Bijzondere Campings NL

One-of-a-kind kamperen

Op deze campings is kamperen een groot avontuur! Campings die lijken op een hip festival met buitenbarretjes en openlucht optredens. Campings waar de kids in een zweefmolen rondjes tollen. Campings waar het kampvuur elke avond brandt. Campings met vintage-markten, theatervoorstellingen en te gekke workshops. Campings met kekke huisjes van bussen, hippe containers of een complete kas. Campings met oog voor de natuur, vol bomen en modderpoelen, waar je lekker vies kan worden. Campings waar de fantasie van de kleintjes geprikkeld wordt. Campings waar ook grote mensen zich weer klein voelen. Eigenzinnig en one-of-a-kind en dat in ons eigen Nederland. Deze super toffe, kindvriendelijke campings staan absoluut op mijn to-go-lijstje, want kampeerder of niet, hier wil je gewoon een keer naar toe (en ja, zelfs ik!). (Bron hoofdfoto: camping Buitenland)

Pop it up! 

Kijk ook eens naar deze toffe lijst met Pop-up Glampings die deze zomer weer in ons land neerstrijken! 

 

Camping de Lievelinge5

1. Camping de Lievelinge 

Kijk nou! Dit is toch fantastisch! Al mijn reiskriebels worden aangewakkerd als ik de foto's bekijk van Camping de Lievelinge. De te gekken huisjes, de gekleurde lampjes, de festival-achtige eettentjes, de zweefmolen en het felroze sanitair. Deze camping brengt je hoofd op hol. En ook die van de kinderen, want er zijn ontelbaar veel leuke dingen te doen. Naast de speeltuintjes en de zweefmolen is er ook een groot zwemmeer. 

Behalve kampeerplekken voor je caravan, camper of tentje kan je ook een ingerichte accommodatie huren. Als 'huurling' kan je allerlei fantasieën laten uitkomen, want er zijn zoveel thema's (die tot in de puntjes zijn uitgewerkt)! Wat dacht je van een nachtje in 'circus Rodin, compleet met leeuwenwagen en kassahuisje. Of ga logeren in de gele, oude schoolbus 'to cool for school'. Of ga compleet in 'kamp-stijl' logeren in De Tante Pastellia & Angelo.

Genoeg vermaak voor de kids (en door word je blij van als ouder). Er is een groot zwemmeer, met ondiep gedeelte voor de kleinere kids. Het kampeerterrein is autovrij en dus ook een Lievelingsplek voor kinderen. Ze kunnen vrij en veilig fietsen en spelen op de speeltoestellen en varkentjes knuffelen en dwergschaapjes aaien in de kinderboerderij. Bij Camping de Lievelinge doen ze aan kinderarbeid, want in het hoogseizoen is 'Kids Lab' geopend. Hier kunnen kinderen knutselen en verven. Hun kleurrijke creaties mogen ze aan de bomen en hekken van de Lievelinge hangen. 

Bij Restaurant Kees & Kwartel kan je terecht voor ontbijt, lunch en avondeten! "Naast ons restaurant Kees & Kwartel staat Jungle Bar Marie Laveau waar het vaak nog tot laat gezellig is. Dan wel aan de bar, in de hout gestookte hot-tub of heerlijk wegdromend bij het kampvuur. Tegenover de buitenbar ligt onze kleurrijke tuin met een overdekt middenterrein inclusief gezellig bankstel. Hier komt menig feestje tot leven. Je kunt er eten aan lange bourgondische tafels, een workshop hosten, een borrel geven. Met hetzelfde gemak toveren deze hotspot om tot swingende dansvloer, een open podium of bioscoop. Last but not least vind je hier ook ons pronkstuk en gangmaker, de klassieke zweefmolen. Wat voor feestelijkheid je hier ook komt vieren, een rondje in de zweef kan daarin niet ontbreken".  

Bedenk wel dat Kees & Kwartel, de zweefmolen en de buitenbar in het laagseizoen beperkt geopend is. 

Adres: Haarweg 6, 4214 KL Vuren (Gelderland)

Bron foto's: camping de Lievelinge

Camping de Lievelinge1

Camping de Lievelinge3

camping lievelinge zweefmolen

Camping de Lievelinge4

camping lievelinge8

2. Camping Buitenland

Buitenland is een kleurrijke en eigenzinnige camping waar je kan overnachten in de gekste creaties en waar een relaxte festivalsfeertje hangt. Hoewel er geen vast programma is, want er is een heel seizoen vol live muziek, onverwachte optredens en theater. Buitenland vind je verscholen in de bossen van Drenthe. Er is een natuurlijk zwemmeer en omgeven door bomen. Behalve een kampeerplekje tussen de bomen, kan je ook een unieke accommodatie huren.  Letterlijk uniek, want alle accommodaties zijn van zelfbouwers die de unieke ontwerpen zelf hebben gebouwd en ingericht. Geen plekje is hetzelfde.

Mijn hart gaat sneller kloppen van 'De Wildernis'. Twee zeecontainers die zijn omgetoverd tot een super smaakvol huisje voor maar liefst 8 personen. Een prachtige inrichting, een houtkachel binnen en een buitenkeuken buiten. Ook is er natuurlijk het kampvuur, waar je je zelf gesprokkelde takjes op kan branden. Hier móet ik een keertje naar toe. Of de 'Greenhouse'! Die is ook perfect! Een soort van glazen kas met maar liefst 3 slaapkamers. Het hart van het huis wordt gevormd door de ruime leefkeuken met een nostalgische gietijzeren Morsø houtkachel. Buiten kan je heerlijk relaxen in een van de hangmatten of marshmallows roosteren boven het kampvuur!

Maar naast deze one-of-a-kind plekjes zijn er nog meer waanzinnige accommodaties om te huren. Of ga natuurlijk gewoon met je eigen tentje of caravan :) 

Bij de Buitenbar is er altijd wat te doen. Het is het kloppende hart van de camping. Hier kan je ontbijten, lunchen en een heerlijke maaltijd bestellen. Hier kan het 's avonds zomaar eens gezellig laat worden. Er is veel aandacht voor vegetarische gerechten, maar als er dan toch vlees gegeten wordt dan wel het beste van het beste. Buitenland heeft een samenwerking met 'de Woeste Grond', voor de levering van 'Drents natuurvlees'. 

De hele zomer worden er te gekke activiteiten georganiseerd. Van die activiteiten die je stiekem altijd al eens wilde doen, maar nooit echt de tijd voor nam. Wat dacht je van een workshop 'Ukelele spelen' of samen met je kind naar een 'Wobbel Workshop'. Ook strijkt Circus Moustache neer in Buitenland met overdag leuke activiteiten voor de kids en 's avonds een voorstelling. 

Adres: Stieltjeskanaal 14, 7764 AJ Zandpol (Drenthe)

Bron foto's: Camping Buitenland

Camping Buitenland1

Camping Buitenland2

Camping Buitenland4

Camping Buitenland5

Camping Buitenland3

Camping Buitenland6

3. Camping Lolotte

Camping Lolotte is een echte 'buiten camping' voor de echte 'buiten mens'. De natuur is er het uitgangspunt. "Wij gaan links waar andere kindercampings rechts gaan. Geen hossende animatieteams en wildwater paradijzen, maar een camping voor bevlogen boomklevers, nieuwsgierige achtertuinavonturiers, onverschrokken padvinders (tot en met 10 jaar) en hun ouders. Van natuurbeleving, outdooractiviteiten tot gewoonweg vies worden. Kortom, een camping voor als je van buiten spelen houdt!" Zegt genoeg toch? Want wat is er leuker dan met je handen in de modder wroeten, met je blote voetjes in de plassen springen en slingeren aan de takken van een boom. 

De houten 'La Lo Lotte' huisjes zijn echt waanzinnig! De voorpui van het huisje is in zijn geheel open te duwen. Zo haal je de natuur naar binnen (of jezelf naar buiten). "De veranda, de vijver, het veld, en het bos zijn nu jouw woonkamer. En heb je behoefte aan minder, dan verklein je het huisje gewoon weer tot de leefruimte rondom de keukentafel." Het huisje is klein, maar fijn en super mooi ingericht. Het is geschikt voor 2 tot 4 personen. 

De HUTspot hutjes zijn klein maar fijn. Back to basic, maar wel een fijn bed en goed dak boven je hoofd. En last maar zeker niet least zijn de Bell tenten. Wel in een tent, maar ook de luxe van een tweepersoonsbed en twee losse matrassen. Er is in de mooie tent zelfs ruimte voor een lekkere zitplek en een keukenblok. 

Ook uniek is het zogenaamde 'eenouderveld'. Hier kan je als alleenstaande ouder samen met je kids genieten van een onbezorgde vakantie. Omdat je buurman of buurvrouw ook alleen is met de kinderen, is samen eten of iemand die op jouw kind let terwijl jij de afwas doet heel vanzelfsprekend. 

De natuur is nooit ver weg op camping Lolotte. Ook de activiteiten zijn geïnspireerd op de natuur: zo kan je er vuurtje leren stoken; Beestjes zoeken in het bos; Zwemmen in de beek en modderkastelen bouwen. Op de kampeervelden zijn speelelementen en zandbakken. Voor de ouders zijn er ook activiteiten zoals een yin yoga les. Op camping Lolotte vind je verder een buitenzwembad met pierenbadje, veel spelletjes, een modderkeuken en modderband en nog veel meer. 

