Middlethorpe Hall & Spa

Like a Royal

Ik voel me als Lady Mary in Downton Abbey, als een royal die logeert bij de Queen, als een gast die meer dan welkom is. Middlethorpe Hall & Spa is alles wat je verwacht van een Engels landhuis en meer! Alsof hier de tijd heeft stilgestaan, er sinds jaar en dag geen meubel is verschoven en de laatste bewoners alles zo hebben achtergelaten. De verschillende vertrekken in het landhuis zijn allemaal even stijlvol en chique. Bloemengordijnen, satijnen fauteuils en krakende vloeren. Verborgen deurtjes in de muren, hoogpolig tapijt en een hemelbed om in weg te dromen... 

Middlethorpe hotel York

Landgoed bij York

Op 10 minuten van hartje York ligt een eeuwenoud landhuis. Omgeven door groene tuinen, vijvers en parken is dit een rustige oase vlakbij de bruisende stad. We nadere de grote voordeuren die meteen voor ons open zwiepen. Onze koffers worden van ons overgenomen en vol hartelijkheid worden we ontvangen. Ik ben dol het Engelse 'yes, love'. Dat zinnetje bezorgt je meteen een warm gevoel. Kamer 1 is voor ons gereserveerd. Eén van de vier kamers in het chateau zelf. De andere kamers en huisjes vind je elders op het landgoed. 

Sfeervolle slaapkamers

Via een krakende houten trap, langs schilderijen van keurige 'Lady's en Lords', komen we bij onze slaapkamer. Enorme ramen kijken uit op de groene tuin van het landhuis. In het midden van de slaapkamer staat een gigantisch hemelbed vol kussens. Zo'n bed waar je op moet klimmen en heerlijk wegzakt in de kussens. Ook hier zijn de meubels weer helemaal in stijl, schilderijen met bloemen, verse bloemen op de tafel en bloemenkussens op de bank. 

Middlethorpe restaurant York awardwinning

hotel York Middlethorpe tea room

Award Winning Restaurant

Het restaurant van Middlethorpe Hall staat bekend als voortreffelijk. Het is één van de beste restaurants van York! Niet alleen komen de meest heerlijke creaties voorbij op je bord, het is een avondje uit. "Good Evening, would you first like some drinks in the tea room". Uh ja, dat klinkt goed. We zien hoe ook andere gasten eerst naar een aparte kamer worden geleid. En wij dus ook. Daar strijken we neer in de oude fauteuils en krijgen we een aperitiefje aangeboden. Ondertussen werpen we een blik op de menukaart en maken we onze keuze. We genieten van een hapje en een drankje tot we worden geroepen en het tijd is om plaats te nemen in het restaurant. Bij de enorme open haard staat een tafeltje voor twee. Ik smelt bijna, niet van de warmte, maar omdat het zo schattig is. Daar genieten we de hele avond van uitstekende gerechten, lekkere wijn en de goede service voordat we weer wegzakken in ons koninklijk bed. 

Spa

Even genieten van een massage of een paar baantjes trekken in het zwembad, het kan. Middlethorpe Hall & Spa heeft een Spa met beautysalon en eigen zwembad. Op de hotelkamer hangen de badjassen voor je klaar. Trek deze aan en wandel naar de Spa in een ander huisje op het landgoed.

IMG 20160327 173353 001

Tuinen

De tuinen van Middlethorpe Hall zijn gigantisch groot. Hoewel wij er waren in de winter, kan ik me voorstellen hoe mooi het hier moet zijn in het voorjaar. Overal staan bomen, struiken en zijn tuinen aangelegd. In rechte lijnen, mooie patronen en vol zorg wordt de tuin onderhouden. Ook is er een heuse vijver! In de ochtend heb je grote kans om een groep wilde herten in de tuin te zien grazen. Het is hier heerlijk vertoeven in de schaduwen van de bomen tijdens een zwoele zomeravond.   

Verwen jezelf

Een verblijf bij Middlethorpe Hall is niet goedkoop. Je komt hier dan ook om jezelf te verwennen, om je in de watten te laten leggen en om een keer in een typisch Engels landhuis te verblijven. Wil je liever in een betaalbaar en trendy hotel verblijven in York, kies dan voor Hotel Indigo! 

Stedentrip York

Lees wat er allemaal te doen is in York, welke musea tof zijn en welke activiteiten je niet missen!

Bekijk mijn blog over York

hotel York Middlethorpe

P1250602 001

Hotel Middlethorpe Hall restaurant

Middlethorpe Hall and Spa family rooms

Middlethorpe Hall and Spa stairs

hoteltip York Middlethorpe

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in