11 Originele Stedentrips

Originele Nederlandse steden

Ben je op zoek naar een leuk weekendje weg in Nederland, maar weet je nog niet waarheen? Alhoewel grote steden als Amsterdam, Groningen of Maastricht absoluut de moeite waard zijn, hebben we in ons eigen land ook nog een aantal verrassend leuke steden waar je niet meteen aan denkt. Deze steden zijn om verschillende redenen bijzonder leuk en moet je echt een keer bezocht hebben. Laat je inspireren en kies voor je stedentrip eens één van deze steden; 

IMG 20170813 182059 001Amersfoort

Amersfoort is een historische stad met veel bezienswaardigheden. Door de vele monumenten, straatjes en grachten, voel je dat deze stad al ontstond in de 13de eeuw. In het stadscentrum kun je heerlijk wandelen in de smalle straatjes of lekker een drankje drinken op een van de leuke pleintjes. Daarnaast zijn er verschillende musea. Je kan er echter meer dan alleen cultuursnuiven. Naast vele heerlijke horecagelegenheden heeft de stad mooie grachtjes, een dierentuin en een bruisend centrum. Het heeft wel wat weg van Amsterdam, maar dan kleiner en minder toeristisch. 

Hoteltip Amersfoort: Hotel Lange Jan (middenin het centrum!)

Lees meer over Amersfoort

Arnhem feestvarken1

Arnhem 

De Gelderse hoofdstad heeft niet alleen een schitterend stadscentrum, waar je bij uitstek goed kan shoppen, maar ook veel natuurschoon te bieden. Op steenworp afstand vind je hier namelijk de Veluwe. Arnhem is knus en gezellig. Op de Korenmarkt is altijd wat te beleven. De rijke geschiedenis van de stad proef je door de historische gebouwen. Zeker de oude stadskelders zijn de moeite waard. Verder vind je in Arnhem de bekende dierentuin Burgers Zoo, het Openlucht Museum, het Oorlogsmuseum en nog veel meer. 

Hoteltip Arnhem: Hotel Karel.

Lees meer over Arnhem

Den Bosch markt

Den Bosch 

Bosschenaren houden van gezelligheid en van feesten en dat is te merken; in de stad zijn vele restaurants en de straten zijn gevuld met bruine cafés. In het centrum van de stad zijn er authentieke wijken die veel sfeer uitstralen en waar het tot in de late uurtjes goed vertoeven is. Den Bosch is dit jaar verkozen tot Beste Nederlandse Stad. Als je in februari Den Bosch bezoekt, is de stad omgedoopt tot 'het Oeteldonk' en wordt er buiten op straat uitbundig feest gevierd. Vergeet dan echter niet je verkleedspullen mee te nemen, want in je gewone kloffie val je hier buiten de boot. Kortom, een bruisende en bourgondische stad. 

Hoteltip Den Bosch: The Duke Boutique Hotel

Lees meer over Den Bosch

Zutphen stedentrip bloesems

Zutphen 

Zutphen is een stad waar je misschien niet meteen aan denkt als je een weekendje weg aan het plannen bent, maar de stad is zeker de moeite waard. De plaats waar nu het centrum van Zutphen ligt, wordt al 2000 jaar door mensen bewoond. De Hanzetijd bracht Zutphen grote rijkdom, Vanwege de grote, historische gebouwen wordt de stad ook wel 'Torenstad' genoemd. Met de verschillende hofjes, musea en fraaie pandjes waan je je hier bijna in de Middeleeuwen. 

Hoteltip Zutphen: Hut 16 (met privé wellness!)

Lees meer over Zutphen

Deventer stedentripje

Deventer 

 Het oudste stenen woonhuis van Nederland staat hier, in Deventer. Deventer is één van de oudste steden van Nederland en is evenals Zutphen een Hanzestad. Er zijn in de stad nog tal van monumenten die herinneren aan de Hanzetijd. De IJssel stroomt door Deventer, wat de stad een levendig karakter geeft. Door zijn mooie ligging aan de rivier is de natuur nooit ver weg. Een levendige stad met monumentale sfeer.

Hoteltip Deventer: In het Huis van Jo Daggert

IMG 20160720 170435 001

Nijmegen 

Nijmegen is een veelzijdige stad, geschiedenis, cultuur, stappen, lekker uiteten of shoppen, het kan er allemaal. Nijmegen is de oudste stad van Nederland en dat is terug te zien in de mooie historische gebouwen. Door zijn ligging aan de Waal is Nijmegen een groene stad. De stad bruist, met name tijdens de zomerfeesten in juli. Maar de oudste stad is op elk moment van het jaar een bezoekje waard. 

Hoteltip Nijmegen: Hotel Nimma.

Lees meer over Nijmegen

P1170166 001

Zwolle 

Nóg zo'n mooie Hanzestad in het rijtje van leuke Nederlandse steden om te bezoeken. Zwolle is niet alleen de grootste winkelstad van Overijssel, maar ook de gezelligste en meest veelzijdige. Werkelijk overal in de stad zijn de sporen van het rijke verleden van Zwolle te vinden: de historische gevels, de verdedigingsmuur en de stervormige stadsgracht. Daarnaast kan je er heerlijk uiteten en borrelen en uiteraard shoppen. 

Hoteltip Zwolle: Hotel Lumen.

Lees meer over Zwolle

Delft

Delft 

Stad van het Delfts Blauw, Oranje en Vermeer. Deze stad in Zuid-Holland heeft zijn historie en cultuur goed kunnen bewaren. Delft heeft een historische binnenstad compleet met hofjes, pleintjes en historische gebouwen. Tegenwoordig profileert de stad zich vooral als kennisstad met de aanwezigheid van een Technische Universiteit en de onderzoeksinstituten TNO en Deltares. Het aardewerk is onlosmakelijk met de stad verbonden. Nog steeds kan je bij De Porceleyne Fles en De Delftse Pauw zien hoe dit gemaakt wordt (foto Delft: Pixabay)

Hoteltip Delft: Apartment Havenstraat

DSC01310

Haarlem 

De stad van de hofjes en horeca! De schitterende, oude hofjes van Haarlem liggen soms goed verborgen achter een grote poort. Ze zijn vaak omringd door schattige huisjes en fraaie tuinen. Haarlem staat bekend om zijn schitterende, oude hofjes. Soms verborgen achter een grote poort, met schattige huisjes en fraaie tuinen. Elk hofje heeft zo zijn eigen verhaal en bijzondere uiterlijk. Er zijn verschillende leuke wandelroutes (onder andere verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV) die je langs de meest bijzondere hofjes van de stad loodst. Daarnaast staat Haarlem bekend om zijn rijke culinaire leven. De stad telt na Maastricht de meeste cafés en restaurants van Nederland. Er is een uitgebreid en gevarieerd aanbod; van trendy koffiebars, gezellige borrelcafés en culinaire hoogstandjes in chique restaurants. 

Hoteltip Haarlem: Hello I'm Local Hostel.

Lees meer over Haarlem

Roermond

Roermond 

Er zijn verschillende redenen waarom je Roermond eens te bezoeken. Voor vele mensen is het Outlet Roermond een echte trekpleister. Mensen komen van heide en verre om hier naar hartenlust te winkelen. Niet echt mijn ding, dus daarom ook nog andere redenen om Roermond te bezoeken. Het is een oude, middeleeuwse stad vol geschiedenis. Ook in het centrum zijn gezellige winkelstraatjes en veel eetcafés en restaurants. Genoeg om je één of twee dagen te vermaken. Vergeet niet een kijkje te gaan nemen bij de Kathedraal. Daarnaast is Roermond de ideale uitvalsbasis voor een actief dagje in de natuur of op het water. De Maasplassen is een enorm recreatiegebied en wist je dat het Pieterpad door Roermond loopt? In de buurt van Roermond vind je verder Bad Arcen, een heerlijk oord om te ontspannen en relaxen (foto Roermond: Pixabay)

Hoteltip Roermond: slapen in de voormalige gevangenis, Het Arresthuis.

woerden stedentrip2

Woerden

Een klein stadje met grootse smaak! Tip: Een stedentripje naar Woerden! Toen ik werd uitgenodigd om Woerden smikkelend en smullend te mogen ontdekken en de Cheese Experience op het programma zag staan, was de keuze snel gemaakt.

De stad met meer dan 50.000 inwoners bevindt zich in het oosten van het Groene Hart en kent een rijke Romeinse historie en staat bekend om haar prachtige omgeving en kaasboerderijen. Het toerisme in Woerden is de laatste jaren flink toegenomen en dat is zeker niet zonder reden. Want Woerden voelt nog heerlijk oer Hollands aan, maar dan wel met een moderne twist. Ook benieuwd naar Woerden? Lees snel wat je niet mag missen.

Hoteltip Woerden: Van Rossum Stadshotel

Ken jij nog een leuke originele Nederlandse stad die toegevoegd moet worden aan dit lijstje? Laat het me weten of plaats een reactie hieronder!

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in