Skip to main content

  Te gek gaaf familiehotel 

  "Volwassen zijn kan je ook thuis". En zo is het. Dit hotel in Oostenrijk is echt een feestje voor ouders en vooruit, ook voor de kinderen. Er is zóveel tofs te beleven in het huis van Tante Frida in Oostenrijk. Een super cool hotel tot in de kleinste details uitgedacht; om ervoor te zorgen dat het héle gezin vakantie heeft. Goed weer, slecht weer, bij tante Frida is het altijd feest. We genieten met volle teugen van alles wat tante Frida voor ons in petto heeft. En dat is nogal wat; spelen, chillen, zwemmen, knutselen, karten en heerlijk eten. Je kan het zo gek of chill maken als je zelf wil. Wij doen beiden! Alles in inclusief, zelfs de gondeltickets voor de regio Hochköning. Je portemonnee kan je thuis laten. Tante Frida is met recht één van de coolste hotels waar we ooit zijn geweest. 

  In het kort

  2 - 4 personen
  Crazy house & family hotel
  Maria Alm | Oostenrijk
  Maria Alm
  te gekke familiekamers
  all incusive álles
  zwembad binnen + buiten
  eindeloos speelplezier
  prachtige omgeving

  Familiehotel Tante Frida Maria Alm drone 1

  Familiehotel Tante Frida buiten spelen 4

  Cool kamers voor elke smaak

  Ga je voor Le Chic, de jungle-look, het circus, Bohemian sfeer, de ruimte in of verblijf je bij Frida herself? Tante Frida is niet van dertien in een dozijn en dat geldt dus ook voor de coole kamers. Er zijn kamers met aparte kinderkamer, met coole verhoogde junglebedden en met gekke hoekjes. Ook hier is weer overal aan gedacht. Zo is er in de badkamer een hoge wastafel maar ook een lage wastafel voor de kids. In de douche hangen shampoos en zeepjes voor grote mensen én voor speciale zeep voor 'viezerikken en wildebrassen' op kinderniveau. Geweldig. Wij kiezen voor de kamer Le Chic, in bloementhema en met een aparte kinderslaapkamer voor Morris. Hij moet in zijn bed klimmen, bungelt even aan de touwen, kijkt uit het raam voor het fantastische uitzicht en concludeert dat dit toch echt wel het gaafste bed van het hotel is. Onze hotelkamer heeft bovendien een groot balkon met een heerlijk loungebed met uitzicht op de bergen. Er ligt een Eder Frida leesboek voor Morris klaar (helaas alleen in het Duits en mijn Duits is baggerslecht, dus ik kon het niet voorlezen) en een Tante Frida tas met handdoeken en badjassen voor het zwembad. 

  Familiehotel Tante Frida familiekamers 6

  Familiehotel Tante Frida familiekamers 5

  Eindeloos spelen

  Frida-frida-rallala, zingt tante Frida terwijl ze op het balkon in de Oostenrijkse zon ligt en nadenkt over wat ze nu zou kunnen doen op deze heerlijke speciale dag in Maria Alm. Hmmm, gaat ze rolschaatsen of fietsen over de fietsbaan, een berg beklimmen of de klimwand proberen, een duik nemen in de onderwaterwereld... de keuze is reuze. Vervelen is geen optie bij tante Frida, maar het mag wel. Tante Frida is dan wel super tof voor kinderen maar allerminst kinderachtig. Vanaf 5 jaar mag je hier al in een echte kart stappen! Morris laat deze kans niet aan zich voorbij gaan en racet een paar keer als een ware Mario Nintendo door de bochten. Of wat dacht je van klimmen op de klimmuur of ziplinen door de lucht. 

  De indoorspeeltuin 'Caramba Cave' is er anders dan anders. Hier klauteren kinderen naar beneden, kunnen er rondjes fietsen op kleine loopautootjes en klimmen, springen en glijden. Wij als ouders nemen plaats op 'de tribune' en kunnen vanaf hier Morris zien spelen. Ideaal. Met een wijntje in de hand zien we hem genieten en spelen. De kinderen klimmen als het ware 'naar beneden', een verdieping lager. Daar vind je ook de grote gymzaal. Hier kan je voetballen, basketballen, tikkertje spelen en is de klimwand. Zeker voor de grotere kinderen kan je je hier opperbest vermaken. Een hele gymzaal voor jezelf. Ook hier is een tribune vanwaar je naar beneden kan kijken en zwaaien. 

  Familiehotel Tante Frida binnen spelen 5

  Familiehotel Tante Frida binnen spelen 1

  Buiten pret bij Tante Frida

  De skelters en de fietsen zijn buiten het grootste succes bij Morris. Rondom het hotel is een parcours met hobbels en weggetjes gemaakt. Hij scheurt pijlsnel met zijn fietsje over het parcours, rondje na rondje. Dat hebben sommige kleine kinderen ook in de gaten en ook al spreken ze elkaars taal niet, toch wordt het duidelijk dat Morris de taxi is en de kleintjes nemen achterin op zijn fietsje plaats. 

  Behalve een fietsparcours is er ook een zandbak, een glijbaan en kan je op het dakterras chillen of badmintonnen. Op zonnige dagen staat hier in de middag een ijskarretje met heerlijk schepijs. 

  Voor de ouders (ik zei toch dat er overal aan was gedacht) zijn er terrasjes met stoelen bij zowel het fietsparcours als de tuin. Zij spelen, jij lekker chillen. 

  Familiehotel Tante Frida buiten spelen 2

  Familiehotel Tante Frida buiten spelen 8

  Als een vis in het water

  Het zwembad van Tante Frida is een plonsje waard. In het binnenzwembad is het altijd weer voor een goede duik in het water. Ook is er een buitenzwembad die met goed weer is geopend. Maar het allercoolste is natuurlijk de reuzesnelle avonturenglijbaan! Een deel van de glijbaan is doorzichtig waardoor je zo naar buiten kijkt, dan een kronkel en nog een kronkel en dan 'splashhhh', je bent er. Kijk even op het scorebord. Want misschien ben je wel de snelste van de dag! Een uitdaging die we graag aangaan, dus proberen we al snelst de eindstreep te bereiken. 

  Familiehotel Tante Frida zwembad 1

  Familiehotel Tante Frida zwembad 2

  Familiehotel Tante Frida zwembad 16

  Frida's Stempelkaart 

  Tante Frida is graag een bezige bij en ze organiseert de hele dag door allerlei speelse activiteiten. Activiteiten voor grote en kleine kinderen. Bij aankomst koop je voor 5 euro een stempelkaar (voor de materiaalkosten) en kan je meedoen met elke knutsel- of speelactiviteit; denk daarbij aan het knutselen van maskers, maken van ansichtkaarten, meedoen met karten of ziplinen, muur beklimmen, trefballen, voetballen of een wandeling met Tante Frida naar haar groentetuin. Voor elke activiteit krijg je een stempel. Als je 5 stempels weet te verzamelen, mag je een cadeautje uitzoeken en bij 10 stempels krijg je de speciale Tante Frida medaille. En zeg je tegen ons 'je kan iets winnen', dan weten we van geen ophouden. En dus doen we mee, niet voor de lol natuurlijk, maar voor de stempels. Bam. ;) 

   Familiehotel Tante Frida binnen spelen 3

  Familiehotel Tante Frida indoor spelen 2

  Smikkelen en snaaien

  De hele dag door je eigen drankjes tappen. En mixen. Dat is natuurlijk één groot feest. Morris heeft zijn eigen mix bedacht en neemt van elke smaak een beetje. Ook de limonades zijn echt heerlijk. En van hard spelen krijg je kei hard dorst, dus er moet regelmatig even getapt worden. Voor ons, de ouders, wordt er tussen 17.00 en 22.00 uur alcohol geschonken. Wijn en bier en cocktails zijn ook bij de prijs inbegrepen. 

  Het eten is heel gevarieerd en uitgebreid. Je kan elke ochtend, middag en avond eten in het buffetrestaurant. Hier liggen de meest heerlijke hapjes voor je klaar en stat een kok life gerechtjes te bereiden. Elke dag wisselt het menu. In de 'markthal' is de foodmarket met verschillende kraampjes; een vette hap kraam met hamburgers, frites en hotdogs (favoriet bij de meeste van de kinderen haha), een pastakraampje, verse smoothies kraam, Aziatische gerechtjes én toetjeskraampje. Je weet niet wat je moet kiezen en het ziet er allemaal even lekker uit. Natuurlijk is er voor de kinderen ook nog een ijsjeskar met heerlijke (water)ijsjes. 

  Eén keer per week mag je bovendien gratis plaatsnemen in de pizzeria van tante Frida (een apart restaurant) én een potje bowlen. We bestellen een ovenverse pizza terwijl we ondertussen nog een potje bowlen. Het deeg, de ingrediënten, het is heerlijk vers. 

  Familiehotel Tante Frida all inclusive 21

  Familiehotel Tante Frida all inclusive 17

  All inclusive álles

  Het kost wat, maar tjonge jonge dan héb je ook wat. Je portemonnee kan je thuislaten, echt! Nou vooruit, als je 5 euries meeneemt voor de Stempel Pas, dan ben je er. Wat er allemaal bij zit... En omdat de Hochköning Belevenis Kaart óók is inbegrepen kan je het hele verblijf gratis de gondels en kabelbanen pakken in Hochköning gebied (plus nog vele andere extra's).

