Skip to main content

  Natuur over de Duitse grens

  • Geschreven op 16 november 2023

  Prachtige Duitse natuur

  Als natuurliefhebber hoef je niet ver te reizen om je in de mooiste stukjes natuur te begeven. Net over de Duitse grens vind je een grote diversiteit aan prachtige natuur. Loop een van de tientallen uitgestippelde routes of maak je eigen route langs de hoogtepunten. Waar je dan zoal naar toe kunt gaan? Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende natuurparken.

  Nationaal Park Harz

  Struin door het Nationaal Park Harz. Een van de noordelijk gelegen bergen van Duitsland op slechts een paar uur rijden. Sparren, bergheide en beukenbossen. Neem je verrekijker maar mee; er zijn namelijk hele bijzondere dieren te spotten zoals de zwarte ooievaar en de lynx. Of je nu met de fiets komt of toch de wandelschoenen aantrekt; er zijn tal van routes waarbij jullie je ogen uit zullen kijken.

  Nationaal Park Eifel

  Een ander hoogtepunt is Nationaal Park Eifel; een bekend park bij onze oosterburen. Een variërend landschap door de afwisseling van bossen en meren. Naast een wandeling is het dus ook mogelijk om een boottocht te maken over de Ruursee.

  Duitse Waddeneilanden

  Iets minder bekend, maar daarom zeker niet minder interessant, zijn de Duitse Waddeneilanden. Ze liggen tegen onze eigen Waddeneilanden aan, alleen een stuk minder bekend bij toeristen. Bij een bezoek aan een van de zeven Duitse Waddeneilanden kom je helemaal tot rust. Ga buiten de gebaande paden of gaan jullie voor wadlopen? Neem dan vooral je oude schoenen mee; deze zullen namelijk niet schoon blijven en blijven soms zelfs wel eens achter op het wad. Helemaal in de zomer zijn deze eilanden een aanrader. Het is namelijk een stuk minder druk dan in ons eigen land.

  De Heuvels van Baumberge

  De eerste heuvels over de grens vind je in het heuvellandschap van de Baumberge. Een ideale plek om lekker te fietsen of wandelen door de Duitse heuvels. Je hoeft dus echt niet enorm lang in de auto of zelfs vliegtuig te zitten om jezelf te omgeven van prachtige natuur. Dat kan al net over de Nederlandse grens. Dichtbij huis, maar toch het echte vakantiegevoel!

  De Duitse natuur is niet in een dag te vangen. Een langer verblijf is dan ook zeker aan te raden. Kamperen in de natuur of toch in luxe van een warme woning. Op een vakantiepark geniet je van alle luxe die je van thuis gewend bent en met een vakantiepark in Duitsland sta je zo midden in de natuur. Sta op en ga op pad in al het moois wat ons buurland te bieden heeft.

  * Dit artikel is een advertorial

  Dit is ook iets voor jou

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder