Skip to main content

  Meivakantie naar de zon

  • Geschreven op 16 november 2023

  Zonvakantie in april/ mei 

  Waar schijnt de zon in april en mei? De winter ligt achter je maar de zomer is nog ver weg. En toch snak je naar zon, zee en strand. De voorjaarsvakantie of meivakantie (meestal eind april, begin mei) is hét moment om een vakantie naar de zon te boeken. Natuurlijk kan je kiezen voor verre bestemmingen zoals Zuid Afrika of Thailand, maar ook op max 4 uur vliegen vind je de meest zonovergoten vakantiebestemmingen in de meivakantie! Op verschillende plekken in en rondom Europa schijnt de zon dan al volop. Voor warme temperaturen in april en mei hoef je echt niet helemaal naar de andere kant van de wereld te vliegen. Zelf vind ik rond de 20 à 25 graden perfect, je kan al wel lekker buiten zwemmen maar het is nog niet té heet voor ook een actievere vakantie.  

  Nu we aan de voorjaarsvakantie vastzitten (lange leve de leerplicht) heb ik het internet al flink afgespeurd naar zonnige plekjes in april en mei. De vakantiebestemmingen die ik tegenkwam, deel ik graag met je! 

  TUI BLUE Palm Garden Turkije hoofdfoto 1

  1. Turkije 

  Turkije is zo'n heerlijke zonbestemming waar het in april/mei echt al lekker weer is! De zon schijnt er dan al volop en de temperaturen zijn er dikwijls al boven de 20 graden. Natuurlijk is Turkije de perfecte bestemming voor een all-inclusive vakantie, maar het heeft ook alles in huis voor cultuur snuiven en stedentripjes. 

  Vooral aan de zuidelijke kust is de temperatuur april Turkije erg aangenaam, met gemiddeld 23 graden en al 8 zon uren per dag. Met name de Turkse Riviera is in deze periode al aangenaam warm! 

  Even helemaal opladen. Lamballen. Naar de zon en helemaal niks moeten, maar dan omringd door palmbomen. Dat was het doel van onze vakantie naar TUI BLUE Palm Garden in Turkije. En ik kan je verzekeren. We komen meer dan opgeladen terug. Enthousiast zelfs! Onze eerste all inclusive vakantie als gezin was een voltreffer! TUI BLUE staat voor extra luxe en extra service. We voelden ons in de watten gelegd als royals. Lekker vers eten (écht lekker!), tot in de puntjes verzorgd, volop vermaak, heerlijke zwemmen en zonnen, wat wil je nog meer? 

  • Temperatuur in april/mei: gemiddeld 23 graden 
  • Zonuren per dag: 8 uur 
  • Vliegtijd: ongeveer 4 uur 
  • Hoteltip Turkije: TUI BLUE Palm Garden (Turkse Riviera)

  TUI BLUE Palm Garden zwembad 19

  2. Canarische Eilanden 

  De eilanden van de eeuwige lente. Op de Canarische Eilanden is het hele jaar door zacht. Vanwege de ligging ten westen van het Marokkaanse vasteland zijn de winters hier milder dan in de rest van Europa en is het een groot deel van de winter heerlijk vertoeven op de eilanden. Door de ligging van de Canarische Eilanden vlakbij het Afrikaanse continent, hebben de eilanden subtropische temperaturen. Hoewel alle eilanden een subtropisch klimaat kennen, bestaat er toch verschil onderling de eilanden. Op de eilanden La Palma en La Gomera heb je het meeste kans op neerslag, terwijl je op Fuerteventura de meeste kans op zon hebt. In april en mei variëren de temperaturen van ongeveer 20 tot 23 graden (afhankelijk van welk eiland je kiest en waar je op het eiland verblijft). (foto Canarische Eilanden: Afbeelding van Rainer via Pixabay)

  • Temperatuur in april/mei: 20 tot 23 graden
  • Zonuren per dag: 9 uur
  • Vliegtijd:4,5 uur
  • Hoteltip Canarische Eilanden: TUI BLUE RIU Calypso

  sea g0ece4b1c1 1920

  3. Griekse eilanden 

  Let op! Want niet álle Griekse eilanden staan in april/mei al garant voor veel zonuren en warme temperaturen. Kies daarom voor de Griekse eilanden die het meest westelijk liggen; het dichtst bij de Turkse Riviera. Zo zijn Rhodos en Kos al een stuk warmer in de meivakantie dan bijvoorbeeld Kreta of Zakynthos. In de loop van mei wordt het snel zonniger, maar helemaal zonzeker is deze maand nog niet. De middagtemperaturen liggen in april en mei tussen de 19 en 21 graden. (Afbeelding Rhodos: Afbeelding van Emilia via Pixabay

  • Temperatuur Kos en Rhodos: 20 graden
  • Zonuren: 10 uur 
  • Vliegtijd: 3,5 uur
  • Hoteltip: Gennadi Grand Resort

  rhodes g84a2b0704 1920

  4. Marokko

  Op slechts 4 uur vliegen van Nederland waan jij je in een magische wereld! Een 1001-sfeer in Marrakech, kleurrijke Riads en eindeloze woestijnvlaktes! Echt een compleet andere wereld en dat zo dichtbij. In april en mei is het er bovendien al heerlijk warm, zeker ten zuiden van Marrakech. In het Noorden van Marokko en sommige kuststreken zijn de winters zacht maar nat. Maar in het binnenland, rondom Marrakech en Agadir zijn de temperaturen al goed. In het voorjaar - van maart tot en met mei - heeft Marokko aangename temperaturen (25 tot 28 graden) en staat de natuur volop in bloei. Bedenk wel dat de temperatuurverschillen tussen dag en nacht er groot kunnen zijn. (Foto Marokko: Afbeelding van Bernd via Pixabay)

  desert gd8c416dd1 1280

  5. Cyprus 

  Het bijzondere eiland Cyprus kent twee delen, niet alleen een Turks deel en een Grieks deel, maar ook qua temperaturen. Het oostelijke binnenland, waaronder de stad Nicosia, is het eerder warm dan aan de kust. Dat komt vanwege de beschutte ligging. April is een echte 'overgangsmaand' qua temperaturen op Cyprus. Meestal is het er rond de 21 graden, maar het kan er ook met gemak 25 graden zijn! Het schommelt dus tussen de 21 en 25 graden in april en mei, maar regen valt er in deze periode niet of nauwelijks. (Foto Cyprus: Afbeelding van Dimitris Vetsikas via Pixabay)

  • Tempartuur april/mei: 21 tot 25 graden 
  • Zonuren: 12 uur 
  • Vliegtijd: 4 uur 
  • Hoteltip: Columbia Beach Resort

  rocky coast gf060684d5 1920

  6. Tunesië

  Tunesië is, net als Egypte, vooral populair als all inclusive strandbestemming. Sommige strandplaatsen zijn eigenlijk niets meer dan een toeristenoord. Maar er is meer te ontdekken aan dit land vol geschiedenis! Wil je lekker een week all inclusive lamballen aan het prachtige strand, dat kan. Maar wil je ook wat cultuur en geschiedenis opsnuiven, dat kan ook! Tunesië is echt een prachtig, kleurrijk land met een rijke geschiedenis. Kies dan bijvoorbeeld voor Sousse, een stad met vele architectonische monumenten en een kleurrijk doolhof van steegjes verwachten. De stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

  Tunesië ligt aan de Middellandse Zee en deze zorgt voor verkoeling en vochtigheid, terwijl de Sahara warmte en droogte brengt. In het zuiden regent het eigenlijk nooit. In de winter (van oktober tot april) kan het in het noorden koeler zijn en ook regenen. In april kan het er nog frisjes zijn (rond de 20 graden, afhankelijk van noord of zuid) De beste reistijd naar Tunesië is dan ook de maand mei. (Foto Tunesië: Afbeelding van veronica111886 via Pixabay

  tunisia g4d09fd6bc 1920

  7. Egypte

  Waar schijnt de zon in april of mei? Nou zeker weten in Egypte! Zeg je zonovergoten voorjaarsvakantie, dan zeg je Egypte. Eigenlijk kan je altijd wel naar Egypte voor zonneschijn en warmte. Ook de winters zijn er warm en aangenaam. De koudste maand is januari met nog altijd een gemiddelde temperatuur van 22 graden! Het is echter lastig om een strandvakantie te combineren met wat cultuur. De bekende toeristenresorts liggen allemaal ver weg van historische steden en piramides. Ga je voor Egypte, dan ga je vooral voor een relaxte strandvakantie in een all inclusive resort. En laten we wel wezen, dat is echt héérlijk! Zeker op zijn tijd. Je laten verwennen in een 5-sterrenresort en helemaal ontstressen. Dan moet je hier zijn. (Foto Egypte: Afbeelding van Sally Wilson via Pixabay

  egypt g4411b1e39 1920

  8. Kaapverdische eilanden 

  Een upcoming winterzonbestemming zijn de Kaapverdische eilanden. Elk eiland van Kaapverdië is anders, dus kijk vooral welk eiland het beste bij je past. Die microklimaten zorgen ervoor dat bijvoorbeeld het ene eiland groen en bebost is en het andere eiland een woestijn is. En dat terwijl ze maar enkele tientallen kilometers van elkaar vandaan liggen. Dit zorgt ervoor dat bijna alle eilanden totaal anders zijn. Van de altijd rokende actieve Fogo vulkaan, tot de witte zandstranden op Sal, de bruisende cultuur op Sao Vicente en de groene bergen van Santiago. Er zijn 10 eilanden, maar 90% van alle toeristen gaat naar Sal en Boa Vista. Sal heeft ontspannende resorts en prachtige zandstranden die perfect zijn voor ontspanning (en windsurfen/kiten), maar het is ook het eiland van het massatoerisme. De Kaapverdische eilanden zijn de verste bestemming op dit lijstje. Een vlucht ernaar toe duurt ongeveer 6,5 uur. De Kaapverdische eilanden zijn van oktober tot en met juni een prima reisbestemming. Let wel op dat in december en maart er soms stofwolken van de Harmattanwind de zon kunnen verbergen! (Foto Kaapverdië: Afbeelding van Schland via Pixabay

  • Temperatuur april/mei: 26 graden
  • Zonuren: 10 uur
  • Vliegtijd: 6,5 uur 
  • Hoteltip: RIU Palace Boavista

  fisherman g799e668b8 1920

  Dit is ook iets voor jou

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder