Hotel Nobel

Culinair design hotel

Een design hotel, gezellig café en smaakvol restaurant in één. Dat is hotel Nobel. Gelegen in het pittoreske Ballum is dit hotel een echte aanrader. De hotelkamers zijn modern ingericht. Een heerlijk bed om in te slapen, een riante badkamer en voorzien van alle gemakken. De meeste kamers hebben ook nog een eigen terrasje of balkon!. Fijn nog even buiten zitten na een enerverende dag op het eiland. Dat 'thuisgevoel' wil Nobel graag bereiken. Met de fijne kamers en goede service geven ze je het gevoel alsof je thuis komt. In de ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar in het restaurant. Volgens vriendlief eet je hier de lekkerste chocoladecroissantjes ooit!

Culinaire lekkernijen 

De meest bijzondere creaties en heerlijke lekkernijen verschijnen op mijn bord. Culinaire hoogstandjes tegen een betaalbare prijs. Laat je verrassen door de chefkok en je gaat met een verzadigd en bevredigd gevoel weer naar huis. Van konijnenbitterballen tot gedraaide wortel met gember. Het ene gerecht smaakte nog lekkerder dan het andere. Restaurant Nobel is echt een topper. De bediening is vriendelijk en legt je alles uit. Als je wil, wordt er bij elk gerecht een bijpassend wijntje voor je uitgezocht. 

P1160017

Gezellig café 

Een bruin café met bar en biljart. Een café zoals een café hoort te zijn, donker en gezellig. Met een bar om aan te hangen en tafels om aan te zitten. Wat helemaal geweldig is, zijn de cafémaaltijden. Deze komen natuurlijk uit dezelfde keuken als het restaurant. Dus verwacht gerechten vol smaak! In de zomermaanden is het terras ook geopend. Geniet van een lekker drankje en kijk uit op de schattige huisjes van het dorpje Ballum. 

Drankje 'het Nobeltje' 

Het is het jaar 1902, midden in de winter. Na een koude, barre arrensleetocht blijkt de drank zo goed als op. Willem Barend Nobel besluit in te grijpen en mixt verschillende drankjes bij elkaar om aan de verkleumde deelnemers te geven. Dit was de basis van het nog altijd geheime recept van 'het Nobeltje'. Het bleef de nacht nog lang gezellig en onrustig in Ballum.

Lees mijn blog over Ameland

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in