Veluwse Zwerfhut XL

Houten natuurhuisje 

Een uniek houten huisje in het hart van de Veluwe. Romantisch, sfeervol en 'one of a kind' zijn woorden die in me opkomen terwijl we naar het huisje wandelen. Alles is van hout en boomstammen, er is een heerlijke veranda én een echte bedstee! Zonder twijfel is dit één van de mooiste huisjes in Nederland waar we ooit hebben gelogeerd!  De Veluwse Zwerfhut XL dankt haar naam aan het hout waarmee het gemaakt is. Speciaal ontworpen in samenwerking met Natuurmonumenten en volledig gebouwd met hout uit het nabijgelegen natuurpark 'de Planken Wambuis'. Het voelt als even helemaal terug naar de natuur. Back to basic, maar dan met alle luxe van een huis.

Veluwse zwerfhut XL interieur

Gezellig en sfeervol vakantiehuis

Het natuurlijke grasdak, de houten veranda, de gekleurde vogelhuisjes en de enorm glazen raampartij doen me al verbazen en dat is nog maar de buitenkant! We draaien de sleutel van het huisje op en treden binnen in een wereld van hout en boomstammen. Op de houten bank ligt een schapenkleed, aan de wand tikt een ouderwets klokje en de keuken is voorzien van een echt betonnen blad. Zelfs de poten van de tafels en de bank zijn van boomstammen! Nog zo'n eyecatcher is de sfeervolle potkachel. Hoe gezellig om tijdens de koude wintermaanden een vuurtje te branden in de kachel? 

Veluwse zwerfhut natuurhuisje Veluwe

Verborgen verrassing

Verborgen achter de houten muur vind je een echte bedstee! Nog nooit eerder sliep ik in een oud-Hollandse bedstee, dus dat is al een unieke ervaring. In de bedstee is plek voor twee personen. Deurtjes dicht, gordijntjes dicht en het is er heerlijk donker. Ook is er een fijne badkamer, een televisie en een volledig ingerichte keuken. Op de ruime vide zijn er nog eens zes éénpersoonbedden te vinden! Het panoramische raam aan de voorkant van de vide biedt een mooi uitzicht. 

Veluwse ZwerfhutXL Veluwe vakantiehuisje

Omgeven door natuur

Op steenworp afstand van het houten huisje vind je zandverstuivingen van Otterlo, het dorpje Otterlo én de ingang van het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Na een heel dagje toeren door het Nationaal Park is het heerlijk thuiskomen in de zwerfhut. We nemen plaats op de veranda en genieten van een wijntje. Vanaf het huisje wandelen we in zo'n 5 minuutjes naar de zandduinen waar we de zon zien zakken achter het zand. 

Vakanthuisje in de natuur Veluwe

Bijzondere broertjes

De Veluwse Zwerfhut XL vind je op camping de Wije Werelt. Op een afgelegen stuk van de camping staat het huisje met een aantal andere bijzondere huisjes middenin de natuur. Zo is er nog een versie van de Veluwse Zwerfhut, de Natuurmonumenten Zwerfhut. Dit huisje heeft hetzelfde uiterlijk, maar is ietsje kleiner. De Natuurmonumenten Zwerfhut biedt plaats aan maximaal 6 personen. Andere bijzondere natuurhuisjes op het park zijn de Pod, Geurt en Boet. Vanaf het najaar van 2016 komen er nog meer bijzondere natuurhuisjes bij; boomhutten! 

Camping de Wije Werelt restaurant Veluwe

Camping de Wije Werelt 

Omdat het huisje op de camping van de Wije Werelt staat, mag je ook gebruik maken van de faciliteiten van de camping. Op de camping vind je een zwembad, een gezellig restaurant waar je lekker kan eten en speeltoestellen voor de kids. 's Ochtends kan je een vers broodje halen in de campingwinkel. 

Meer inspiratie? Lees mijn blog over de Veluwe!

Veluwse ZwerfhutXL natuurhuisje voor familie

Veluwse ZwerfhutXL natuurhuisje van hout Veluwe

Veluwse Zwerfhut houten huisje Veluwe

Veluwe toeren in een oldtimer

Vakantiehuisje Veluwe houten natuurhuis

Vakantiehuisje in de natuur Veluwe klokje

Veluwse Zwerfhut Veluwe interieur hout

Veluwe natuurhuisje voor 8 personen

Veluwse Zwerfhut kussentjes Soetkees

Veluwse Zwerfhut huisje in de natuur Veluwe

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in