This Is Holland

Vlieg 5D over Nederland 

Vol trots en verbazing verlaat ik 'THIS IS HOLLAND'. Trots op hoe mooi ons eigen landje eigenlijk is. Dat wist ik stiekem al wel, maar deze ervaring bevestigd dat dubbel en dik. Wat is Nederland een pareltje! Bij THIS IS HOLLAND vlieg je in 5D (ja, dat kan!) rakelings over de must sees van Nederland. Je hangt boven een bolvormig scherm terwijl je handen en voeten los boven de grond bungelen. Na bijna twee jaar filmen met een laagvliegende helikopter is het eindelijk klaar voor het grote publiek. Stap aan boord... 

Wind in mijn haren

Eerst een beetje geschiedenis. Voordat we plaats mogen nemen in onze 'vlieg-stoel', krijgen we even een kort les vaderlandse geschiedenis. Wat maakt Nederland nou zo bijzonder? En hoe gaan wij Nederlanders om met al dat water in ons land? Allemaal een opwarmertje voor het komen gaat... 

De deuren gaan open en we stappen een donkere zaal binnen. Mijn tas gaat in het zakje onder mijn stoel. De gordels worden vastgesnoerd. We zijn klaar om te beginnen. Eerlijk is eerlijk, ik vind het best een beetje spannend! Want het is niet dagelijks dat ik in 5D over ons land ga vliegen. We stijgen op, de lucht in. En daar gaan we! De wind voel ik in mijn haren. Rakelings vliegen we over de Noordzee, de Wadden, de Veluwe, Amsterdam, de haven van Rotterdam en nog zo veel meer. Ik kijk mijn ogen uit. Wijs van links naar rechts en verbaas me over hoe veelzijdig ons kleine landje eigenlijk is. Een kudde koeien rent onder me vandaan. Ik voel de spetters van de zee en ruik zelfs de tulpen als we over de kleurrijke bloemenvelden vliegen. Die effecten, zoals mist en regen, maken de ervaring helemaal compleet. 

We minderen vaart. Ow nee! Ik wil nog niet dat het afgelopen is. Ik wil meer! 

Show 2 Nederland van Nu

Holland Lounge

Hoewel de vlucht ten einde is, heeft THIS IS HOLLAND nog meer te bieden. In de Holland Lounge leer je nog meer over de bijzonderheden van Nederland en wordt dieper ingegaan op sommige hoogtepunten uit de show.

Holland Lounge 2

Unieke beelden

De beelden van THIS IS HOLLAND zijn gemaakt door de makers van de bekende Nederlandse natuurfilm De Nieuwe Wildernis! Er is zo'n twee jaar gefilmd om tot dit resultaat te komen. Een laagvliegende helikopter met een red fish-eye-lens vloog urenlang over Nederland. Alle jaargetijden pikten ze mee; van een pak sneeuw en schaatsen tot lente-achtige taferelen van tulpenvelden. Zelfs de muziek mag er wezen. Deze is gecomponeerd door René Merkelbach (je weet wel, van de Efteling!) en is ingespeeld door een orkest van veertig man.

Holland Lounge

Een ervaring rijker

Absoluut een unieke, spannende en speelse manier om ons land te zien en te ervaren. Nee, het is geen museum. Nee, het is geen attractie. Het is een ervaring! Dus ben je in Amsterdam? Stap aan boord en ontdek Nederland zoals de vogels doen. In vogelvlucht! 

Bereikbaarheid

Je vindt THIS IS HOLLAND in Amsterdam Noord, naast A'DAM Lookout en het EYE museum. Vanaf het Centraal Station gaat er een gratis pondje naar Amsterdam Noord. Er is ook een parkeergarage onder THIS IS HOLLAND. 

(bron foto's: THIS IS HOLLAND)

THIS IS HOLLAND

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in