Maison d'Hôte de Myon

Kleinschalig en dromerig

Ben ik aan het dromen of is het echt? Alleen de entree van Maison d'Hôte de Myon geeft je het ultieme vakantiegevoel. Achter de poortdeuren gaat een klein binnenplaatsje schuil geheel overdekt met groene klimplanten. De houten luiken voor de ramen wapperen mee met de wind. Dit is absoluut de mooiste entree van een hotel dat ik ooit heb gezien. 

Ook de binnenkant van dit 17de eeuws gebouw stelt Maison d'Hôte de Myon niet teleur. De eigenaresse staat ons al op te wachten en geeft ons een warm welkom. De gemeenschappelijke woonkamer is modern ingericht met vele kunstwerken. Ook de ontbijtzaal is een mix van oude elementen en eigenzinnige kunst. 

Luxe lofts en kunstzinnige kamers

De kamers van Maison d'Hôte de Myon zijn allen uniek ingericht. Er zijn vijf kamers en drie lofts. Elke kamer heeft zijn eigen karakter en eigen kleur. Kijk voor het boeken even op de website om te kijken welke kamer je het meeste aanspreekt. Zelf verbleef ik in de prachtige Mole Loft onder het dak van het huis. Een moderne en strakke inrichting, alles keurig afgewerkt, een woonkamer met bank en televisie, een eigen keuken en een slaapkamer met een bad. Wat een luxe!

hotelnancy2

Faciliteiten

In de ochtend staat er in de ontbijtzaal een continentaal ontbijt voor je klaar. Met mooi weer kan je ook in de binnentuin zitten. En er is nog meer te beleven bij Maison d'Hôte de Myon. Op verzoek kan je deelnemen aan kooklessen of aan een wijnproeverij. De oude stallen van het 17de eeuwse gebouw zijn prachtig verbouwd tot een eetzaal en bibliotheek. In deze oude stallen kan je na de kookles heerlijk dineren. In de kelder is een enorme wijnkelder gevestigd waar heerlijke wijntjes op je liggen te wachten. 

Ligging

Maison d'Hôte de Myon ligt middenin het oude centrum van Nancy. Het bekende plein Place Stanislas is ongeveer 10 minuten lopen. 

Lees mijn blog over Nancy

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in