistes, waardoor je ook nadat de avond is gevallen nog steeds de pistes kunt bedwingen.  

GEILO2

Skiën tussen twee nationale parken

Een van de mooiste skigebieden van Noorwegen is Geilo. Geilo is een levendig bergdorp, gelegen op 800 meter hoogte. Het ligt tussen twee nationale parken in en vlak aan de Hardangervidda, het grootste bergplateau van Noord-Europa. In het skigebied van Geilo vind je meer dan 50 bergtoppen, 39 afdalingen en 18 skiliften. Ook kun je er terecht voor een bezoek aan meerdere sneeuwparken. 

In Geilo vind je gegarandeerd een dikke laag sneeuw, terwijl de skiliften altijd rustig zijn, waardoor je onbezorgd de berg op en af kunt. Maar buiten de skipistes om is er tijdens de winter nog zo veel meer te beleven. Het gebied heeft een plaatselijke spa, waar je na een intensieve dag de spieren wat rust kunt geven. Zoek je iets uitdagenders? Ga mee met een avontuurlijke hondensledetocht en laat je voortrekken door een groep dolenthousiaste husky’s.

Ook is het gebied een paradijs voor langlaufers. Geilo heeft namelijk meer dan 550 kilometer aan goed onderhouden langlaufpaden. Ontdek de rust van de woeste natuur en stop bij een van de traditionele bergcafés die je langs de paden tegen komt. Geilo staat sowieso bekend om de vele gezellige restaurants midden in de bergen. Een aantal restaurants liggen ook op een korte ski-afstand en zijn hierdoor heel geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

GEILO1

Hoe kom je er?

Geilo is makkelijk te bereiken via zowel Oslo als Bergen. Vanuit Amsterdam vertrekken er dagelijks KLM-vluchten naar beide Noorse steden met een vanaf-prijs van €99. Vervolgens kun je kiezen om met de trein een van de mooiste treinroutes in de wereld af te leggen of met de huurauto binnen 3 uur op de piste te staan. Via Buro Scanbrit boek je een complete wintersportvakantie naar Geilo al vanaf €445 per persoon. Wil je meer informatie over Geilo of de andere Noorse skigebieden? Bezoek dan de website van Norway Home of Skiing

 

GEILO9

GEILO5

GEILO6

GEILO8

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in