46 x Mooiste boshuisjes

Mooiste natuurhuisjes

Lekker rustig, afgelegen, middenin de natuur en vooral verborgen pareltjes! Deze accommodaties zijn perfect om je met je gezin in terug te trekken. Geniet van de natuur en de rust. Elk seizoen heeft hier zijn charme! Maak een heerlijke herfstwandeling en zoek naar dennenappels. Haal een frisse neus en warm je handen aan de kachel. Zie het voorjaar ontwaken in het bos. Of zoek de schaduw van de bomen op in de hete zomer. En de herfst is misschien wel mijn favoriete seizoen voor een boshuisje. Even met je gezin genieten van een andere omgeving, van bossen, van natuur en van helemaal niks. Deze vakantiehuisjes in het bos zijn stuk voor stuk groen, bijzonder romantisch en lekker kindvriendelijk. En vooral super mooi en uniek! (bron hoofdfoto: Bushbox.be)

Zoek je net iets anders?

Lees dan mijn blogs over de mooiste plekjes op het plattelandover de heerlijkste huisjes met hottub of de mooiste huisjes aan zee! 

Liever een eigen zwembad!? Lees dan mijn blog over de mooiste vakantiehuisjes met eigen binnenzwembad! of huisjes met eigen buitenzwembad

 

1. Bosvilla hygge | Veluwe

Dit is zo'n plek in het bos waar alles klopt. "Waar de zon prachtig tussen de hoge bomen valt. Waar de vogels je verwelkomen met gezang. Waar elk seizoen zijn eigen charme heeft. Waar je geniet van de kleine dingen van het leven: een boswandeling, kaarslicht, een goed boek of gesprek. Een serene plek op de Veluwe waar je niks moet en helemaal tot rust komt. Precies dáár staat Bosvilla hygge." Bosvilla hygge is een prachtig natuurhuis in Scandinavische stijl en geschikt voor 6 personen. Het boshuis staat op een bosperceel van 1100 m2! Dat betekent een enorm bos helemaal voor jezelf! Dat niet alleen, er is ook een heus 'speelbos'. Glijden van de glijbaan, springen op de trampoline, zwieren aan een touw, boomhutten bouwen: er is genoeg te beleven in het eigen afgeschermde speelbos. 's Avonds zitten de kinderen met gezonde rode wangen aan tafel. Op het grote (met gezellige lampjes verlichte) terras kan je op elk moment van de dag wel een schaduw- of juist zonplekje vinden. Of lekker BBQ'en of pizza's bakken in de echte pizza-oven! Lees mijn blog over Bosvilla hygge! 

2. Buitengoed Ruysbos | Land van Maas en Waal

Buitengoed Ruysbos Altforst

In april 2020 opent Buitengoed Ruysbos haar deuren! Midden in de natuur in het bos (je eigen bos!) en aan het water vind je een uniek 10-persoons vakantiehuisdrie bijzondere luxe glampingtenten en inmiddels ook drie houten boshuysjes! (geopend in 2022). Drie schattig, gekleurde boshuysjes mét hout gestookte hottub. Het bosgebied waar deze accommodaties staan is maar liefst 2,5 hectare groot. Met gemak kom je hier niemand anders tegen. Genoeg ruimte om verstoppertje te spelen, een schat te zoeken, even een balletje te slaan op de tennisbaan of een stukje varen met de kayak. Het 10 persoons vakantiehuis is echt een uniek buitengoed aan het water met eigen tennisbaan. De inrichting is super stijlvol en gezellig. Het natuurhuis heeft 4 slaapkamers. Omringd door groen, groen en nog eens groen. Lees mijn blog over Buitengoed Ruysbos! 

3. Boshuisje De Peel | Meijel

Boshuisje De Peel

In alle rust ontspannen in een sfeervol boshuisje mét eigen wellness! In het Noord-Limburgse 'de Peel', in een bosrijke omgeving, staat dit knusse boshuis met drie slaapkamers. Houten elementen, warme tinten en met oog voor detail ingericht. Dit boshuisje klopt van alle kanten en is bovendien van alle luxe en comfort voorzien. Zo is er een volledig uitgeruste keuken (voorzien van de basisbenodigdheden zoals koffie, thee, kruiden, peper, zout, olijfolie en een wisselend aanbod aan pasta’s, rijst en granola en dat vind ik altijd zo'n cadeautje), een warme gezellige woonkamer, drie knusse slaapkamers, een badkamer met inloopdouche en shampoo en conditioner (fijn) en zelfs een wasmachine en droger (handig als je langer wil blijven!). Maar grootste troef van Boshuisje De Peel is toch wel de eigen wellness in de tuin. Even puur ontspannen onder de sterren in de houtgestookte hottub. En wat dacht je van de Barrel Sauna, een zaligheid! In de ruime tuin kan je genieten van bubbelen in de buitenlucht of een tot de late uurtjes borrelen op de overdekte loungebank. Boshuisje De Peel is gelegen op een rustig bospark in Meijel. Vanuit het boshuisje wandel je zo het aangrenzende natuurgebied De Groote Peel in. (bron foto's: boshuisjedepeel.nl)

  • Boshuis geschikt tot 5 personen
  •  In rustig bospark, bij natuurgebied De Groote Peel
  • Met houtgestookte hottub en sauna! 
  • In Meijel (Noord-Limburg)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid

4. Huis Ter Bos | Lage Vuursche 

Huis Ter Bos collageEen super stijlvolle bosvilla met een eigen boskavel van 1200 m2. In de enorme bostuin staat ook een boomhut! Niet alleen super leuk voor de kids om in te spelen maar je zou er zelfs in kunnen slapen. Wat een avontuur! "Je limonade kun je optakelen, je ouders kun je uitnodigen voor een ontbijtje op de veranda. Slapen kan en mag ook in deze boomhut, we hebben plek voor twee en ook alles wat je nodig hebt voor een boomhutnacht. (slaapzak, luchtbed of slaapmat, zaklantaarn en ledlantaarntje voor diegene die een klein lichtje tijdens het slapen wenst)." Ter Bos is stijlvol ingericht, met oog voor detail. De bosvilla heeft 3 slaapkamers en is van alle gemakken voorzien. Je kan hier ultiem genieten van de natuur om je heen, in elk seizoen. Zo is er binnen een open haard en buiten een heerlijk terras. (Foto's: Huis Ter Bos)

  • Bosvilla geschikt tot 6 personen
  • Een eigen boskavel van 1200 m2
  • Een boomhut waar je ook in mag slapen!
  • In Lage Vuursche (vlakbij Soest)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

5. Natuurhuisje in Epse | Epse

collega Boshuisje XL Epse SoetkeesMy oh my! Wat is dit een gaaf natuurhuisje. Dit bijzonder langgerekte huis is onder supervisie van Piet Hein Eek gebouwd tot Dutch Design natuurhuisje. Het natuurhuisje staat aan de rand van het bos van Epse, ingesloten tussen de bossen en de IJssel. Het huis ligt op een perceel van 4000 m² privé grond. Dat betekent genoeg ruimte, rust en speelplek. Je huurt het inclusief bedlinnen en een mand haardhout. De kinderen hebben een geweldige plek om te spelen op het open grasveld met trampoline en schommel. Op het terras staat een grote tafel met 8 Fermob stoelen, een Weltevree buitenkachel met pizza-oven. Achter het huis kun je in de zomer lekker buiten in bad. Lees mijn blog over Boshuisje XL Epse.

6. Parel in 't Groen - Het Boshuis | Moergestel

Parel in t Groen BoshuisVerscholen tussen de bomen, in de middle of nowhere, staat één huisje. Niet zomaar een huisje, maar een heuse privé spa! Ontsnap aan de dagelijkse sleur en geef je over aan niets, helemaal niets. Want hier, tussen die bomen omringd door de varens, is de rust altijd dichtbij. Een wellness helemaal voor jou alleen. Het mooie? Je hoeft hier helemaal niet weg, want je kan hier ook heerlijk blijven slapen. Het Boshuisje van Parel in 't Groen is geschikt voor twee personen en heeft een eigen kitchenette en zithoek en heerlijke bedden! Buiten staat een heerlijke jacuzzi waaruit je prachtig uitzicht hebt over het rond liggende bosgebied. Naast de jacuzzi is er buiten nog een sauna, een stoomcabine, en meerdere heerlijke zit plekken met o.a. open haard. Lees mijn blog over Het Boshuisje van Parel in 't Groen.

  • Wellness boshuisje voor 2 personen
  • In de bossen, omgeven door groene varens
  •  Met sauna, stoomcabine, en jacuzzi in het bos!
  • In Moergestel (vlakbij Tilburg)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

7. Huisje ANNA - Charme camping Hartje Groen | Schaijk

Huisje ANNA Hartje GroenHoly Moly! Als je het hebt over een huisje in de natuur, dan biedt dit huisje de ultieme natuurervaring! Dit houten huisje kan helemaal opgeschoven worden zodat je letterlijk buiten bent. Het dak gaat eraf! Je kan hier écht slapen onder de sterrenhemel, de regen proeven, de kou voelen of gewoon lekker de boel dichtschuiven en de kachel aan dat kan ook ;) Door te schuiven met de glazen en houten binnen- en buitendelen van het huisje kies je jezelf wat je wil ervaren. Je vindt dit unieke, houten boshuisje op Charme Camping Hartje Groen, één van mijn favoriete plekjes in het bos waar ik regelmatig kom. Het bos, de natuur, de rust en de ruimte (en zeker ook de gezelligheid van De Boshut!) je vindt het hier allemaal. 

  •  Uniek houten boshuisje voor 2 volwassenen en 2 kinderen
  •  Op de natuurcamping Hartje Groen
  • Volledig uitschuifbaar! Het dak kan open
  • In Schaijk (tussen Den Bosch en Nijmegen)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

8. Design vakantiehuis | Tonden

Natuurhuis Tonden collageNóg zo'n fan-tas-tisch design vakantiehuis middenin het bos! Voor de liefhebbers van rust, natuur en luxe. Een moderne villa die prachtig wordt omlijst door bomen, bomen en bomen. Dankzij de enorme ramen waan je je ook binnen nog steeds buiten! Er zijn maar liefst tien slaapplekken met Auping bedden en een leuke bedsteekamer. Het ontbreekt je aan werkelijk niets. Luxe in een eigen bosvilla. Buiten zijn twee ruime terrassen met tuinmeubilair, een vuurkorf, hangmat en een houtgestookte hottub. In het bos is een bewoonde dassenburcht, waar in het voorjaar vaak een vos haar intrek neemt om te jongen. Verder zul je konijnen zien, reeën, veel vogelsoorten en 's avonds vleermuizen. Je loopt binnen tien minuten naar het Voorstondense bos. (Foto's: Natuurhuisje.nl)

9. Huize Hulshorst | Nunspeet

Huize Hulshorst collageVerscholen in een grote tuin vol bomen, een vijver en een groot grasveld ligt Huize Hulshorst. Een ruim en luxe huis aan de rand van de Veluwe. Het huis is geschikt voor families met kinderen (voor maximaal 10 volwassenen). De inrichting is smaakvol en modern. En kijk die te gekke kinderslaapkamer! Het huis staat midden in de tuin en is niet zichtbaar vanaf de weg. Binnen is een grote woonkamer met open keuken en meerdere openslaande deuren naar de tuin. Aan alle kanten kijk je naar buiten. Er zijn 6 slaapkamers in het huis. Naast het huis staat ook nog een gastenverblijf met eigen badkamer.  De tuin bij het huis is groot, ongeveer 7.000 m2. Er is een groot grasveld en rondom staan veel verschillende bomen die het huis afschermen van 'buiten'. In de tuin is een beek naar een zwemvijver, een overkapping en buitenoven en veel te spelen voor kinderen. Verder zijn in de tuin zijn meerdere terrassen met buitenhaard/oven, een trampoline, speeltoestel en zwemvijver en heel veel bloemen en planten. Het huis ligt op loopafstand van het bos. (Foto's: Huize Hulshorst)

10. Cuber Veluwe | Hoenderloo

Cuber Veluwe Roompot

Hoe cool zijn deze gloednieuwe, ubergave 'cubers' van Roompot? Omringd door het groen van de Veluwe en de perfecte combi tussen design, luxe en natuur! "Aan het eind van een kronkelpad, tussen heide en bos, schittert jouw luxe Cuber Outdoor Suite". Metershoge ramen, douchen onder de sterrenhemel en grote schuifdeuren. De vrijstaande Cuber is geschikt voor 2 volwassenen en 1 baby. Via een App krijg je toegang tot de unieke Cuber. Deze Cuper App is je personal assistent tijdens je verblijf! Deze opent de deur voor je, kiest een scéne die past bij jouw mood en dimt 's avonds de lichten voor je. Een unieke belevenis in de natuur. (bron foto's: Roompot.nl)

  • Luxe Cuber voor 2 personen en 1 baby
  •  In een strakke, gloednieuwe Cuber omringd door het groen van de Veluwe
  • Met Cuber App, je personal assistent
  • In Hoenderloo
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

11. Natuurhuisje in Oude Willem | Tonden

Natuurhuisje Oude WIllem retroKijk nou, hoe schattig! Dit super charmante natuurhuisje bereik je via een slingerend bospad. Het ligt verborgen in het hart van het prachtige Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het huisje zou zo uit een romantische film kunnen komen. Het retro huisje is geschikt tot 6 personen en heeft 4 slaapkamers. Het huis wordt geleidelijk aan opgeknapt door de eigenaren (dus nog niet alles is helemaal af en spik en spam). 's Avonds maak je een kampvuurtje in de tuin, je neemt plaats op één van de boomstammen en geniet van de rust en de natuur. Het echte buitenleven. De inrichting is nostalgisch en retro, alsof je een stap terug zet in de tijd. In de tijd dat hier een boswachter woonde (zo fantaseer ik me erbij). Het Nationaal Park Drents-Friese Wold bestaat uit de boswachterijen van Appelscha en Smilde. Het park ligt op de grens van de provincies Friesland en Drenthe en is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het gebied behelst ongeveer 6000 hectare aan bos, heide, stuifzand en beekdalgraslandschap. (foto's: Natuurhuisje.nl)

  • Charmant natuurhuisje geschikt tot 6 personen
  • Eigen bosperceel
  • Eigen kampvuurtje stoken
  • In Nationaal Park Drents-Friese Wold (Tonden, vlakbij Zutphen)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

12. Boshuis Nij Hildenberg | Appelscha

Boshuis Nij Hildenberg 1In de bossen van Appelscha vind je Boshuis Nij Hildenberg. Het houten vakantiehuis is bereikbaar via een weggetje waar vroeger alleen de schaapsherder met zijn schapen kwam. Het huis staat op een boskavel van 800 m2, dat betekent voldoende plek voor kinderen om te spelen. Vanaf het vakantiehuis wandel of fiets je zo door het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het boshuis is met Scandinavische stijl ingericht: een lichte woonkamer, zicht op de nok, een gezellige houtkachel en een comfortabele bank. De open keuken is van alle gemakken voorzien. Er zijn drie slaapkamers met in totaal 8 bedden. Ook fijn; er is een wasmachine en een wasdroger in het huisje. Op het terras staat een grote picknicktafel waar je heerlijk kan genieten van al die bomen om je heen. (foto's: Boshuis Nij Hildenberg)

  • Boshuis geschikt tot 8 personen
  • Eigen boskavel van 800 m2
  • Met houtkachel en wasmachine- en droger
  • In de bossen van Appelscha (vlakbij Assen)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

13. Boshuis Friesche Duin | Appelscha

Boshuis Friesche Duin collageBoshuis Friesche Duin is van dezelfde eigenaren als Boshuis Nij Hildenberg. Beide boshuisjes zijn zó mooi! Je kan zien dat het twee broertjes zijn van elkaar :) Allebei even stijlvol en met smaak ingericht. Allebei geleden in de bossen omringd door de natuur en allebei kindvriendelijk. Ook in Boshuis Friesche Duin heeft de inrichting een Scandinavische uitstraling: een grote open, witte ruimte, eikenhouten balken en stoere betonnen vloer op. Het Boshuis heeft drie slaapkamers met in totaal 8 bedden. De lange eettafel nodigt uit tot uren gezellig samen tafelen. Buiten vind je een gezellige veranda met loungebanken en een hangstoel! De inrichting met meubels van HKLiving en de met zorg bij elkaar gezochte accessoires geven je het gevoel in een Scandinavisch huis te zijn beland. (foto's: Boshuis Friesche Duin)

14. Piet Hein Eek Natuurhuisje met zwembad | Epse 

Piet Hein Eek natuurhuisje collageWauw! Wat een schattig, charmant huisje is dit! En dat ook nog met een eigen zwembad. Dit prachtige paradijsje ligt vrij op 2 hectare privé-bos in West Achterhoek. Het charmante natuurhuisje staat er al sinds 1910 en bestond uit een houten huis en een stenen bakhuis. In 2005 is het huis door Piet Hein Eek verbouwd en met elkaar verbonden. Alle meubels, deuren, de veranda en de bedden zijn samen met Piet Hein Eek ontworpen en op maat gemaakt. Nu is het een gezellig, charmant en stijlvol vakantiehuis geworden, omringd door de natuur. Ook is er een zwembad aangelegd! Goed om te weten (als je met kleine kinderen reist) is dat het zwembad automatisch wordt afgesloten door een lamellendek. Er zijn twee slaapkamers waar in totaal zes bedden staan (in één van de slaapkamers staan twee stapelbedden). We hebben 2 veranda’s, op 1 staat een grote 10-persoonseettafel en de gasBBQ. Je deelt het bos met honderden vogels, eekhoorns, herten, hazen, uilen, spechten etc. De dieren zijn niet bang en laten zich vaak zien. (foto's: Natuurhuisje.nl)

15. Bosvilla Eikenhorst | Dwingelderveld

Bosvilla Eikenhorst DwingelooEen authentieke schuurwoning is omgetoverd tot een stijlvolle bosvilla waar buiten binnen is en binnen buiten is. Dankzij de glazen puien en de schaduwrijke overkapping heb je altijd en overal zicht op de bossen om je heen. De uitstraling is fantastisch; de enorme houten palen, het hoge dak en de omringende natuur. Bosvilla Eikenhorst gaat perfect op in de bosrijke omgeving. De bosvilla heeft 4 slaapkamers en is geschikt voor 7 personen. De woning beschikt over eigen grond rondom de woning, waaronder een grasveld, bos aan de noordzijde en een veranda waarop zich een ruime eettafel en ligstoelen bevinden om op te zonnen.  De bosvilla is gelegen in het bos aan de rand van het Dwingelderveld, nabij Dwingeloo en alle regionale bezienswaardigheden en voorzieningen. (foto's: Airbnb.nl) 

  • Bosvilla geschikt tot 7 personen
  • Enorme tuin met grasveld en bos
  •  Authentieke schuurwoning in een stijlvol jasje
  •  Aan de bosrand van het Dwingelderveld (vlakbij Dwingeloo)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

16. Bed & Boshuisje - Huisje Nordic | Holten

Bed en Boshuisje NordicBed & Boshuisje biedt niet één maar twee knusse boshuisjes, vlakbij elkaar. Je kan ze los van elkaar huren, maar ook samen (met twee gezinnen bijvoorbeeld, hartstikke leuk) De huisjes staan ver genoeg uit elkaar voor genoeg privacy en dicht genoeg bij elkaar voor een gezellig samenkomen. Huisje Nordic (zie foto's hierboven) is geschikt voor 3 personen (en de hond mag hier mee!) en huisje Als Toen (zie foto's hier beneden) is geschikt voor 4 personen. Dankzij de enorme raampartijen komen in beide boshuisjes binnen en buiten samen. ’s Ochtends komen eekhoorntjes en vogels de tuin bezoeken. De veranda is een heerlijke plek om samen te borrelen, kletsen en ontspannen. De boshuisjes zijn gelegen in het groene recreatiegebied De Borkeld, nabij Holten. Je zit bovendien in de omgeving van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. 

Huisje Nordic ligt op een bosperceel van 1500 m2, dus je zit overal lekker vrij. Huisje Nordic is gezellig, licht en een tikkeltje Scandinavisch ingericht. (bron foto's: Bedenboshuisje.nl)

  • Boshuisje Nordic geschikt voor 3 personen (huur 'm samen met Huisje van Toen!)
  • Eigen bosperceel van 1500 m2
  •  Twee aparte huisjes met gezellige veranda
  •  In recreatiegebied De Borkeld (nabij Holten, Nationaal Park Sallandse Heuvelrug)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

17. Bed & Boshuisje - Huisje Van Toen | Holten

Bed en Boshuisje Als ToenHuisje Als Toen is in 2019 geheel gerenoveerd en de nieuwste aanwinst van Bed & Boshuisje. Het huisje straalt een nostalgische sfeer uit met als thema de jaren '50 en '60. Een heel charmant en gezellig ingericht huisje vol met leuke retro meubels. Let wel: de beide huisjes zijn niet geschikt voor kleine kinderen. (foto's: Bed & Boshuisje) 

  •  Boshuisje Als Toen geschikt voor 4 personen (huur 'm samen met Boshuisje Nordic!)
  • Eigen bosperceel van 1500 m2
  •  Twee aparte huisjes met gezellige veranda
  •  In recreatiegebied De Borkeld (nabij Holten, Nationaal Park Sallandse Heuvelrug)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

18. Bosvilla Kennemerduinen | IJmuiden

Bosvilla Kennemerduinen collageMy oh my! Dit is nog eens een bosvilla! Een paar dagen in een super de luxe villa in de natuur maar toch dichtbij alles. Dit perfectie vakantiehuis ligt op steenworp afstand van Amsterdam en binnen een half uur zit je op strand van Bloemendaal aan zee. De villa zelf staat in het beeldschone natuurgebied Kennemerduinen bij IJmuiden. Er kunnen maar liefst 10 gasten in deze ruime villa. Via een bospad bereik je het huis, heerlijk privé, volledig afgelegen van de bewoonde wereld. Hier kan je écht even buiten zijn; er is een buitenkeuken, volleybalveld, voetbaldoeltjes, trampoline, hangmat en natuurlijk een heerlijk terras. En alsof al die luxe buiten nog niet genoeg is... Heb je binnen al gezien? De villa is ingericht met een klassieke country-stijl, heeft drie slaapkamers en twee badkamers en een ruime zit- en eetkamer met beide een eigen haard. Naast het huis is nog een apart klein huisje ingericht als slaapvertrek met eigen badkamer. Tjonge, wat een pareltje! (foto's: Bosvilla Kennemerduinen)

  • Bosvilla geschikt tot 10 personen
  • Enorme tuin met buitenkeuken
  •  Op de fiets naar Bloemendaal en vlakbij Amsterdam
  •  In het natuurgebied Kennemerduinen (IJmuiden)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

19. Hutje op de Veluwe | Epe 

Hutje op de Veluwe collageDit schattige 'Hutje op de Veluwe' is in 2020 gloednieuw gebouwd. Het is ingericht in Scandinavische sfeer en heeft een oppervlakte van 75m2. Het huisje heeft 3 slaapkamers en is geschikt voor 6 personen. Op de heerlijke ruime veranda kan je het hele jaar door genieten van de omringende natuur. Dit natuurhuisje staat namelijk op een eigen bosperceel van 2100m2!  Ook binnen is het goed vertoeven en is het huisje van alle gemakken voorzien. Hoe fijn wakker worden is dit, vanuit ieder raam uitzicht op het bos! Het natuurhuisje ligt op een prachtige locatie aan de rand van de natuurgebieden landgoed Tongeren, Landgoed Welna en het Wisselse Veen. Vanuit het natuurhuisje loop je zo de natuur van Veluwe in. Op loopafstand diverse mogelijkheden om een lekker hapje te eten. Het centrum van Epe bevindt zich op ongeveer 3km. (bron foto's: Natuurhuisje.nl)

20. Casa Veluwe | Nunspeet

Casa Veluwe collageNóg zo'n pareltje op de Veluwe! Misschien komt het omdat ik zelf zo dol ben op de Veluwe en mijn oog dus altijd op natuurhuisjes vallen in deze prachtige regio. Maar tjonge, de Veluwe heeft er weer een mooie aanwinst bij. Casa Veluwe is ook gloedje nieuw (2020 geopend) en ziet er veelbelovend uit. Okay, ik heb een beetje vals gespeeld, want dit natuurhuisje ligt niet mijlenver afgelegen, maar er is meer dan ruimte genoeg. Dit natuurhuisje ligt op Park De Scheepsbel. Voordeel daarvan is dat je ook gebruik mag maken van de faciliteiten en de speeltuintjes van dit park. Casa Veluwe heeft 3 slaapkamers en is geschikt voor 6 personen. We moeten het nog even met 'sneak preview' foto's doen, maar zeg nou zelf, veelbelovend toch? (bron foto's: Casaveluwe.nl)

  • Gloednieuw vakantiehuisje geschikt tot 6 personen
  •  Op vakantiepark De Scheepsbel
  •  Veelbelovend, mooie stijl! 
  •  Op de Veluwe (Nunspeet)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

21. Landgoed Dennenholt | Vierhouten

Landgoed Dennenholt 1Een idyllisch landgoed met niet één maar vijf schattige, natuurhuisjes! Stuk voor stuk even uniek en even mooi! Elke cottage heeft een eigen houtkachel, een comfortabele sofa, fijne bedden, een volledig uitgeruste keuken en wifi. In de Treehouse Studio (wauw!) heb je een prachtig uitzicht en slaap je lekker met zijn twee. De Nink is een familiehuis met twee slaapkamers en twee badkamers (en wat voor een exemplaren!). Ook het schattige huisje Wildhoef is geschikt voor een familie van 5. Daarnaast is er nog The Cottage en Larix. Landgoed Dennenholt is omgeven door bomen en ligt vlakbij de Veluwe! Het Landgoed ligt vlakbij Vierhouten, wat ook wel 'het culinaire hart van de Veluwe' wordt genoemd (bron foto's: Dennenholt.com) 

22. Natuurhuisje | Haaksbergen

Natuurhuisje HaaksbergenWat een enorme ruimte vind je in en rondom dit prachtige natuurhuisje. Een giga-tuin, een beek, de bossen, hier ben je echt even weg van alles en iedereen. Het huisje heeft 3 slaapkamers en geschikt voor 6 personen. Binnen is het lekker knus, buiten is veel ruimte om te zitten en een vuurtje aan te steken. Er is ook veel te doen rond het huisje (pingpongtafel, trampoline). Dankzij de grote raampartijen heb je overal panoramisch uitzicht op de omliggende bossen. Haaksbergen ligt in het prachtige Twente, een super mooie omgeving (bron foto's: Natuurhuisje.nl). 

23. Domicilië op Camping Buitenland | Nieuw-Amsterdam

Camping Buitenland DomiciliëEcht even buiten, echt even anders. Deze Domes vind je aan de rand van het bos op Camping Buitenland. Hier mag je nog lekker fikkie stoken. Dus kampvuurtje aan, marshmallows erbij en genieten van echt even samen zijn. Deze Domes staan in een halve ronde en kan je per stuk huren of gezellig met de hele familie of vriendengroep (zodra dat weer kan!). Een Dome is geschikt tot 6 personen. Ze zijn allemaal uniek ingericht, hebben een gezellige woonkamer met pelletkachel, een zithoek en dikke matrassen om op te slapen. Elke Dome beschikt over een eigen sanitairgebouwtje dat heel netjes en schoon is. Ook is er een grote gezamenlijke keuken waar je kan koken en een koelkast staat voor elke Dome. Een fantastische plek in de natuur waar je heerlijk samen kan zijn en kan genieten van sterke verhalen bij het kampvuur. 

  •  6-persoons Dome 
  •  Aan de rand van het bos  
  •  Unieke belevenis, fikkie stoken mag
  •  Op Camping Buitenland (Nieuw-Amsterdam)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

24. Slapen in het Bos | Apeldoorn

Slapen in het bosIn een prachtig, zwart houten huisje met witte kozijnen beleef jet het bos op zijn best. Dankzij de vele ramen voel je je één met de omringende natuur. Eyecatcher is het dak van glas in de woonkamer! Hoe gaaf dat je overdag hier de boomtoppen kan bekijken en als het donker is de sterrenhemel! De inrichting van het boshuisje is oogstrelend mooi; wit en licht. Alles is op elkaar afgestemd, ook de mooie spullen zoals de kussens, plaid en het beddengoed kloppen bij het geheel. Slapen in het Bos heeft daarnaast een fijn terras waar je heerlijk onder de bomen kan zitten. Wanneer je buiten zit en de schemering valt in dan is de kans groot dat je een hert of zwijn voorbij hoort of ziet komen. Want rondom het huisje loopt het wild gewoon voorbij. En, ook een hele fijne troef, elke ochtend staat er een ontbijt voor je klaar! Slapen in het Bos heeft twee kleine slaapkamers waar nog een kinderbedje bijgezet kan worden. Het huisje is geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen, maar met uitzondering kan een 3de volwassenen worden aangevraagd. Daarnaast zijn kinderen van harte welkom en is er, op aanvraag, een kinderbedje met beddengoed van By Nord, kinderstoel, speelgoed en fietsstoeltjes. (bron foto's: Slapeninhetbos.nl

25. De Boshut | Van der Valk Hotel De Cantharel | Apeldoorn

Boshuis De CantharelOkay, vergeet al je vooroordelen over Van der Valk. Want wist je dat ze verrassend mooie accommodaties hebben? De Boshut is er zo eentje om 'door een ringetje te halen'. Gelegen in het ook al zo mooie Hotel De Cantharel, aan de rand van de Veluwe. Verscholen tussen de bomen ligt de charmante Boshut. Een knusse accommodatie waar je je terug trekt met goed gezelschap en een glaasje wijn bij de kachel. Je geniet hier van de rust en de natuur, ga het bos in of geniet van nog meer luxe in je eigen outdoor-bubbelbad. Wanneer je een verblijf boekt bij De Boshut is alles voor je geregeld; koffie en thee staan voor je klaar, elke dag een goed gevuld koelkast met wijn, bier en fris! Voor een culinair diner ga je naar "Huisje James" dat naast De Boshut ligt. In de ochtend staat er een goed gevulde ontbijtmand voor je klaar. Het kost wat, maar tjonge, dan heb je ook wat! Je wordt helemaal in de watten gelegd en hoeft aan niets meer te denken. Dat is nog eens opladen in de natuur.  De boshut is geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen (3-11 jaar). De kinderen slapen op de vide in de woonkamer. Neem zelfs uw eigen paard mee, die een eigen luxe stal in het paardenhotel heeft (tegen betaling). Last but nog least, je kan natuurlijk ook nog gebruik maken van de wellness-faciliteiten van Hotel De Cantharel! (bron foto's: vandervalkapeldoorn.nl)

  •  Uniek, charmante Boshut 
  •  In de bossen van Hotel de Cantharel
  •  Luxe verblijf, gevulde koelkast én een eigen bubbelbar op de veranda 
  •  Aan de rand van de Veluwe (Apeldoorn)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

26. NOYR Tiny House | Nunspeet

Tinyhouse NOYREen unieke tiny house voor 2 personen op de Veluwe. Geniet van een prachtige, licht, Scandinavisch-achtig huisje en de prachtige omgeving. NOYR is het tiny house van Marc en Nikkie, die hun ziel en zaligheid in het huisje gestopt hebben. Even helemaal tot rust komen op de Veluwe (ja, weer de Veluwe, op één of andere manier vind ik altijd de mooiste huisjes juist híer in Nederland). NOYR is afgeleid van het Franse noir. NOYR is gelegen op een kleinschalige boscamping in Nunspeet. Je stap zo het bos in! Dat niet alleen. Dankzij de enorme raampartij heb je het idee één te zijn met de natuur. Het verhoogde bed voor het grote raam is de eyecatcher van het huisje. Klein maar fijn, want NOYR is van alle gemakken voorzien; een compleet ingerichte keuken en een badkamer. Ook in de winter is het hier heerlijk warm. Er is hier geen televisie, want, 'who needs one' als je ook naar buiten kan of een boek kan lezen of een plaatse kan draaien op de platenspeler. Je loopt vanaf de camping zo het bos in, en binnen 10 minuten loop je – via een idyllisch bospaadje – naar de Zandenplas. Daarnaast vind je in de omgeving onder andere het Veluwemeer, twee zandverstuivingen, de Elspeetse heide en het historische stadje Elburg. (bron foto's: NOYR.nl). Reisblogger Edith heeft nog veel meer leuke Tiny Houses bij elkaar gezocht! Lees haar blog voor nog meer Tiny House-inspiratie.

  •  2-persoons Tiny House 
  •  Op een kleinschalige boscamping
  •  Scandinavische, lichte inrichting met giga-raam 
  •  Op de Veluwe (Nunspeet) 
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

27. Stortemelk Boshuisjes | Vlieland 

Stortemelk Boshuisjes VlielandHet beste van twee werelden! Wakker worden tussen de bomen, vlakbij de zee, op het mooie Vlieland. En genieten van de schaduw en de knusheid van de bomen én binnen no-time op het strand! De boshuisjes van Stortemelk zijn er in verschillende vormen en maten, maar ze zijn allemaal even uniek en oogstrelend. Deze huisjes zijn echt zó gaaf! Op kampeerterrein Stortemelk, verscholen in het bos, staan inmiddels 18 prachtige, houten huisjes. Specifiek voor deze plek ontworpen, in zes unieke versies. Ze zijn klein maar fijn, geschikt van 4 tot 5 personen. De boshuisjes hebben allemaal een ruim terras en een stoere tafel met banken gemaakt van hout uit de Nederlandse bossen. De boshuisjes zijn duurzaam gebouwd. In de huisjes staat een pelletkachel om tijdens de koude dagen gezellig aan te steken voor wat warmte. (bron foto's: Stortemelk.nl)

  •  4-5 persoons uniek ontworpen Boshuisjes  
  •  Aan de rand van het bos, vlakbij het strand! 
  •  Beste van twee werelden; bos & zee
  •  Op Camping Stortemelk (Vlieland)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

28. Alpaca Natuurhuisje | Noord-Brabant

Natuurhuisje Alpaca Mariahout

Kijk nou wat een knus huisje! Ontwaak met uitzicht op de alpaca weide! Een origineel en avontuurlijk verblijf voor een ontspannen weekendje weg. Dit natuurhuisje ligt aan de rand van het bos op een kleinschalige locatie met uitzicht op de weides. Neem gezellig binnen plaats, bij de open haard, en kijk door de grote raampartijen naar de schattige dieren buiten. Of neem de alpaca's mee voor een wandeling door de natuur. De natuur is hier overal. Het natuurhuisje ligt aan de rand van een bos. Of ga gezellig zitten op het overdekte terras. Op het terras staat ook nog eens een hottub die je kan bijboeken tijdens een verblijf! Echt een geweldige plek voor een bijzonder uitje. Dit natuurhuisje heeft twee slaapkamers en is geschikt voor 4 personen (bron foto's: Natuurhuisje.nl)

  •  4 volwassenen
  •  Met uitzicht op de Alpaca-weide, aan de rand van het bos  
  •  Met open haard en hottub! 
  •  Op kleinschalig landgoed in Mariahout (Noord-Brabant)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

29. Boshut Timboektoe | Bladel 

Boshut Timboektoe Bladel

Even écht in het bos verblijven. Terug naar de basis. Zonder internet en televisie. Maar mét een vuurkuil, woonkamer met houtkachel en middenin de bossen! Ennnn er is ook een hottub! Echte luxe dus eigenlijk. Geen prikkels van de buitenwereld, maar even helemaal terug naar de kern. Genieten van de natuur, van elkaar, van de bossen. Boshut Timboektoe ligt aan de rand van het bos op landgoed Ten Vorsel. Elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen, er zijn geen stopcontacten. Ook in de winter kan je van Timboektoe genieten! Echte avonturiers mogen dan gewoon komen en genieten van de 'wildernis'. Wil je dus echt even opladen in de natuur, dan is dit gave, houten boshuisje iets voor jou en je familie. Gezellig, knus en echt anders dan anders. Boshut Timboektoe is geschikt van 2 tot 10 personen. Er zijn twee slaapkamers, voor elk 5 personen. Elke kamer heeft een tweepersoons bed en een 3-persoons stapelbed. (bron foto's: Natuurhuisje.nl

  •  Een écht houten boshut! 
  •  In de bossen van Landgoed Ten Vorsel
  •  Unieke belevenis, back to basic maar mét hottub  
  •  In het bos van Bladel
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

30. Boshuisje Paperbird | Lochem

Boshuisje Paperbird

Een schattig, knus boshuisje voor 2 personen! Dit kleine huisje is volledig gerenoveerd en heeft een bostuin van maar liefst 1200 m2. Door de hoge ramen in de woonkamer heb je een panoramisch zicht op de omliggende natuur. Elk seizoen heeft hier zijn charme. Tot ver in het najaar kan je op het terras zitten met de buitenhaard aan. En is het echt koud of regenachtig, dan kan je binnen gezellig bij de open haard zitten. Boshuisje Paperbird staat op Bosrijk Ruighenrode, een rustig, uitgestrekt natuurpark. Dankzij de enorme tuin en eigen parkeerplaats waan je je hier midden in het bos. Het boshuisje ligt in Lochem, vlakbij het mooie stadje Zutphen. (bron foto's: Boshuisjepaperbird.nl) 

  •  Tiny Boshuisje voor 2 personen
  •  Met 1200 m2 bostuin 
  •  Op Bosrijk Ruighenrode
  •  In Lochem, vlakbij Zutphen (Gelderland)
  •   Check prijzen & beschikbaarheid

31. Nordhus Cabin | Hattemerbroek

Nordhus Cabin Veluwe

"Slow living tiny house voor liefhebbers van natuur en design". Tja, veel meer hoef je eigenlijk niet te zeggen toch? Dit prachtige tiny house vind je op een rustig bospark in het Noorden van de Veluwe. Het is de perfecte plek voor een staycation in de natuur. De kleine cabin is supergezellig om er met zijn tweeën tussenuit te gaan, maar biedt ook genoeg ruimte voor 4 personen. De inrichting van Nordhus  is Scandinavisch minimalistisch. Praktisch, functioneel, maar vooral ook heel warm en mooi. Grote troef is natuurlijk dat dit Tiny House zich op de Veluwe bevindt! (bron foto's: Staywithhus.com)

  •  Tiny House voor 2 tot 4 personen (twee slaapkamers waarvan 1 met stapelbed)
  •  Op een rustig bospark 
  •  Met prachtige Scandinavische inrichting 
  •  In Hattemerbroek (Veluwe)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid! 

32. Vakantiehuis de Merel | Otterlo 

Vakantiehuis de Merel

Oh! Dit is weer zo'n verborgen pareltje! Eigenlijk zou deze verborgen moeten blijven, dan kan ik hem zelf lekker vaak boeken. Want ik vrees dat als anderen ervan horen, dit gave vakantiehuis in no-time is volgeboekt. Vakantiehuis de Merel is zo mooi ingericht en dat allemaal op de mooiste plek van Nederland; de Veluwe! De entree van Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt op slechts 2 kilometer afstand. Dit vakantiehuisje is met liefde gebouwd, door twee broers. En er is goed over nagedacht, dat zie je. Met een architect is buiten hier ook een beetje binnen en omgekeerd. Dankzij de grote raampartijen is de natuur altijd dichtbij. In de living is een gezellige haard, een ovale eettafel en heerlijke zitplek. Het huis biedt plaats aan zeven personen. Op de begane grond is een tweepersoons slaapkamer en de badkamer. Op de eerste verdieping liggen nog twee slaapkamers, een tweepersoons kamer en een driepersoons slaapkamer met een stapelbed, een 3e bed en een leuke loungehoek voor kinderen. Vakantiehuis de Merel ligt op een eigen bosperceel van 1800 m2! (bron foto's: Airbnb.nl)

  •  Natuurhuis geschikt tot 7 personen
  •  Op een eigen bosperceel van 1800 m2
  •  Uniek huisje met unieke inrichting
  •  In het gezellige Otterlo (Gelderland)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

33. Boshuis Vroeg | Appelscha

Boshuis Vroeg Appelscha

Holy Moly! Wat een ontzettend gaaf vakantiehuis is dit zeg! Gloedje nieuw, vers van de pers. Boshuis Vroeg is een nieuw designhuis voorzien van alle luxe; een quooker, regendouches, sfeerkachel binnen, een Weltevree buitenkachel met pizzaoven buiten, en prachtige meubels van HK Living en Weltevree. Alles klopt gewoon aan deze plek. Het natuurhuis is omringd door 1000m2 privé bosgrond. Er zijn 4 slaapkamers en 2 badkamers. Boshuis Vroeg is geschikt voor een groot gezin of 2 kleine gezinnen. Het huis is 115 m2 groot en heeft een overdekt terras met buitenkachel. In de enorm bostuin ligt een trampoline en een tafeltennistafel.(bron foto's: Natuurhuisje.nl)

  •  Design natuurhuisje voor 8 personen
  •  Met eigen privé bostuin van 1000 m2
  •  Luxe, design huis met veel comfort
  •  In Appelscha (Friesland)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

34. Forest Cabin | Beekhuizen 

Forest Cabin Buitenplaats Beekhuizen

Buitenplaats Beekhuizen was met zijn natuurpods al super vet. Maar daar hebben ze nog eens een flinke schep bovenop gedaan zeg! Tjonge jonge wat zijn de nieuwe Forest Cabins een aanwinst voor deze glamping in het bos. Je vindt Buitenplaats Beekhuizen in de bossen van de Veluwe Zoom, op steenworp afstand van de beroemde, glooiende Posbank. De Forest Cabin is de meest luxe accommodatie op de glamping. Je waant je volledig één met de natuur dankzij de enorme ramen. Buiten zit je heerlijk op het deels overdekte vlonderterras, letterlijk tussen het groen. Binnen is het al net zo mooi. Om door een ringetje te halen. Dat is nog eens in luxe verblijven in de natuur. Dit soort 'glamping' bevalt me wel :) Bij aankomst zijn de bedden fijn opgemaakt en badlinnen zijn al aanwezig. Het zijn de kleine beetjes die het doen. Forest Cabin heeft twee aparte slaapkamers en is geschikt voor 4 personen. (bron foto's: Buitenplaatsbeekhuizen.nl)

  •  Forest Cabin geschikt voor 4 personen
  •  Op glamping Buitenplaats Beekhuizen
  •  Gloedje nieuw, heerlijk luxe  
  •  In Beekhuizen (Veluwezoom)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid! 

35. Forest33 Holiday | Schijf 

Forest33

Een jaren '30 vakantiewoning omgetoverd tot een Bohemian paradijsje in het bos. Tussen de bomen schittert dit prachtig (nieuwe!) boshuis. Hij is ook nog eens super kidsproof met een coole boomhut in de tuin (zo gaaf!), een trampoline en schommels, speelgoed, spelletjes en kinderservies in de keuken. Er is hier zóveel te doen. Maar ook voor de ouders is het hier goed vertoeven. Op deze plek wil je namelijk buiten zijn, en dat kan, heerlijk zitten rondom de grote vuurschaal in de zitkuil. Er zijn twee slaapkamers in het huis en deze is geschikt voor 6 personen. De foto's zeggen eigenlijk genoeg... Forest33 heeft nog geen website, maar je kan boeken via hun Instagram pagina. (bron foto's Instagram.com/forest33holiday

36. Coco's Buitenhuisje | Veluwe 

Cocos Buitenhuisje Veluwe

Het Buitenhuisje van Coco is zó warm en sfeervol. 'Hotelchique' ingericht met spannende en warme kleuren in de bossen van de Veluwe. Coco's Buitenhuisje is meer dan een Tiny House. Het lijkt alsof de herfst hier zo naar binnen is gewaaid en haar mooiste kleuren heeft achtergelaten in het interieur. Dankzij de vele ramen is buiten een beetje binnen. Er is een slaapkamer met een queensize hoogslaper met luxe Emma matras. Het Tiny House is geschikt voor 2 (+ eventueel 2 extra) gasten. In de woonkamer staat een slaapbank die uitgeklapt kan worden tot 2-persoonsbed. Coco's buitenhuisje heeft een tuin met parkeerplaats. Je vindt Coco's Buitenhuisje op Bospark De Vossenberg (bron foto's: https://www.cocosbuitenhuisje.nl

37. Natuurhuisje | Joppe 

Natuurhuisje Joppe

Dit houten natuurhuisje ligt midden in je eigen privébos van 2510 m2 groot! Een bijzonder mooi natuurhuisje met eigen wellness en een bad op de veranda. Het huisje is 120 m2 groot en geschikt voor 5 à 6 personen. Eyecatcher in de woonkamer is de grote zit/ligkuil. Ook is er een arcadekamer met een pinball machine. In de privé wellnessruimte is onder andere een whirlpool en een rain/sunhower met ledtherapie. Buiten bevind zich een zeer ruim terras met tuinmeubilair eettafel en outdoor ligbad en een knusse fireplace. Je bent hier echt even weg. Via een zandweggetje bereik je de vrijstaande houten boshut. Het ligt op steenworp afstand van de prachtige Gorsselse heide en mooie bossen. Vlakbij Zutphen en Deventer. (bron foto's: Natuurhuisje.nl)

  •  Houten natuurhuisje voor 5 à 6 personen
  •  Met eigen privé bostuin van 2510 m2
  •  Met privéwellness en buitenligbad
  •  In Joppe (vlakbij Deventer en Zutphen)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

Wild Lodge Emst collage

38. Wild Lodge | Emst 

Omringd door de hoge bomen en het uitgestrekte bosgebied van de Veluwe staat een charmant, knus boshuisje 'Wild Lodge'. Het leven van alledag is hier heel ver weg. Binnen bij de knusse kachel of buiten onder de gezellige veranda; de natuur is hier overal. Onze favoriet; de vuurkuil, waar we tot in de late, donkere uurtjes kijken naar de vlammen van het vuur. Echt even buiten. Wild Lodge heeft twee slaapkamers met tweepersoons-boxspringbedden en is dus geschikt voor 4 personen (en op aanvraag een kind tot twee jaar). Het is een echt boshuis; met veel houten materialen en natuurtinten. Houten blokken naast de kachel, schapenkleden en hertengeweien sieren dit knusse huisje. Het huisje ademt een warme en ook stoere sfeer. Aan alle gemakken is gedacht; van een heerlijke regendouche, luxe keuken met een barretje tot spelletjes in de kast. In de ruime living is een zit- en eethoek met een grote raampartij waardoor de natuur altijd dichtbij is. De televisie is er wel, maar is eigenlijk overbodig met dit fijne uitzicht...Lees mijn blog over Wild Lodge 

Boshuisjes België

Onze zuiderburen kunnen er ook wat van hoor! Houten boshuisjes in de Ardennen, prachtige chalets op een heuvel en natuurhuisjes in het bos... Deze natuurhuisjes in België moeten ook op deze lijst van de beste boshuisjes. 

39. Warredal | Belgisch Limburg

Warredal boshuisjes BelgieIn Belgisch Limburg, vlakbij Nationaal Park Hoge Kempen en het natuurgebied Bergerven, ligt Recreatiedomein Warredal. Deze bijzondere plek bied je een totaalbeleving in de natuur; overdag de bossen in en ontspannen in het Adventure Park en dan overnachten in het Forest Camp. En juist dit Forest Camp is echt zo gaaf! Er zijn 29 Cosy Cabins en 3 Cosy Houses en wat zijn ze allemaal mooi. In de knusse Cosy Cabins ga je 'back to nature'. Hier is geen wifi, hier maak je verbinding met de natuur. Deze tiny houses zijn volledig ingerichte vakantiehuisjes met zit- en eetgedeelte, badkamer, een keukentje en een overdekt terras. Sommige cabisn hebben zelfs een hottërieke huisjes kom je helemaal tot rust tussen de boomtoppen. Net iets groter dan de Cosy Cabins, maar ook hier is slow living de boodschap. Er zijn ook nog leuke extra bij te boeken, zoals een ontbijt- of picknickmand, de wellnesscabine en de barbecuehut. Warredal was oorspronkelijk een hippisch centrum (en nu nog steeds!) dus je kan ook genieten van paardrijden en ponyritjes. Ow ja, er is ook nog een heuse boomhut! En wat voor eentje! In deze boomhut is plek voor 6 en toch heb je de nodige privacy. Je ouders, grootouders of vrienden slapen namelijk in hun eigen cabin met toilet en beneden de grote boomhut is een gezamenlijk ruimte mét hottub! (bron foto's: Warredal.be

      •  Boshuisjes van 2 tot 6 personen
      •  Back to nature op een prachtig domein middenin de natuur  
      •  Gezellig houten huisjes en boomhutten
      •  In de bossen van Recreatiedomein Warredal (Belgisch Limburg)
      •  Check prijzen & beschikbaarheid!

40. Treelodge | Retie België

Treelodge Boomhut Retie BelgieEen echte kinderdroom; overnachten in een boomhut. Nou ja, kinderdroom, zeg maar gewoon droom! In de bossen van Retie vind je een waar boomhuttendorp. Bij Treelodge staan nu 3 luxeboomhutten, maar op termijn wordt dit uitgebreid naar 8 boomhutten voor maximaal 6 personen. Alle boomhutten zijn zelf ontworpen en gebouwd en daardoor unieke exemplaren. Treelodge is een beleving in de natuur. Het is een avontuur en de ultieme vrijheid. Het is 'back to nature', maar dan wel met een verrassend luxe boshuisje. De boomhutten zijn heel gezellig en comfortabel; er is een houtkachel (maar ook verwarming), je kan er koken (maar je mag ook buiten koken op een BBQ of kampvuur of rookoven!). Je kiest zelf hoe basic of luxe je het wil hebben. Slaap je in de hangmat onder sterrenhemel of in een zacht bedje in de hut? Er zijn nu drie boomhutten: Tjiftjiaf (van 2 tot max. 4 personen), Bonte Specht (van 4 tot max. 6 personen mét hottub!) en Bosuil (van 4 tot 5 personen). (bron foto's: Treelodge.be)

      •  Boomhutten van 2 tot 6 personen
      •  In de bossen 
      •  Kinderdroom in een boom (met hottub!)
      •  In de bossen van de Stille Kempen (Retie, België)
      •  Check prijzen & beschikbaarheid!

41. Nutchel | Martelange België

Nutchel Cosy Cabins Ardennen BelgieNog zo'n pareltje! Zet deze ook maar op je verlanglijstje (heb ik al gedaan). Je vindt de prachtige cabins op Forest Camp Les Ardennes, in de buurt van Martelange in een weelderige en groene omgeving in het hart van de Ardennen. Op het forest camp vind je 26 Cosy Cabins, midden in de natuur, omringd door groen. De Cosy Cabins hebben grote stalen ramen waardoor de natuur helemaal naar binnen wordt gezogen. De houten huisjes zijn zó charmant; met een houtkachel, olielampen en kaarsen. Een tiny house met alle comfort van binnen; gezellige zitplekken, grote bedden, een warme douche, een keukentje en een eigen toilet. Ook heeft elke cabin een eigen gasbarbecue. "Bij Nutchel draait alles om bescheidenheid, ruwheid en het respecteren van de eenvoudige schittering van de natuur". Er is ook een gezamenlijke ontmoetingsruimte 'De Chalet' waar je iets kan kopen, kan ontspannen en tijd kan doorbrengen met andere 'Nutchies' rondom het kampvuur. De Tree Trunk Cabin heeft een eigen hottub! Er is een Tree Trunk voor 2 personen en eentje tot 6 personen. The Tree Trunk heeft bovendien een extra overdekt terras in een torentje, zo’n 3,5 meter boven de grond. Back to nature, maar dan wel met de luxe van een hottub (bron foto's: Nutchel.be). 

      •  Cosy Cabins van 2 tot 6 personen 
      •  Back to nature! Prachtige cabins in het bos
      •  Tree Trunk Cabin heeft een eigen hottub
      •  In het groene hart van de Ardennen (vlakbij Martelange)
      •  Check prijzen & beschikbaarheid!

42. Les Cabanes de Rensiwez | Ardennen België

Les Cabanes de Rensiwez Ardennen BelgieIn het hart van de Ardennen, verscholen in een groen keteldal, liggen de hutten van Les Cabanes de Rensiwez verstopt. Maar niet zomaar hutten! Authentieke hutten met houtkachel, kitchenette en artisanaal houten meubilair. In Le Moulin (het prachtig rode huisje) vind je een zestal suites voor twee personen. Deze suites zijn, net als de hutten, volop met hout en natuurlijke elementen ingericht. Je kan kiezen waar je het liefste op dit mooie landgoed wil verblijven; aan de rivier, op de heuvel of op de heuveltop. De hutten zijn geschikt van 2 tot 6 personen en sommige hebben een Scandinavisch buitenbad, andere een panoramisch glasdak met daaronder het bed of een eigen sauna-hut en zo heeft elke hut zijn eigen troef (bron foto's: lescabanesderensiwez.be

      •  Hutten van 2 tot 6 personen 
      •  Verscholen in een groen dal
      •  Unieke, houten inrichting (sommige met Scandinavisch bad of sauna!)
      •  In de Ardennen (vlakbij Houffalize)
      •  Check prijzen & beschikbaarheid!

43. Slô Escape | Ardennen België

Slô Escape cabins Ardennen Belgie"Simply Silence". Slô is een retreat waar stilte, rust en natuur centraal staat. Niet tussen de bomen maar hangend in de bomen (ja, hangend!). Er zijn 6 off-grid hangende cabins! Cabins waarin je het dagelijks leven even kan ontspannen en kan re-connecten et de natuur, jezelf en je geliefde. De cabins zijn minimalistisch ingericht en allemaal gericht naar buiten; de natuur, de bomen. Er zijn 3 type cabins: The Tower (deze is maar liefst 8 meter hoog en geschikt voor 5 personen), Glass Cube (deze hangt op 4 meter hoogte en is geschikt voor 2 personen) en Flying Fermette (deze hangt om 3 meter hoogte en geschikt voor 2 + 2 personen). (bron foto's: slo-escape.com

      •  6 Hangende boom-cabins van 2 tot 5 personen 
      •  In een bos van 11 hectare
      •  Unieke, minimalistische inrichting 
      •  In de Ardennen (vlakbij Humain)
      •  Check prijzen & beschikbaarheid!

44. La Petit Foret | Brussel 

La Petit Foret

Even helemaal ontsnappen aan de dagelijkse sleur. La Petit Foret staat voor een echte time-out, voor me-time, voor echt even back to nature. Verscholen tussen de bossen, in het heuvelachtige landschap van Brussel, ligt een oude hoeve. Deze oude hoeve is omgetoverd tot een romantisch vakantiehuisje waar je écht even tot rust komt. Romantisch en sfeervol, met een Victoriaans bad, een open haard, een hottub en Boheemse tuin. Knus, gezellig en vol prachtige details. Bekijk de foto's maar, dan begrijp je meteen wat ik bedoel. Hoewel deze plek heerlijk rustig gelegen is, is de stad Brussel zo bereikt. Het vakantiehuis is geschikt voor 5 personen en beschikt over 3 slaapkamers. (bron foto's: Airbnb.nl) 

      •  Gerenoveerde hoeve geschikt voor 5 personen  
      •  In de heuvels van Brussel 
      •  Romantische inrichting 
      •  In Asse (Brussel, België)
      •  Check prijzen & beschikbaarheid!

45. Bush Box | Brasschaat

Bush Box België

Ohhhh, Ahhhh. Kijk nou! Nog zo'n fantastisch natuurhuisje in de bossen van de België. Vlakbij Antwerpen vind je dit prachtig Tiny House in een oase van groen. De Bush Box is volledig omgeven door groen. Wie graag een keertje slaapt tussen de eekhoorns, vogels en reeën zit hier op de juiste plaats. Het domein heeft een totale grootte van 1 hectare!!! Het is gelegen in de regio Brasschaat / Kalmthout. We liggen op 20 km van Antwerpen en 20 km van Roosendaal. De bekende Kalmthoutse heide bevindt zich op slechts 10 km. Het Tiny House is geschikt voor 3 volwassenen of een gezin met 2 kinderen. Wie met meer dan 4 (of meer comfort wil hebben) kan onze boomtent of ‘nestkastje’ (telkens geschikt voor 2 personen) bij reserveren. De boomtent is enkel te huur van mei tot september. Het domein heeft een totale grote van 1 hectare, dat je alleen ter beschikking hebt. Op het domein is een Finse sauna en koudwaterbad aanwezig. (bron foto's: Natuurhuisje.nl)

      •  Tiny House voor 3 volwassenen of gezin met 2 kinderen  
      •  In een oase van groen op 1 hectare eigen bos! 
      •  Met Finse sauna en koudwaterbad 
      •  In Brasschaat (vlakbij Antwerpen, België)
      •  Check prijzen & beschikbaarheid!

46. Het Punthuisje | Rekem 

Het Punthuisje Rekem Belgie

"Weg van de mainstream vakantieparken. Geen mensenmassa's. Geen verkeer. Geen lawaai." Wat is er dan wel? Veel mooie natuur, visvijvers, eindeloos wandelen door de bossen en veel leuke restaurantjes in de buurt. Het Punthuisje, net over de grens bij België, is wat je zegt een unieke natuurhuisje. Dit Aframe boshuis is volledig gerenoveerd met natuurlijke materialen en heel luxe! Zo staat er een enorm vrijstaand bad in de woonkamer met uitzicht op de bomen. Ook is er een thuisbioscoop en in de tuin een glazen huisje waar je 's winters heerlijk kan vertoeven. Ook heeft het Punthuisje een eigen wellnesstuin! Echt een parel van een boshuisje. (bron foto's: HetPunthuisje.com) 

      •  Uniek Aframe boshuisje voor 2 personen
      •  Omringd door de natuur 
      •  Met eigen wellness, thuisbioscoop en bad in de woonkamer
      •  In Rekem (Belgisch Limburg)
      •  Check prijzen & beschikbaarheid!
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in