Skip to main content

  Grootste Vakantie Ergernissen

  • Geschreven op 19 maart 2016

  Verschrikkingen op vakantie ;)

  Vakantie leuk? Vergeet het maar. Gereserveerde bedjes, hangtoiletten, een jetlag en onbeschofte medereizigers. Denk je lekker uit te rusten, kom je helemaal gestrest terug. Oké, beetje overdreven natuurlijk. Gelukkig is reizen een grote belevenis en grote zegen, maar er zijn van die momenten... Dit zijn mijn grootste ergernissen op vakantie (geschreven met een knipoog). 

  • Handdoekje leggen 

  Je kent het wel. Je gaat lekker op vakantie om het gehaaste leven thuis even te ontvluchten. Met je boek en handdoek onder de arm ben je op weg naar die welverdiende strandstoel. Je zet je hoed alvast op en wandelt in je nieuwe bikini richting het zwembad. Nu nog een leeg bedje vinden. Terwijl de zon brandt op je gezicht en het zweet inmiddels begint te lopen, heb je nog geen vrij bedje gezien. Niet dat er mensen op die bedjes liggen. Nee. Deze bedjes zijn 'gereserveerd'. Links en rechts van je liggen handdoeken, maar in geen velden of wegen zijn de eigenaren van die handdoekjes te bekennen. Het is één van mijn grootste vakantie ergernissen aller tijden. Het zou verboden moeten worden. Volwassen mensen die handdoekje leggen, vervolgens heerlijk gaan ontbijten of op bed gaan liggen en uren lang een zonnebedje bezet houden. Ik heb altijd de neiging om die handdoeken snel van het bedje te gooien en gewoon te gaan liggen. Maar dat durf ik dan ook weer niet, schijterd die ik ben.

  P1230317 002

  • Ik wil als eerste mijn koffer

  Alsof je koffer sneller komt door helemaal vooraan te gaan staan. Je zou het bijna gaan geloven als je al die mensen ziet staan. Ze staan nog net niet óp de bagageband. Ze verdringen elkaar en het is ellebogenwerk om je koffer er tussenuit te plukken. Omdat de haastende reiziger vooraan wil staan, kunnen andere reizigers de hele bagageband niet meer zien. Beste mensen, rustig aan, je bent op vakantie. Doe allemaal een stapje achteruit. Wacht gewoon geduldig tot je je koffer ziet en loop dan pas richting de band. Op die manier kan iedereen de band in de gaten houden en op zijn gemak zijn koffer van de band pakken. 

  • Slecht weer

  Je kan veel plannen en regelen, maar het weer heb je totaal niet in de hand. Natuurlijk weet ik dat, maar jeetje wat kan ik balen van slecht weer op vakantie. Op vakantie wil ik een lekker temperatuur en zonneschijn. In Nederland hebben we al grijze dagen genoeg. Dus alsjeblieft geen regen en geen bewolking voor mij. Ik weet ook dat het niets helpt om chagrijnig te doen als het regent, maar toch. Positieve kant van slecht weer op vakantie (als ik dan toch iets positiefs daarover moet bedenken) is dat je gedwongen wordt iets anders dan anders te doen. Lees mijn blog over 'wat te doen met slecht weer' voor deze tips. 

  IMG 20151115 163115 001

  • Onbeschofte medereizigers

  Onbeschofte mensen zijn natuurlijk sowieso irritant, waar je ook bent. Maar wat is verschrikkelijk als mensen op reis denigrerend doen tegen het personeel van het hotel of gewoon de locals op straat. Plaatsvervangende schaamte krijg ik ervan. Het kan ook met cultuurverschil te maken hebben, maar wat kunnen Chinezen onbeschoft zijn. Ze spugen, roggelen, eten met de mond open en gooien hun afval gewoon op de grond waar je bij staat. Ook Indiase mensen hebben me verbaasd. Een wachtrij, een bordje, op je beurt wachten, de Indiase mensen hebben er schijt aan. Oké, ik ben nu natuurlijk mega aan het generaliseren, ook Nederlanders kunnen asociaal en onbeschoft zijn hoor. Pas je allemaal gewoon een beetje aan de cultuur van het land aan en wees een beetje lief voor elkaar, goed?

  • Hangtoiletten

  Altijd balen en altijd een gedoe, die hangtoiletten in het buitenland. Super oncomfortabel moet je hurken boven een of ander gat. Doorspoelen is er natuurlijk niet bij. Langs het toilet staat een grote bak met water en een schepje waarmee je het water in het toilet moet gooien. Meestal zijn deze toiletten dus nat en vochtig, over de stank nog niet gesproken. Noem me een luxepaardje, maar een fatsoenlijk toilet kan ik zeker wel waarderen. Pluspunt; het is een goede workout voor je bovenbenen. 

  • Jengelende kinderen 

  Begrijp me niet verkeerd, ik vind kinderen heus wel leuk. Als ze zoetjes liggen te slapen of als ze lachend spelen in het water. Maar als ik achter me in het vliegtuig een baby zie zitten, moet ik toch eventjes slikken. Want wat kan er een hoop geluid komen uit zo'n klein lijfje! Zeker op lange vluchten zit je niet te wachten op een huilend kind. Nee, ik neem het de ouders niet kwalijk. Nee, ik snap dat kinderen soms huilen. Maar toch is het irritant. 

  P1060079 001

  • Jetlag

  Om 5.00 uur 's ochtends lig ik in mijn hotelbed te draaien. Klaarwakker. Ik kan de slaap niet meer vatten. Maar nu opstaan, betekent dat ik niet in het juiste ritme kom. Nu opstaan betekent dat ik vanavond om 19.00 uur alweer moe ben. Dus draai ik tegen beter weten nog even door. Afhankelijk naar welke kant van de wereld je vliegt, zijn die eerste dagen op reis echt even wennen. Beste remedie tegen een jetlag is meteen meegaan in het ritme. Toch voelt dat alsof je een mega kater heb, maar dan zonder de hoofdpijn. 

  • Vierkante kussens

  Sommige mensen hebben ik een vierkante nek of sommige hotels hebben het niet helemaal begrepen. Er zijn hotels waar de kussens zo slecht zijn dat je er een stijve nek van krijgt. De ergste kussens vind ik die rollen van kussens. Gegarandeerd nekpijn. Een slecht bed of slecht kussen kan je vakantiepret behoorlijk beïnvloeden. Het liefst zou ik mijn eigen kussen overal mee naar toe nemen. Jammer dat 'ie zoveel plek in beslag neemt.

  • Zonnesteek 

  De hele dag de zon op je bolletje, cocktail erbij, heerlijk. Maar pas op, want straks heb je een zonnesteek te pakken! En een zonnesteek is echt heel vervelend. Niet alleen je hoofd bonkt van alle kanten, je voelt je ook super misselijk. En ziek zijn op vakantie is echt zo naar en zo zonde. Wees dus voorzichtig, mijdt de zon op het heetst van de dag, gun jezelf genoeg schaduw en drink voldoende water. 

  IMG 20141130 121755 2 001

  Dit is ook iets voor jou

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder