Eendjes toeren Laag Holland

Ducktrail Rally!

Voor mij ben je alles behalve lelijk, mooi eendje! Het is stiekem een droom die uitkomt, een hele dag cruisen door het mooie gebied van Laag Holland in een oud eendje. Absoluut mijn hoogtepunt van een weekendje in Laag Holland. Het zonnetje schijnt en de tulpen staan vol in bloei, we hadden geen betere dag uit kunnen kiezen.  Wil je Laag Holland ontdekken, doe het dan in stijl met de Ducktrail Rally!

Toeren met eendjes2

Laag Holland

Laag Holland ligt op steenworp afstand van het drukke Amsterdam. In dit gebied vind je uitgestrekte landschappen, oude molens, pittoreske dorpjes en heel veel water. In de 17de eeuw werden de grote binnenmeren drooggelegd, waardoor de regio nu bestaat uit schilderachtige, uitgestrekte polders.

Ducktrail toeren eendjes Laag Holland2

Schittereend of Duck of Hazzard

Op een zonnige zondagochtend maken we kennis met Schittereend en Duck of Hazzard, de leuke eendjes van Ducktrail. Bij binnenkomst verschijnt er meteen een glimlach van oor tot oor. De kleurrijke eendjes staan al the shinen in de loods. Robbert, vertelt ons de planning en we krijgen een korte uitleg over het gebruik van de eend. Wij kiezen natuurlijk de knalrode rode eend! We staan als eerst buiten de eerste proefrondjes te maken. We hebben er zin in! Het zonnetje schijnt, het dak gaat eraf en daar gaan we dan.

toeren in eendjes laag holland

Een kopje koffie bij Fort Resort Beemster

Al snel rijden we met hele konvooi van maar liefst 4 auto’s door het prachtige polderlandschap. Onze eerste stop is een kopje koffie bij het duurzaam Fort Resort Beemster. Dit oude fort is een aantal jaren compleet gerenoveerd tot een prachtig wellness resort en hotel.

Al snel bereiken we een leuk dorpje waar we een poging tot steen werpen gaan doen. Een Oer Oud Hollands spel die hier in de omgeving tijdens de Nazomerfeesten nog steeds enthousiast door velen wordt gedaan. Helaas blijk ik alles behalve een talent te zijn, dus kruip ik weer snel het lelijke eendje in om naar de volgende bestemming te touren.

Fort Beemster

Tulpen, Tulpen en nog eens tulpen

Wat hebben we een geluk, de tulpen staan vol in bloei. Uit het niets verschijnen er talloze kleurrijke velden. Een kleurexplosie. Hier moeten we natuurlijk stoppen. Als kleine kinderen zo blij huppelend door de tulpenvelden in het Beemster gebied. Ik krijg er maar niet genoeg van. Maar we moeten verder naar onze volgende stop. Ik maak nog snel wat laatste foto’s en spring weer het eendje in.

Ducktrail toeren eendjes Laag Holland

You had me at snoep!

Ik wilde eigenlijk niet weg bij de prachtige tulpenvelden, maar toen het woordje snoep viel was ik vrijwel direct om. In het eeuwenoude Graft vind je het aller kleinste snoepwinkeltje van Nederland dat wordt gerund door Bram en Aagje. Het snoepwinkeltje is 5,4m2 en staat vol met heel veel lekkere oud Hollands snoepjes. Voor mij was het nog steeds onmogelijk om een keuze te maken.

KleinsteSnoepwinkeltje

De Rijp

Vanaf Graft reden we door naar het charmante dorpje De Rijp. In dit dorpje vind je nog altijd typische Zaanse huisjes. Het is een hele fijn plek om lekker doorheen te wandelen, want het oude centrum van de Rijp is erg goed bewaard gebleven. Een mooie afsluiter van een prachtige dag.

We rijden terug naar de loods waar ons nog een uitgebreide lunch staat te wachten. Wat een unieke ervaring en mooie manier om het gebied van Laag Holland te ontdekken. Een aanrader voor iedereen! 

Laag Holland11

Laag Holland 116

 

Desi

Geschreven door Desi

Food & Travel addict | Vaak foetsie en een beetje foodie | Gevallen voor Indonesië en liefde van haar leven | Gaat trouwen! | Andere grote liefde de kleine mops | Nieuwe reisplan in de maak; de wereld rondreizen...

Meer over Desi

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in