Leuke acties voor Thuis(blijvers)

Leuke tips voor thuisblijvertjes

Wat een onrealistische, gekke situatie zijn we in beland. Het lijkt wel een slechte film! Gelukkig ontstaan er in tijden van crisis ook mooie initiatieven. We steunen en ondersteunen elkaar en zoeken naar de beste manieren om die verplichte thuistijd goed in te vullen. Met deze tips kom jij hopelijk ook deze gekke Corona-tijd goed door en het mooie; al deze tips zijn (zo goed als) gratis! 

1. Boeken en verhalen voor 1 ct.! 

Bol.com komt met een mooie actie! Om die dagen thuis ietsje leuker te maken, zijn er elke dag de leukste digitale lees- en luisterboeken te koop voor slechts 1 ct! Daarnaast staan er elke dag nieuwe voorlees-video's online. Afgestemd op de leeftijd van het kind hoor je de mooiste verhalen. Veel lees- en luisterplezier! 

screenshot www.bol.com 2020.03.23 16 50 43

2. Gratis films kijken!

Cinetree is je filmhuis voor thuis. Elke maand biedt Cinetree films en documentaires met maatschappelijke thema's. Films die langer blijven hangen dan ze duren. Oprichtster Hanna Verboom wil graag ook iets kleins bijdragen in deze moeilijke periode. "Juist nu hebben we nieuwe, hoopvolle, perspectiefbiedende verhalen nodig". Daarom kunnen filmliefhebbers tot 6 april gratis terecht op Cinetree met de code 'samenthuis'. En het gratis abonnement stopt automatisch! 

screenshot cinetree.nl 2020.03.23 21 18 03

3. De restaurants komen naar je toe! 

Het is ons zo gewoon, even naar buiten, terrasje pikken, cappuccino doen en dan ineens kan dat niet meer. De horeca heeft het zwaar nu iedereen haar deuren heeft moeten sluiten (hoe begrijpelijk ook dat die deuren even dicht moesten). Daarom zie je overal initiatieven op ploppen om je lokale ondernemer te blijven steunen. En zeg nou zelf, het is toch heerlijk om een avondje niet te koken. Om het restaurant naar je toe te halen. Vele restaurants zijn begonnen met thuisbezorgen. Kijk dus zeker eens online bij jouw favoriete restaurant, want wie weet doen zij ook mee! Dan kan je je lievelingsmaaltijd gewoon afhalen of beter nog, thuis laten bezorgen.  

4. Dansen in je woonkamer 

Naar de sportschool en dansschool zit er even niet in. Gelukkig is daar een oplossing voor. Schuif de bank en tafel aan de kant, doe je sportkleding aan, zet de luidspreker op standje keihard en dansen maar! Even al je zorgen vergeten en wegdansen. Dansstudio Almir komt met online danslessen en die zijn echt super leuk! Voetjes van de vloer!

dsalmir

5. Thuisbieb

Binnenkort komt de Thuisbied weer online. Dit is een app met e-books voor jong en oud. Naast de e-books staan er ook 100 luisterboeken online. Zomaar, voor niks, een cadeautje van de Bieb. Normaal gesproken is de Thuisbieb pas in de zomermaanden te downloaden, maar vanwege alle corona-ontwikkelen willen ze zo snel mogelijk 'weer open' gaan. Hou de pagina van de Bibliotheek in de gaten. De Thuisbieb laat het je weten zodra je de app kan downloaden.  

6. Kindertheater bij je thuis

Ja, zelfs het theater komt gewoon naar je toe dit voorjaar. Ken je theatergroep Kwatta? Kwatta is een avontuurlijk jeugdtheatergezelschap uit Nijmegen. Hun theatervoorstellingen zijn in de loop der jaren op professionele manier vastgelegd. En deze beelden delen zij nu gratis met je. Kan je samen met je kinderen vanaf je eigen band een theatervoorstelling bekijken! En er komen regelmatig nieuwe voorstellingen bij, leuk toch!?

screenshot www.kwatta.info 2020.03.23 21 29 40

7. IDFA biedt 300 gratis documentaires

Het International Documentary Filmfestival Amsterdam komt met een geweldig aanbod in deze thuisblijf-tijd: maar liefst 300 documentaires worden je gratis aangeboden. Tjonge, dat wordt nog moeilijk kiezen zeg! De documentaires zijn te bekijken via de website van IDFA. En naast die driehonderd gratis documentaires zijn er ook nog eens ruim vijfhonderd documentaires te zien tegen een kleine vergoeding, waaronder veel festivalhits. 

screenshot www.idfa.nl 2020.03.24 14 02 20

8. Pubquizen met livestream 

Ook het pubquizen gaat gewoon door! Maar dan niet in de pub maar thuis op de bank. De drankjes moet je zelf halen, alsook pen en papier, maar verder kan je via livestream net doen alsof je in de kroeg zit. Overal poppen dit soort initiatieven op, vast en zeker ook bij de kroeg bij jou in de buurt. Google maar eens online naar 'online pubquiz livestream'. Een leuke manier om toch nog een spelletje te doen met elkaar. 

pubquiz

8. Tekenles van Donald Duck

Donald Duck is van alle leeftijden en alle tijden. Een abonnement op de Donald Duck is nog altijd ongekend populair. Heb jij altijd al eens willen leren tekenen? En dan in het bijzonder Donald Duck? Dat kan! Het Donald Duck Weekblad komt met online tekenlessen van een echte tekenaar. Deze leert je stap voor stap hoe jij Donald en zijn vrienden zelf kan tekenen. Elke schooldag om 16.00 uur komt er weer een nieuwe video online. Dus pak je potloden, gum en papier en ga aan de slag! 

donald duck

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in