  • Speciaal all inclusive eten en drinken; ontbijt, lunch, snacks, diner en drinken. 
  • Parent's Prime Time: Eder Bier & EdeR FriDa Wijn van 17.00 tot 21.00 uur voor de grote mens. 
  • 1 x diner bij EdeR FriDa Pizza & Pasta Club (reserveren bij aankomst).
  • EdeR FriDa Waterwereld (1.000 m2) met 80 Meter lange avonturenglijbaan. 
  • EdeR FriDa Beleveniswereld "Jungle Kind" (600 m2) meer dan 4 verdiepingen.
  • EdeR FriDa Tuinwereld met "Flying Fox", boomhuis, hangbrug, zandbak, kartbaan.
  • EdeR FriDa ontspanningsruimte.
  • EdeR FriDa Fitness ruimte.
  • EdeR FriDa Kegelbanen.
  • EdeR FriDa Theater met bioscoopscherm, tribune en plek voor 100 kids.
  • EdeR FriDa Schilderworkshop.
  • EdeR FriDa Speelwereld met elke dag 2 uur kinderopvang en een gevarieerd activiteitenprogramma (schilderen, beeldhouwen, bakken, turnen, bowlen etc.).
  • Wellnesstas met knusse badjassen en handdoeken voor de duur van je verblijf.
  • Haardroger en EdeR FriDa verzorgingsassortiment in de badkamer 
  • Babyhoek met luiers, Hippe babyhap, vochtige doekjes, kruiken, babybadjes en nog veel meer.
  • HD TV en kluis op de kamer 
  • Fiets- en Ski-depot
  • Highspeed W-Lan
  • EdeR FriDa parkeergarage 
  • Gratis Hochköning beleveniskaart geldig voor je hele verblijf (!) 

  Familiehotel Tante Frida all inclusive 15

  Maria Alm & Hochkönig 

  Eder Frida woont in het pittoreske Maria Alm; een schattig klein dorpje aan de voet de Hochkönig (Oostenrijk). In Maria Alm zelf zijn er zeker wat gezellige barretjes (ga zeker ook eens kijken bij grote broer Hotel Eder) en een schattig pleintje en kerkje. In de zomermaanden is er ook regelmatig een dorpsavond met volksmuziek en gezelligheid. Vanuit Maria Alm gaat er in de zomermaanden één gondel de berg op; de Natrunbahn. Deze brengt je naar een hoogte van 1.163 meter. Op de berg vind je de te gekke Almhut Eder Tom (ook al familie) waar je heerlijk kan zitten en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de bergen. Je kan vanaf hier met een ware Glijbanen route weer naar beneden afdalen. Dat gaan wij natuurlijk doen! Er zijn 5 lange glijbanen (tot wel 55 meter lang) die je al glijdend de berg afbrengen. Zo is het een makkie (en super leuk) om naar beneden te komen. De andere dag zijn we vanaf het bergstation Natrun verder de berg opgeklommen. Onderweg kwamen we langs Almhut Grammlergut (met leuke speeltuin!) die perfect is voor een tussenstop. Daarna door naar het meer aan de top van de berg. Een helder meertje waarin de toppen van de berg op een zonnige dag weerspiegelen in het water. Wil je meer weten of wat te doen in de regio Hockkönig? Lees dan mijn uitgebreide blog: 

  Lees meer over de regio Hochkönig

  Familiehotel Tante Frida Maria Alm drone 6

  Ons eindoordeel 

  We want more! We want more! Het kost wat, maar dat héb je ook echt wat. Ja, Eder Frida is niet goedkoop, maar vergelijk het eens met een vakantiehuis in het hoogseizoen bij een willekeurig park (en dan heb je geen vermaak, geen eten, geen drinken én geen toeristenkaart voor alle excursies). Wij vonden het in elk geval het echt waard, één van de vetste en coolste kinderhotels in Oostenrijk! Het is anders dan anders, een droomhotel voor kinderen en door de slimme foefjes en mooie uitstraling óók een paradijs voor ouders. Het eten is lekker, goed en gevarieerd. Het personeel super vriendelijk. De omgeving is prachtig en Hochkönig is een ontzettend leuk, kindvriendelijk gebied. Maria Alm is een schattig plaatsje. Eigenlijk klopte gewoon alles. Die Tante Frida heeft ons ingepakt hoor. "Dikke tien", zegt Morris. 

  Familiehotel Tante Frida zwembad 4

  Familiehotel Tante Frida zwembad 12

  Familiehotel Tante Frida all inclusive 7

  Familiehotel Tante Frida all inclusive alles 1

  Familiehotel Tante Frida cool hotel voorkant 1

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder