Skip to main content

  Belangrijkste reisbenodigdheden

  • Geschreven op 19 april 2022

  Ik ga op reis en neem mee

  Wat zijn de belangrijkste reisbenodigdheden voor een weekend weg?

  Je moet behoorlijk wat spullen meenemen als je op reis gaat. Zelfs als het maar om een weekendtrip gaat! Je paspoort, tickets, telefoon en oplader neem je natuurlijk sowieso mee. Maar waar kun je nog meer aan denken voor onderweg? Hoewel het ook afhankelijk is van de plek van bestemming, zijn déze spullen vrijwel altijd handig om bij je te hebben.

  Koffer of tas

  Hoe neem je je spullen mee tijdens de weekendtrip? Precies: in een koffer of tas. Kies een goed exemplaar uit, waar alles in past. Weekendtassen zijn een praktische keuze: je stopt er zo al je benodigdheden in. Het is een comfortabele tas om mee te reizen als je met de auto of trein gaat. Ga je met het vliegtuig? Dan is een kleine reiskoffer vaak weer een betere optie, om mee te nemen als handbagage. Met een design van een goed merk ben je er zeker van dat het koffertje lekker stevig is – en dus lang meegaat. Denk aan een Samsonite koffer, van een mooie kwaliteit. Daar ga je veel plezier aan beleven!

  IMG 20200711 110040

  Camera

  Of je nu een hobbyfotograaf bent of gewoon alleen tijdens je vakanties hier en daar een leuk kiekje wilt schieten: het is altijd aan te raden om een camera mee te brengen. Met een camera maak je immers net wat mooiere foto’s dan met je telefoon. Ook denk je automatisch meer na over een goede compositie, en neem je uitgebreider de tijd voor het maken van een foto. Dat zorgt voor goede resultaten – perfect als aandenken aan het weekend weg! Maak ook tijdens de reis naar de plek van bestemming al wat foto’s, om de vakantiesfeer erin te krijgen. Vergeet ook niet de opladers in te pakken?

  Waterfles

  Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens de vakantie. Neem daarom altijd een waterfles mee. Vul ‘m thuis al direct. Op bestemmingen in de buurt kun je meestal water uit de kraan drinken. Anders is het een idee om in het huisje of de kamer waar je verblijft een grote waterfles neer te zetten, waarmee je je eigen fles kunt vullen. Het drinkt immers toch net wat lekkerder uit je vertrouwde waterfles.

  IMG 20190828 080104091 01

  Zonnebril

  Of je nu naar een zonnig oord gaat of naar een stad in een milder klimaat: een zonnebril is vrijwel altijd handig. Grote kans namelijk dat de zon zich wel even laat zien! Daarnaast zorgt het opzetten van een zonnebril meteen voor een vakantiegevoel. Mooi meegenomen.

  Reisgids

  Het is leuk om je onderweg alvast in te lezen over de plek van bestemming. Je kunt online informatie opzoeken, maar het is nog wel interessanter om dit uit een boek te halen. Neem daarom een reisboek mee, dat gaat over de plek waar je naartoe gaat. Ideaal om in het vliegtuig of de trein zo’n boek door te nemen – dat is zeker een stukje voorpret.

  IMG 20190828 094806704 HDR 01

  Extra setjes

  Reis je met het vliegtuig, zorg er dan voor dat je je belangrijkste spullen in je handbagage meeneemt. Zo heb ik altijd mijn medicijnen (eventueel met medicijnpaspoort), de knuffel van mijn zoontje, een setje kleding, mijn make-up (ja, ook een eerste levensbehoefte) én een badpak in mijn handbagage. Mocht er namelijk iets mis gaan met de koffers (en dat is me al eens overkomen) dan heb je altijd een aantal 'essentials' bij de hand!

  Wat mag er volgens jou niet ontbreken in je koffer?

  IMG 20130908 WA0001

  * Dit artikel is een advertorial

  Dit is ook iets voor jou

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder