Beste familieresorts Europa

Beste familiehotels ever! 

Deze familiehotels zijn het neusje van de zalm! Hier hebben niet alleen de kinderen een top vakantie, maar jij als ouder ook. Oogstrelend mooi, tot in de puntjes verzorgd en super kindvriendelijk. Ja, sommige van deze resorts kosten wat, maar dan heb je ook wat! Zoals all inclusive eten en drinken en ijsjes, buggy's die je mag lenen, gratis toeristenkaarten en nog veel meer extra's! De onderstaande kidsproof familiehotels in Europa hebben we inmiddels zelf bezocht (lucky us) en kunnen we met recht aanbevelen;

1. Family Home Alpenhof | Zuid-Tirol Italië

Familyhome Alpenhof Zuid Tirol Italie

Dit is pas vakantie, het ultieme genieten! In het prachtige Zuid-Tirol Italië, bovenop de berg, met een uitzicht waar je 'u' tegen zegt, staat Family Home Alpenhof. Dat kindvriendelijk en stijlvol hand in hand gaan, laat dit hotel je wel even zien. Sinds juli 2019 is het hotel in een nieuw, hip jasje gestoken. De grote suites zijn super stijlvol en, zoals het hoort bij Zuid-Tirol, één en al hout-look. Want ja, het oog wil natuurlijk ook wat!

En wanneer heb je als ouders écht vakantie? Precies, als de kinderen zich vermaken! Bij Family Home Alpenhof is dat geen enkel punt. Het is er een feestje voor de kinderen, dus kan jij als ouder even lekker achterover leunen. En genieten. Van een welverdiende vakantie. Family Home Alpenhof biedt je echt een zorgeloze vakantie, je wordt volledig 'ontzorgd'. Want dit hotel is all inclusive eten en drinken en buggy-huur en uitstapjes... te veel om op te noemen. Voor smaakvol eten en drinken hoef je dus ook niet meer de deur uit. Het enige waar jij wel voor moet zorgen is een mooi plekje op het terras. Een vakantieparadijs voor ouder én kinderen. In de winter én in de zomer. Binnen én buiten genoeg vermaak. In de bergen, maar wel aan de zonnige kant van de Alpen :) 

We gaan niet vaak terug naar hetzelfde hotel, maar voor Family Home Alpenhof maken we een uitzondering. Na drie jaar reizen we weer af naar de bergen om ons weer een weekje volledig in de watten te laten leggen. En was het al dikke pret toen Morris 2 jaar oud was... nu is het dubbel zoveel pret! Hij geniet zo met volle teugen van dit ware kinderparadijs! Family Home Alpenhof is je thuis voelen op vakantie; je eigen thuis maar dan met waanzinnig mooi uitzicht. Aan alles, echt alles is gedacht. Je hoeft alleen jezelf en je koffer mee te nemen. Zelfs je portemonnee kan je de rest van de vakantie thuis laten!

Lees mijn blog over Family Home Alpenhof 

2. Martinhal Sagres | Algarve Portugal

Martinhal Sagres

Hét familieresort van de Algarve! Dompel je onder in de luxe van Martinhal Sagres. Hét familieresort van de Algarve. Alles tot in de puntjes verzorgd, super kindvriendelijk en ook nog eens oogstrelend mooi. Een kleinschalig resort aan het strand van Sagres waar niet alleen de kinderen maar ook de ouders van ondersteboven zijn. Want laten we eerlijk zijn, als je kinderen zich vermaken, dan heb jij ook vakantie. Martinhal Sagres biedt net dat beetje extra, extra verwennerij, extra kindvriendelijk. Je hoeft eigenlijk nergens aan te denken behalve aan relaxen. Alles is tot in de puntjes verzorgd, elegant en smaakvol. Geen schreeuwerige kinderanimaties of dertien-in-een-dozijn vakantiehuisjes, maar stijlvolle vakantievilla's en culinaire eetmogelijkheden. 

Lees mijn blog over Martinhal Sagres

3. TUI Blue Palm Garden | Side Turkije

TUI BLUE Palm Garden Turkije

Exclusief all inclusive familieresort! Even helemaal opladen. Lamballen. Naar de zon en helemaal niks moeten, maar dan omringd door palmbomen. Dat was het doel van onze vakantie naar TUI BLUE Palm Garden in Turkije. En ik kan je verzekeren. We komen meer dan opgeladen terug. Enthousiast zelfs! Onze eerste all inclusive vakantie als gezin was een voltreffer. TUI BLUE staat voor extra luxe en extra service. We voelden ons in de watten gelegd als royals. Lekker vers eten (écht lekker!), tot in de puntjes verzorgd, volop vermaak, heerlijke zwemmen en zonnen, wat wil je nog meer? 

Waar ik nog met enige twijfels vertrok ("Is zo'n all inclusive vakantie wel iets voor ons?"), kom ik vol enthousiasme terug. Ik durf het bijna niet toe te geven, maar jeetje wat was dat even lekker. Zeker als je, net als wij, als doel het 'niets doen', dan is familiehotel TUI BLUE Palm Garden the place to be. Het eten is er echt voortreffelijk. Géén gaarkeuken-taferelen maar vers bereide maaltijden met groente en fruit, vers gegrilde vis en lokale specialiteiten. Elk moment van de dag kan je wel ergens aanschuiven voor een overheerlijke (en ook gezonde!) maaltijd of lekker hapje. Je weet niet waar je moet beginnen, zoveel eten ligt er voor je klaar. Maar dan wel in kleine porties zodat je van alles wat kan proeven. De koks staan het eten ter plekke voor je te bereiden. Vis, vlees, vegetarisch, veganistisch, voor iedereen wat wils. Vooral de salades met feta en vis en groente waren héérlijk. Voor de kinderen is er een speciaal kinderbuffet waar ze zelf hun bordje kunnen vullen. Maar het onbeperkt ijsjes eten was voor hen toch wel het toppunt. Bij de Kinderbar is er de hele dag door Frozen Yoghurt met fruit te halen en even verderop staat een wagentje met schepijs en hoorntjes. Ook leuk is dat er voor de kinderen bij elke bar een trapje is gemaakt, zodat ze zelf kunnen bestellen. 

Lees mijn blog over TUI Blue Palm Garden 

4. Familiehotel EdeR FriDa | Oostenrijk 

Familiehotel Eder Frida

"Volwassen zijn kan je ook thuis". En zo is het. Dit hotel in Oostenrijk is echt een feestje voor ouders en vooruit, ook voor de kinderen. Er is zóveel tofs te beleven in het huis van Tante Frida in Oostenrijk. Een super cool hotel tot in de kleinste details uitgedacht; om ervoor te zorgen dat het héle gezin vakantie heeft. Goed weer, slecht weer, bij tante Frida is het altijd feest. We genieten met volle teugen van alles wat tante Frida voor ons in petto heeft. En dat is nogal wat; spelen, chillen, zwemmen, knutselen, karten en heerlijk eten. Je kan het zo gek of chill maken als je zelf wil. Wij doen beiden! Alles in inclusief, zelfs de gondeltickets voor de regio Hochköning. Je portemonnee kan je thuis laten. Tante Frida is met recht één van de coolste hotels waar we ooit zijn geweest. 

Lees mijn blog over Familiehotel EdeR FriDa 

5. Gramai Alm | Tirol Oostenrijk 

Gramai Alm Tirol Oostenrijk

Verborgen parel in de bergen. Echt even ontsnappen, helemaal weg. Via een kronkelend weggetje rijden we verder en verder tussen de bergen door. De bewoonde wereld laten we achter ons. Voor ons uit niets dan bergen. Alpenkoeien waggelen tevreden over de weg. Na een kwartier rijden doemt daar in Oostenrijkse stijl hotel Gramai Alm op. Omringd door steile kliffen in een groene vallei, is familiehotel Gramai Alm met recht een verborgen parel. Luxe vernieuwde kamers (met aparte kinderslaapkamer!), een steengoed restaurant, 2.100 m2 natuurspa en ook nog eens kindvriendelijk. Hier word je hele gezin helemaal in de Oostenrijkse watten gelegd. Het hotel ligt zo tussen de bergen verscholen dat er geen mobiel bereik is! Echt weg dus. Eén met de natuur. 

Eén met de natuur: Zodra we de tolpoortjes door rijden (gasten hoeven maar één keer te betalen), het natuurgebied in, valt ook meteen ons mobiele bereik weg. Best een uitdaging voor een blogger. Ik was benieuwd hoe het met zou bevallen om geen bereik te hebben. En ik kan je verklappen. Het is echt heel rustig. En geen bereik betekent overigens niet dat je helemaal niet kan 'internetten'. In het hoofdgebouw is er (als de wind gunstig staat) gewoon WIFI (ik hoor de ouders met tieners nu opgelucht ademhalen). Maar verder word je hier niet gestoord door berichtjes van 'de buitenwereld'. Je kan hier echt even cocoonen. Niet met je gezicht op het scherm, maar kijken naar het uitzicht. Want tjonge, dat is hier toch wel de moeite waard. Hier ben je één met de natuur. Je kan er niet omheen, wordt er letterlijk door omringd. 

Lees mijn blog over Gramai Alm

6. Pinecliffs | Albufeira Portugal 

Pinecliffs resort Albufeira

Paradijs voor groot & klein. Dompel je onder in een groene oase vol luxe. En lol! Want ook voor kinderen is dit een paradijsje. Wuivende palmbomen, sierlijke paradijsvogel-bloemen en rode kliffen vormen het decor voor dit super de luxe familieresort. Familiehotel Pine Cliffs is alles wat je hoopt van een familievakantie; een paradijsje voor kids én een paradijs voor de ouders. Alles is tot in de puntjes verzorgd. De luxe suites met meerdere slaapkamers en badkamers, de verschillende zwembaden en het speelschip 'Porto Pirata'. Of wat dacht je van een zonnetuin onder pijnbomen en een lift naar het strand. Ja, je lees het goed. Een lift! Pine Cliffs is een 'award-winning Luxury & Family Resort' in Europa. Een exclusieve verborgen parel vlakbij Albufeira. 

Stel je even voor. Je stapt in een lift. De deuren gaan dicht. En je drukt op '0'. Vervolgens ga je langs de kliffen omlaag. Lager en lager. Ping. Je stapt uit en staat onderaan de kliffen, op weg naar het strand! Een houten wandelpad brengt je door de kliffen naar het prachtige zandstrand Falésia Beach. Dat kan hier gewoon. Je knippert een keer met je ogen en het strand ligt voor je neus. 

Handdoeken meeslepen naar het strand hoeft trouwens ook niet. Die liggen gewoon voor je klaar! Bij de 'handdoeken cabin' kan je deze als gast van Pine Cliffs gratis ophalen en aan het einde van de dag weer inleveren. We gaan op zoek naar vrij strandbedjes en vinden twee stoeltjes en een parasol! Perfect. Ook deze zijn gratis voor gasten van Pine Cliffs. We ploffen neer op het strand, stallen onze spullen uit en hijsen zoonlief in zijn wetsuit. Het zand is heerlijk fijn hier. Geen rotsen of schelpen, maar heerlijk zacht aan je voetjes. De golven bulderen op de achtergrond en gele vlag wappert. Hoewel het in het naseizoen (oktober) meestal minder wind staat, is het vandaag een winderige dag. Gelukkig is het ook aangenaam warm dus kunnen we zeker een duik wagen. De golven zijn hoog en de stroming is sterk. We houden Morris vast terwijl hij door de golven springt. De ene golf is nog hoger dan de andere. Maar in de branding is het heerlijk spelen en springen en 'surfen'. 

Lees mijn blog over Pinecliffs Family Resort

 

Pine Cliffs Resort Albufeira zwembad

Droomlijstje van droomhotels

Je moet altijd iets te wensen hebben, toch? Deze familiehotels staan op mijn shortlist, maar ben ik nog niet zelf geweest. Voordat ik op vakantie ga, zoek ik graag naar de mooiste plekjes. Ik kan daar uren mee bezig zijn, heerlijk. Dat resulteert altijd in een lijstje met bestemmingen en hotels waar ik graag eens naartoe zou gaan. Op een of andere manier is Oostenrijk echt koploper in kindvriendelijke hotels. Het is niet voor niets een land dat zich erg richt op gezinnen, zowel qua hotels als ook qua activiteiten. Maar ik ging natuurlijk ook verder speuren naar de beste kindvriendelijke resort van Europa (en dus lijst zal aangevuld blijven worden!) Ik zal een aantal van deze toppers met jullie delen. 

7. Galtenberg | Oostenrijk

Galtenberg Oostenrijk resort

Dit hotel is volledig gericht op gezinnen met kinderen en dat betekent; kinderen vakantie, ouders ook vakantie. Ook dit hotel (goh, het kan geen toeval zijn) bevindt zich in Oostenrijk. Oostenrijk is per definitie een gezinsvriendelijke vakantiebestemming, zowel in de zomer als in de winter. Galtenberg Family & Wellness is luxe en uitgebreid. Bij dit 4-sterren hotel zal het jullie als gezin aan niets ontbreken; er zijn speeltuinen binnen én buiten, een zwembad met glijbanen, binnen attracties zoals een bowlingsbaan en bioscoop én buiten attracties en een familiespa met wellness. In het restaurant is alles inbegrepen, je kan er genieten van smulmenu’s, themabuffetten en lekkere regionale specialiteiten. Er zijn zelfs speciale vakantie voor alleenstaande gezinnen. 

Galtenberg Family & Wellness bekijken 

8. Ikos Dassia | Griekenland

Ikos Dassia Corfu

Dit waanzinnige resort op het Griekse eiland Corfu is echt een streling voor het oog, maar ook kidsproof! Kinderen zijn hier van harte welkom. Neem een plons in één van de 7 zwembaden of in de zee op het eigen zandstrand. Ook is er een opluchtbioscoop met een theaterbar. De kids zullen dol zijn op het verwarmde buitenzwembad (en ik ook!). Ook zijn er leuke speeltuinen. De Heros Crèche en Childcare (tegen bijbetaling) is er voor de opvang van kinderen vanaf 4 maanden tot 12 jaar en vanaf die leeftijd is er Just4Teens met een uitdagend programma voor tieners. Het is een all-inclusive resort voor het hele gezin. 

Kijk trouwens ook eens bij de andere Ikos resort (ze zijn allemaal zó mooi!) 

Ikos Dassie bekijken 

9. Family Hotel Diadora | Kroatië

Familyhotel Diadora Zadar Kroatie

Het nieuwe 5-sterren familiehotel van Kroatië! Family Hotel Diadora hoort bij de Falkensteiner hotelgroep en dat betekent luxe en comfort! Dat luxe en kindvriendelijk hand in hand gaan, laat dit hotel je zien. In 2022 opende dit hotel zijn deuren na een ingrijpende renovatie en upgrade naar een 5-sterren hotel. Het hele hotel is gedompeld in het 'maritiem thema' en maakt van dit hotel één van de meest verrassende hotels aan de kust. Het is een plek voor jonge en oude gasten, een plek waar kinderen een speciale behandeling krijgen. Er is een half board concept (dus ontbijt en avondeten inclusief) met genoeg keuze uit gezonde snacks en special kindermenu's. Restaurant Artigiani is modern en familievriendelijk en biedt het beste van de Adriatische keuken. Ook is er natuurlijk een Spa en wellness area. Voor de kinderen is er 'Falky Land' en plek om te spelen en te ontdekken (en zo mooi!). De familiekamers zijn om door een ringetje te halen en hebben grappige details zoals een klimwand! Er is een binnen- en een buitenzwembad (wat meer heb je als kind nodig).... (bron foto's: falkensteiner.com)

Family hotel Diadora bekijken

10. Feuerstein Nature Family Resort | Italië 

Feuerstein Family Nature Resort Italie

Okay, dit resort is echt 'next level'. Alles klopt. Tot in de kleinste details. Dit resort is speciaal gericht op families, maar dan op een manier waar je 'u' tegenzegt. Net zoals de omgeving trouwens. Daar zeg je ook 'u' tegen, want jongens kijk toch eens naar dat uitzicht! Feuerstein Nature Family Resort is omgeven door prachtige bergen. Zowel mooie in de winter als in de zomer. De speelboerderij is ook echt zo leuk! Kinderen kunnen hier spelen in het hooi. Maar er wordt ook geknutseld, gewerkt met hamers en hout. Natuurlijk heeft het ook een kidsproof zwembad binnen én een grote zwemvijver buiten. En sinds kort zijn ook de paardenstallen geopend, voor een nóg sportievere vakantie. Echt een parel van een hotel... Ik zwijmel nog even verder (en ik spaar nog even verder...) (bron foto's: feuerstein.com)

Feuerstein Nature Family Resort bekijken

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in