Groot pluspunt: in de zomermaanden is er elke avond een aanschuiftafel! Elke avond staat er iets anders op het menu; van een barbecue, vegetarische gerechten tot lekkers uit de exotische keuken.  Als het even kan, dan zit je lekker samen buiten, aan lange tafels. Dat is nog eens écht vakantie vieren. Aanschuiven maar!

Adres: Diepenheimseweg 38, 7161 MA Neede (Gelderland)

Bron foto's: Camping Lolotte 

Camping Lolotte Bell Tent Kind

Camping Lolotte Kampvuur Kinderen

Camping Lolotte Modder Pan

Camping Lolotte La Lo Lotte Huisje 1

camping lolotte aanschuiftafel liggend mooi

Camping Lolotte Eenouderveld De Waard 1

4.  Camping Het Bos Roept 

"100 jaar geleden zwommen hier vissen. Nu ziet u er egels, konijnen, vossen, uilen, buizerds en reeën. Omarmd door een zeer gevarieerd en groot bos." Bij camping Het Bos Roept is de natuur altijd dichtbij. Omgeven door bomen, struiken, groen en water.  De camping ligt in het Robbenoordboos, een prachtig stukje natuur.  Daarnaast ligt de camping dichtbij de Waddenzee. Een en al natuur dus. 

De ingerichte tenten zijn echt ideaal voor als je niet zelf met je uitrusting op pad gaat. De tenten zijn compleet ingericht, met een opgemaakt bed, tafel en stoelen, een kleine kookfaciliteit en een drinkwatertapje. Ben je met een kleintje? Dan kan er nog een klein kampeerbedje worden bijgeplaatst. Back to basic, maar wel lekker luxe en in de watten gelegd worden. 

Behalve de campingplekken en ingerichte tenten staan er 2-persoons Forest Cabins. Deze 'ecolodges' zijn klein maar fijn. Ze zijn 15 m2 groot maar hebben een vast bed, een klein keukentje en een gezellige houtkachel. Er is een eigen composttoilet en douchen mag je in het badhuis van de camping. Elke ochtend wordt er een ontbijtje aan de deur gebracht! 

Ow ja, en zelfs met een bootje kan je aanmeren bij Het Bos Roept! Er is een passantenhaven met 28 ligplaatsen! 

Het gezamenlijke ontmoetingspunt 'the Shelter' is echt een eyecatcher. Een enorme kas, ruim hoog, breed en met uitzicht naar alle kanten. Hier kan je even heerlijk zitten met een glaasje wijn of gewoon even een boek lezen als het buiten flink regent. 

Hier kom je om tot rust te komen, te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft, te wandelen en door het bos te struinen en 's avonds een groot fikkie te stoken bij het kampvuur. 

Let wel op! Er is open water in en rondom de camping, even goed opletten met kinderen zonder zwemdiploma dus!

Adres, Den Oeverseweg 12, 1774 NB Slootdorp (Noord-Holland)

Bron foto's: Camping Het Bos Roept

bos roept image 28 800 600

bos roept image tent

oldtimer kamper kanperen 800 600

Het Bos Roept ecolodge

camperen kop noord holland het bos roept

5. Camping Hartje Groen 

Dit is een plek waar ik zelf zoooo graag kom! Wat een waanzinnige plek is dit! Ik hartje <3 'Hartje Groen'. Want alles aan deze plek klopt: de ligging aan de rand van natuurgebied De Maashorst, in de schaduw van de bomen, het mooie groenbruine interieur, de heerlijke haard en het gezellige groene terras. Zelden ben ik zo enthousiast over een plek, de Boshut mag er wezen jongens!

Camping Hartje Groen is heerlijk ruim opgezet en omgeven door bomen. Hier en daar vind je leuke speeltoestellen voor de kinderen en een grote tokkelbaan over de natuurplas. Op de camping kan je ook trekkershutten en schattige huisjes huren. En hoe schattig zijn de kleine houten huisjes? "De Houten Kiet" is er speciaal voor families en groepen. Er staan zes huisjes bij elkaar, in een kringetje en er is een grote gezamenlijke ruimte waar je koken, spelen, tafelen en borrelen...Super tof voor een vriendenweekend mét de kids! 

Behalve de mooie Boshut is er voor campinggasten nog een grote gezamenlijke ruimte. Ook al even mooi ingericht, met een modderkeuken buiten voor de kleintjes en een lekker warm kopje soep binnen. Hier kan je ook goed een feestje vieren! 

Hartje Groen was trouwens de winnaar van het RTL programma 'Mijn Zaak is de Beste'. Zegt ook wel iets. Maar het is bovenal een heerlijke plek in de natuur. Ook leuk; naast de camping ligt het avonturenbos van Docus de Das, een avontuur in het bos voor de kids.

Adres: Udensedreef 14, 5374 RK Schaijk (Noord-Brabant)

De Boshut Hartje Groen Schaijk

IMG 20180924 103412535 HDR 01

IMG 20180924 103118438 HDR 01

IMG 20180924 101646559 HDR

IMG 20180924 101259101 HDR 01

6. Bij Ons 

Deze groene, gezellige landschaps-camping ligt in het buitengebied van Groesbeek. Camping Bij Ons is een schattige, kleinschalige camping met 40 kampeerplekken. Daarnaast zijn er ook verschillende bijzonder leuke accommodaties te huur! Wat dacht je bijvoorbeeld van Het Buitenhuis (de nieuwste aanwinst op de camping)!? De inrichting is zo stijlvol en lekker hip. Heerlijk met een fijne veranda, lekker luie stoelen en een picknicktafel. 

De kampeerplaatsen zijn ruim opgezet en omringd door groen. Ze hebben een fantastisch uitzicht op het natuurgebied het 'Slumke'. Op de camping Bij Ons is er een klein speeltuintje met een schommel, wip en glijbaan.  Maar vooral populair bij de kinderen is de natuurlijke beek waar je visjes kan vangen en heerlijke kan spelen. Kinderen kunnen hier struinen door de sloten, beestjes zoeken, modder poelen maken en gewoon lekker buiten spelen. Op het grote veld kan je voetballen of slagballen en natuurlijk mag ook een kampvuurtje niet ontbreken op de camping. Regelmatig wordt er hier 's avonds een fikkie gestookt. 

In het hoogseizoen de o zo gezellige 'aanschuiftafel'. Iedereen kan mee doen en plaatsnemen aan de lange tafels onder de grote tarp. Wat een gezelligheid. In de Stubli kan je elke ochtend verse broodjes en verse eitjes halen of even chillen met een lekker kopje koffie. 

(Bron foto's: Camping Bij Ons

BijOns7

BijOns

BijsOns3

BijOns4

BijOns5

7. Oetdoor 

"Een Scandinavische experience in de Achterhoek!"... Bij Oetdoor beleef je een stoer outdoor avontuur voor het hele gezin. Je blijft tukken in één van de gezellige Scandinavische ingerichte Bell-tenten in het Oetdoor-camp. Maak een kampvuurtje en of leer fikkie stoken met je kinderen. Om je verblijf compleet te maken, is er ook een Wildernis-Spa. Samen in de op-hout-gestookte hottub, onder de sterren, met een glaasje bubbels. De Bell-tenten zijn geschikt voor 2 volwassenen en 1 kind. Maar je mag ook naar Oetdoor komen voor de coole workshops en activiteiten of voor lekker eventjes chillen in de hottub. Wat dacht je van een workshop 'koken op kampvuur' of 'vuur leken maken zonder lucifers' of 'worstjes bakken op het vuur met zelfgemaakte broodjes'. Of organiseer je kinderfeestje bij Oetdoor! Een stoer outdoor feestje om niet snel te vergeten. Niet alleen heel leerzaam, maar ook nog eens heel erg lekker. 

(Bron foto's: Oetdoor)

uniek overnachten nederland 1024x596

koffie kampvuur hightea 1 1024x684

136335340 124215772849827 3963467207953005665 o

137515721 126992535905484 5871651326105605895 n

8. Ripstar SurfCamp Ameland 

Speciaal voor sportieve families! De ultieme buitenvakantie voor het hele gezin op het mooie Ameland. Bij Ripstar SurfCamp Ameland ga je leren leren surfen of kite-surfen. Wat jij wil! Op een unieke locatie, verscholen tussen de duinen van Ameland. Je verblijft op een nieuw camp met een grote surfbar en sunset spot. Gedurende 5 dagen leer jij en de rest van de familie te surfen! Kom je met kleinere kindjes, dan kan jij gaan surfen en wordt er oppas voor je geregeld. Op de luxe Ripstart Family & Camp slaap je in lodges. Dat zijn luxe en ruime safaritenten die van alle gemakken zijn voorzien. 

(bron foto's: Ripstar.nl)

Ripstar Surfcamp Ameland

Ripstar Surfcamp Ameland3

Ripstar Surfcamp Ameland2

Kom maar op en vul deze lijst aan! 

Ken jij nog toffe, unieke campings in Nederland? Laat het me weten! En we vullen samen deze mooie lijst aan!

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in